[Žinios trumpai] Archeologinė sensacija – Lenkijoje rasti moters „vampyrės“ palaikai su pjautuvu virš gerklės (Foto)  ()

Viename Lenkijos kaime rasti „moteriškos vampyrės“ palaikai, pjautuvu virš gerklės prispausti prie žemės ir užrakintu kojos pirštu, kad ji „neprisikeltų iš mirusiųjų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliekant archeologinius darbus XVII amžiaus Pieno kaimo (Pietų Lenkija, į rytus nuo Krokuvos) kapinėse, tyrėjai taip pat nustatė, kad skeleto liekanos buvo su šilkine skepetaite ant galvos, o tai rodo, kad ji turėjo aukštą socialinį statusą, ir išsikišusį dantį.

Grupės vadovas profesorius Dariusas Polińskis iš Mikolajaus Koperniko universiteto gretimame Torunės mieste sakė, kad laidojimo forma buvo neįprasta.

„Būdai, kaip apsisaugoti nuo mirusiųjų sugrįžimo, yra galvos ar kojų nupjovimas, mirusiojo paguldymas veidu žemyn, sudeginimas ir sudaužymas akmeniu“, - sakė jis.

„Pjautuvas nebuvo paguldytas lygiai, o uždėtas ant kaklo taip, kad jei velionis būtų bandęs atsikelti, greičiausiai galva būtų nupjauta arba sužalota“.

 

Jis pridūrė, kad užrakintas didysis pirštas ant skeleto kairės pėdos greičiausiai simbolizavo „uždarymą ir negalėjimą grįžti“.

Įrašai apie mitus apie vampyrus Rytų Europoje siekia net XI a. Žmonės baiminosi, kad kai kurie negyvėliai sugrįš kaip kraują siurbiantys monstrai ir terorizuos gyvuosius.

Neretai regione randama laidojimo vietų, kur per mirusiojo kaukolę buvo kalamas metalinis strypas. Žmonės tuo metu tikėjo, kad tai buvo vienas iš būdų užtikrinti, kad asmuo liktų miręs.

 

Kai kuriose žemyno dalyse – ypač tarp slavų – tikėjimas legendomis apie vampyrus taip išplito, kad sukėlė masinę isteriją ir netgi lėmė egzekucijas žmonėms, laikomiems vampyrais.

Žmonės, kurie mirė nesavalaikiais būdais, pavyzdžiui, nusižudydami, taip pat dažnai buvo įtariami vampyrizmu, o jų kūnai buvo sužalojami, kad jie neprisikeltų iš numirusių.

Naujausias atradimas dabar išsiųstas į Torunę, kur archeologai atliks tolesnius tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()