Sensacingas pareiškimas, supurtęs visą internetą – Kinija teigia, kad galėjo pagauti kosminį signalą iš ateivių (Video)  ()

Valstybės remiamas mokslo ir technologijų dienraštis ištrynė naujienų pranešimą netrukus po jo paskelbimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija tvirtina, kad jos milžiniškas „Sky Eye“ teleskopas galėjo pagauti signalus iš tolimos ateivių civilizacijos, teigiama neseniai paskelbtoje ir vėliau ištrintoje Kinijos mokslininkų ataskaitoje.

Pekino universiteto astronomai atrado „kelis galimų technologinių pėdsakų ir nežemiškų civilizacijų atvejus iš už Žemės ribų“, teigiama antradienį (birželio 14 d.) paskelbtoje ataskaitoje „Science and Technology Daily“, oficialiame Kinijos mokslo ir technologijų ministerijos laikraštyje.

Signalus paėmė Kinijos 500 metrų diafragmos sferinis radijo teleskopas (FAST), pramintas „Sky Eye“, kuris yra didžiausias radijo teleskopas pasaulyje. „Sky Eye“ buvo pabaigtas statyti 2016 m. gilioje dauboje, ieškant radijo signalų, galinčių reikšti nežemišką gyvybę. Teleskopas darbą pradėjo 2019 m.

2020 m. peržiūrėję tuos duomenis mokslininkai teigė aptikę du įtartinus siauro dažnio, galimai dirbtinius radijo signalus. Tada, 2022 m., atlikus tikslinį žinomų egzoplanetų tyrimą, buvo rastas kitas keistas siaurajuosčio radijo signalas.

Kadangi signalai yra siaurajuosčio radijo bangos, kurias paprastai naudoja tik žmonių orlaiviai ir palydovai, juos galėjo sukurti ateivių technologijos. Tačiau mokslininkai teigia, kad jų išvados yra preliminarios ir turėtų būti vertinamos atsargiai, kol analizė nebus baigta.

 

„Tai yra keli siauros juostos elektromagnetiniai signalai, kurie skiriasi nuo užfiksuotų praeityje, ir šiuo metu komanda dirba su tolesniu tyrimu“, – „Science and Technology Daily“ sakė Pekino universiteto Kinijos nežemiškos civilizacijos tyrimų grupės vyriausiasis mokslininkas Zhang Tongjie.

„Galimybė, kad įtartinas signalas yra tam tikri radijo trukdžiai, taip pat yra labai didelė, todėl tai turi būti dar labiau patvirtinta ir atmesta. Tai gali būti ilgas procesas."

Po jo paskelbimo ataskaita greitai pradėjo plisti Kinijos socialinės žiniasklaidos tinkle „Weibo“. Tačiau netrukus naujiena iš valstybinių žiniasklaidos priemonių dingo. Staigaus jos ištrynimo priežastys neaiškios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()