Gali būti didžiulis sukrėtimas: „Wagner“ aktyviai rengiasi Europos valstybės aneksijai – pasiruošimas vyksta jau pusmetį  ()

Kosovo prezidentės teigimu, ginklai ir nežymėtos uniformos buvo gabenami maždaug pusę metų, siekiant užgrobti teritoriją, neskelbiant „ypatingų operacijų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš dalies pripažintos Kosovo Respublikos prezidentė Vyosa Osmani pareiškė, kad Serbija gali rengti hibridinę ataką prieš juos, kad užgrobtų teritoriją. Apie tai praneša „The Telegraph“.

„Wagner“ samdiniai bendradarbiauja su sukarintomis pajėgomis Serbijoje, kad Kosovui tiektų nežymėtus ginklus ir karines uniformas. Ši operacija turėtų padėti pagrindus galimai hibridinei serbų invazijai. Osmani teigia, kad Serbijos pusės pasiruošimas turi paralelių su Krymo aneksija 2014 metais, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos įžengė į pusiasalį be identifikavimo ženklų.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Jie atsiveža ginklų ir uniformų, bet formaliai nėra Serbijos kariuomenės dalis. Serbija nori pasiekti savo tikslus nevadindama to karine operacija“, – sakė Osmani.

Pasak jos, iššūkis yra nutiesti kelią galimai aneksijai per hibridinį išpuolį. Ginklų kontrabanda vykdoma mažiausiai šešis mėnesius. Ketinimai yra „lygiai tokie patys“, kaip Vladimiro Putino su Krymu prieš 9 metus. Pirmiausia jis panaudojo ten gyvenusius rusus, o paskui organizavo netikrų vėliavų operacijas, galiausiai išsiuntė savo kariuomenę.

Yra aiškių įrodymų, kad serbų sukarintos grupuotės tai planavo ir organizavo kartu su „Wagner“. Kiek jų buvo pasienyje ar viduje, tebėra tiriama“, – sakė Kosovo prezidentė.

 

Tuo pat metu Balkanų ekspertai mano, kad serbai nesiims agresijos, nes susidurs su NATO KFOR pajėgomis. Į tai Kosovo prezidentė sako, kad daugelis pasaulio lyderių netikėjo visapusiška invazija į Ukrainą, tačiau karas jau tęsiasi beveik metus. O KFOR pajėgų buvimas nereiškia, kad Serbijos prezidentas Vučičius tokio bandymo nedarys.

„Per Serbiją Rusijos Federacija nori sukurti kitus konfliktų židinius, kad Vakarų demokratijos turėtų susidoroti su daugybe krizių vienu metu, o ne sutelkti visą dėmesį į Ukrainą“, – reziumavo Kosovo prezidentė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(23)
(-16)

Komentarai ()