Nuo 2016 metų liepos minimali alga didės iki 380 eurų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2015-10-28 18:26
Pusei "specialistų" reiktų gryžt prie delfi straipsnių komentarų, nes dar nepasiekėt šito forumo min IQ lygio. Vietoj MMA didinimo (ypač prieš rinkimus) ir visokių naujų mokesčių idėjų, kur kas protingiau būtų investuot į MMA gaunančių žmonių kvalifikacijos kėlimą, motyvavimą mokytis. Papraščiausias internetinis puslapis su informacija kokiuose regijonuose kokių specialistų trūksta + vidutinis tų specialistų atlyginimas + nuoroda/telefonas į profesinį mokymą (jei prieinamas), viską išrikiuojam pagal algą DESC ir grūdam šitą info visiem gaunantiem MMA per visus galus. PS: būtų gerai dar pašalpas/kompensacijas visas nubraukt prieš tai, kad atsirastų motyvacijos užpakalius krutint...
mch0lic 2015-10-28 18:34
Tu bent žinai kas yra pridetinė vertė? Kiek lietuvoj yra tokių kurie realiai kuria tą pridėtinę vertę? Atsiversk sodros statistiką, pagrinde pardavėjai, vairuotojai, etc. Kai nusibos maximai pardavėjam ir salės darbuotojam mokėt turėsim dar x bedarbių kurie ir to MMA negaus, o tie kurie turės už ką pirkt naudosis self-checkout. Užteka ponui gert ir pigia žolę rukyt...
Nerealiai 2015-10-28 19:08
Kad ponas pats rūkai dideliais kiekiais matomai... Ką reiškia atsibos mokėti algas? Nori pasakyt, kad jie iš kilnios širdies priima į darbą kasininkes ir salės darbuotojus? Maždaug prekės pačios susidėlios į lentynas, pirkimo automatai patys save prisižiūrės, dar turbūt ir apsaugos nereikia... Neseniai maxima viešai verkė kaip jai trūksta darbuotojų, siūlė premijas atvedusiems pažįstamus į darbą ir t.t.
Go West 2015-10-28 19:23
Iš straipsnio: Atkreipkit dėmesį ne į minimalios algos dydį, bet į jos santykį su vidutine alga. Šveicarijoje jis, kaip matom - 65%. Jei toks santykis būtų Lietuvoje, irgi niekas nesiskųstų.
Kadras 2015-10-28 19:34
minimalios algos
mch0lic 2015-10-28 19:35
Kol kas jiem reikia kasininkų ir kitų salės darbuotojų, bet laikai keičiasi ir tokie darbai papraščiausiai išnyks dėl kaštų opimizavimo (puikus pavyzdys japonija). Kol darbuotojas kainuoja mažiau nei technologijos tai samdomi darbuotojai, kuo darbuotojai brangesni tuo dažniau jie visiškai arba dalinai pakeičiami pigesnėmis alternatyvomis. Iš viso nesenas pavyzdys mcdonalds kur darbuotojam sukilus dėl minimalaus valandinio atlygio išspyrė pusė darbuotojų į gatvę.
Go West 2015-10-28 19:47
Kadras 2015-10-28 19:50
Savo teiginius argumentuoji kazokio zmogaus pasakojimais, neblogai... "„Atlyginimai iš tikrųjų dideli. Dabar neseniai buvo referendumas dėl minimalaus atlyginimo, kuris šiuo metu yra 3800 eurų. Minimalus atlyginimas – 4000 eurų, vidutinis – apie 5–6 tūkst. eurų. Ir tai – paprasto darbuotojo atlyginimas. Išlaidos, be abejo, irgi – ne lietuviškos“ Tai 3800 ar 4000?
Go West 2015-10-28 19:55
Aš čia pagalvojau, kad laikai greit pasikeis ir tiems, kur dabar svaigsta apie investavimą į save, aukštąjį mokslą ir didelę algą. Dirbtinis intelektas šiandien - penkiamečio vaiko lygio. Jau! Ir viskas ta kryptimi auga geometrine progresija... Kada programuotojo darbą atliks pats kompiuteris? Manau, po 20 metų - tikrai, bet gali ir daug greičiau.
mch0lic 2015-10-28 20:02
Dirbtinis intelektas visų programuotojų be darbo nepaliks. Būk ramus.
Vytax 2015-10-28 20:51
Visuotinis minimumas ir minimumas pagal šakines, kolektyvines sutartis nėra tas pats.
Xdmin 2015-10-28 22:14
Japonijoj 1 zmogus per menesi kainuoja daugiau nei pas mus ji visus metus samdyti, tad apie robotus Lietuvoj gali pamirsti. Parodyk kur Europoj jau placiai naudojami robotai? Praktiskai niekur, nors darbuotojai kainuoja daugiau nei pas mus. Kainos jau nebeturi kur kilti, jau ir taip viskas Europos lygyje yra, jau dabar zmones vaziuoja i Lenkija apsipirkti, pakilus kainoms dar daugiau zmoniu ten vaziuos. Tiesiog zmones gave daugiau pinigu gales daugiau ir isleisti ir tai turetu paskatinti vartojima ir verslininkai uzdirbs nuo kiekio tuomet.
Kadras 2015-10-28 22:48
Panasus vaizdas yra su Latvijos pasieniu, kiekviena savaitgali, maximos ir senuku aikstelese puse numeriu yra latvisku.
Auksine Logika 2015-10-28 23:09
Cia matau uzslepta minti, kad kiekvienoj ekonomikoj reikia daug vergu. Tik vienos valstybes ta daro protingai - outsourcina juoda darba (perka darbo jega is Kinijos ir t.t.), o durnos isnaudoja savus (Lietuva...)
Auksine Logika 2015-10-28 23:15
Tipiska situacija Lietuvoj - darbdavys shuda moka minimuma ir dar nori visko greitai ir laiku. Del to darbai ir uzsitesia 3x ilgiau, kad butu teisingai apmoketas darbo laikas
Auksine Logika 2015-10-28 23:25
Is kokios cia fantastines knygeles istraukei? Davai eik i Maxima isidarbink ir sakyk "as nusipelnes 5000€ per menesi". Pasakys aciu, bet yra pilna savivertes neturinciu zmoniu, kurie dirbs uz MMA ir dar su neapmokamais virsvalandziais. Jiems siekti kazko daug, nes tu taip pasakei? Ne visi gime bezdzionem i medzius laipiot. Ne kiekviena motina turi buti dar tobula karjeriste. Tavo nuostabai, didelei daliai zmoniu tiesiog reikia ramaus gyvenimo ir paprasciausios pagarbos, o ne save draskyt stresuojant ir siekiant beprasmisku aukstumu. Bent akimirkai pabandyk isivaizduot, kad visi yra tobuli karjeristai, visi zino tiksliai ko nori, sekmingai siekia. Utopija? Taip. Realistiska? Nixuja.
Simplicity 2015-10-29 01:04
Chebra, Vilniuj susėdę kiaušius krapštot ir aiškinat, kad už MMA vien nevykėliai dirba. Jūs pavažiuokit į Šiaurės ir Rytų Lietuvos miestus ir miestelius, aplankykit kokią Tauragę, Jurbarką, Šilutę. Ten specialistai už MMA dirba, nes paprasčiausiai neturi kur išeit ir būdų kaip tą savo varganą algą pasikelt. Taip sakant, arba už MMA dirbi mėgstamą darbą, arbą už tą patį MMA eini dirbti valytoju ar kasininku. Aišku, visi tie MMA kėlimai, tai čia pats pigiausias populizmas, bet reikia kažkaip pigiai prasisukt kol dar vienas milijonas iš Lietuvos nepabėgo. (Be to, reikia atlyginimus į viršų stumt, kad neatrodytumėm beviltiškai prieš latvius ir estus.) NPD didinimas, PVM mažinimas būtų kur kas geresnis ir teisingesnis variantas, bet tą reikėjo daryti dar iki išsilakstant darbo jėgai, nes šiandien jau ir taip nėra kam mokesčius mokėt. p.s. OT: Pastarieji įvykiai (gyvenamieji namai draustinyje, išrinktųjų lėbavimai Druskininkuose už mokesčių mokėtojų pinigus, Šiaulių ligoninės vadovybės sulaikymas) ir reakcija į juos (čia, kai ministrai nemato nieko blogo) rodo tai, kad šita valstybė labai serga ir judama ne pirmyn, o atgal. Juokiamės iš korumpuotos Rusijos, bet panašu jog tuoj ją pasivysim.
brisius 2015-10-29 06:15
Na jus jau beveik visi pradedat uz**st. Komentuose vaizduojates visa zinantys, o bl zodzio mokėsi ir mokęsi (pastarojo net nera tokio), parasyt net nesugebat. Tai byrka i gerkle jus paimkit ir cia nevanelinkit. Aciu jum IS ANKSTO. Imortalcbb, tu shiaip reki reki tipo faktus, kuriuos bent jau kartais galetum pagristi konkrechiai, o ne ka skaitei 8 klases istorijos vadovelyje, ar juolab ka tau pasakojo mokytoja. Nes, zmones supranta, is ko ir kas tau pasakoja istorija (mokytojos, vadovelis) tai tik ~3 zmones. O tu tiki aklai ir skleidi savo erezijas. Man regis tau boba nebeduoda pi*ti. Ir dar xujortal, maklaudai, tu paprastai iki vidurio savo komentaro kazhka parashai, na +- protingai, o po vidurio vanelini vapshe belenka. Tu gal vartojai kazka ar kas tau yra?
hamann 2015-10-29 07:49
Gali. Kodėl koks degradas visą gyvenimą nieko nedirbęs ir nieko nedaręs turi nusipelnyti minimaliam būstui ir normaliam maistui, dirbančių žmonių sąskaita? Paskaičius kaikurių asilų postus apie permažą mma, man jūsų visai negaila, nes už tokią mąstyseną nieko nuostabaus kad už MMA ir dirbat. ir blet dirbsit visą savo likusį supistą niūrų gyvenimą, ir jūsų vienintelis pasiekimas gyvenime bus kai pakels MMA. uoj. čia ne jūsų pasiekimas, nes savo verkšlianimais nieko nepasieksite, čia jums pašalpa dirbančių ir užsidirbančių o ne gaunančių pinigus, sąskaita.
hamann 2015-10-29 08:12
Klįsti, mes judam pirmyn. O čia dar velkasi korumpuotos rusijos paliktas šleifas. kol nepasikeis visi tarybinio mentaliteto politikai ir nepakeis jų naujos kartos, tol tokius dalykus teks kęst. Visa laimė, kad dabar jau tai tapo gėda. Prieš 25 metus tai buvo norma.