Didžiulė katastrofa Rusijoje: dega Uralas, liepsnoja ištisi kaimai (Video)  (2)

Kol Maskva kariauja su Ukraina ir siunčia lėktuvus bombarduoti civilių miestų ir žmonių, pačioje Rusijoje nėra kam gesinti didelio masto gaisrų Urale, kurie dešimtimis degina rusų namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida taip uoliai replikuoja propagandą apie karą su Ukraina, kad jau 4 dienas nepastebi katastrofiškų gaisrų Sverdlovsko srityje, kur jau sunaikinta daugiau kaip 120 namų ir pastatų. Dviejose gyvenvietėse degė daugiau kaip 12 tūkst. kvadratinių metrų ploto. 

Valdžios institucijos į gaisro vietą sugebėjo nusiųsti tik vieną sraigtasparnį Mi-8 su išsiliejimo įrenginiu.

Sudėtingiausia padėtis stebima Sosvos kaime, ten žuvo vienas žmogus. Ugnis apėmė 9 tūkst. kv. m plotą, sudegė daugiau kaip 100 namų ir pastatų, įskaitant mokyklą ir vietos kalėjimą, kuriame laikomi tuberkulioze ir ŽIV sergantys nuteistieji. Buvo evakuota apie 240 kalinių. 

Gaisro gesinimo operacijoje dalyvavo 120 žmonių ir 33 transporto priemonės, įskaitant du ugniagesių traukinius ir „Rosgvardijos“ sraigtasparnį.

Taježne nukentėjusiųjų buvo mažiau.

„Gaisras Taježno kaime buvo lokalizuotas 2 700 kvadratinių metrų plote. Degė 21 namas, iš kurių 16 buvo gyvenami. Gelbėtojai evakavo 27 gyventojus, tarp jų tris vaikus. Žmonės apgyvendinti laikinojo apgyvendinimo centre“, - sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

 

Taip pat Progreso kaime, netoli Pervouralsko, degė 1,5 tūkst. kvadratinių metrų plotas. Degė mediena.

Kitas didelis gaisras Sverdlovsko srityje kilo Visimo miestelyje. Ten žolės gaisras išplito į dešimt gyvenamųjų namų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: