[Žinios trumpai] Nežemiškų būtybių paieškos sistema SETI pagavo aiškiai dirbtinį signalą už Saulės sistemos ribų, jau skelbiama, ką aptiko  ()

Radijo teleskopas 15 minučių fiksavo duomenis iš erdvėlaivio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Allen Telescope Array“ radijo teleskopas, esantis Kalifornijoje ir susidedantis iš 42 antenų, yra skirtas ieškoti signalų iš potencialaus nežemiško intelekto (SETI). Tačiau šiai observatorijai pavyko pagauti signalą iš erdvėlaivio „Voyager 1“, kuris paliko Saulės sistemos ribas ir yra tarpžvaigždinėje erdvėje, rašo „Space“.

Dabar erdvėlaivis „Voyager 1“ yra maždaug 23,3 milijardo km atstumu nuo Žemės, o tai yra 156 kartus didesnis nei atstumas nuo mūsų planetos iki Saulės.

 

NASA vis dar stebi jo judėjimą tarpžvaigždinėje erdvėje. Pats erdvėlaivis kosmose išbuvo 45 metus ir prieš 10 metų paliko heliosferą – Saulės sukurtą plazmos burbulą, kuris supa mūsų Saulės sistemą su visais jos objektais.

Amerikiečių radijo teleskopas „Allen Telescope Array“, ieškantis signalų apie potencialias nežemiškas civilizacijas, 15 minučių sugebėjo įrašyti „Voyager 1“ siunčiamą signalą: 20 iš 42 antenų, kurių kiekvienos skersmuo po 6 metrus, sugavo šį signalą. Šioje radijo observatorijoje dirbančių astronomų pareiškime papildomos informacijos apie tai, kokie duomenys buvo išsiųsti į Žemę, nėra.

 

Pasak mokslininkų, tai, kad „Allen Telescope Array“ radijo teleskopas sugebėjo pagauti signalą iš tolimiausio žmogaus sukurto kosminio objekto, byloja apie neįtikėtinas sistemos galimybes ieškant nežemiško intelekto. Kol kas „Voyager 1“ tęsia skrydį, tačiau pagal NASA prognozes jo kuras baigsis jau 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(7)
(57)

Komentarai ()