Iš komos pabudęs neurochirurgas tapo pomirtinio gyvenimo liudytoju

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nanobullet 2012-10-11 13:30
Čia net neverta diskutuoti, žmogui prisisapnavo ir tiek. Koma toli gražu ne mirtis tai jos metu įvykusius įvikius butu kvaila sieti su pomirtiniu gyvenimu ir panašiom nesamonėm.
azotas 2012-10-11 13:36
Tai ciuju zemei net neapsimoka gyvent tuo labiau kai ten numirus yra visokiausiu rusiu moteru tuo labiau melynu. O dar jauciu ten nukeliavus nereikia nei dirbt nei valgyt kas gali but geriau juk vien pliusai.
vvv2 2012-10-11 14:33
.
Staska 2012-10-11 14:47
[quote]Žmonės. Neužsisvajokit per daug apie visokias sielas, besiremdami kito žmogaus patirtimi. Šiaip aš tikiu, kad jis nemelavo, kad visą tai patyrė. Tik va problema ne ta, kad patyrė kažką, o problema - kodėl patyrė ir kur slypi to pagrindas.[quote] Gerai faktai sakai. As irgi beveik neabejoju, kad didesnė dalis žmonių būdami komos, ar klinikinės mirties būsenoje, mato visus tuos vaizdus. Lygiai taip pat neabejoju, kad daugeliui žmonių tenka išvysti vaiduoklius, velnius ir t.t. (ir ne tik po daugiadieniu). Taciau kartais, gal net pakankamai daznai, tai ka zmogus mato, jaucia, ar uzuodzia is tikruju neegzistuoja realybeje.
Rukis 2012-10-11 15:15
cluendo 2012-10-11 15:19
Haters gonna hate! Ir kaip kazkas teisingai sake: Kas pasikeistu jei skeptikai pataptu ne skeptikais? Nieko Ne visiems vienodai duota siam pasaulyje ir tiek.
Pumper 2012-10-11 15:46
Man iš šitos situacijos susidaro įspūdis, kad "neurochirurgas" tiesiog savoj sritį nėra toks jau "kietas" kaip bandoma pateikti. Priešingai nei bandoma įbrukti išvada: "neurochirurgas" asmeniškai patyri obe, todėl jis teisus ir tai "rojaus" egzistavimo įrodymas. Moksle yra labai svarbi taisyklė - asmeninė patirtis yra bevertis argumentas.
vvv2 2012-10-11 16:22
W3rtas 2012-10-11 16:44
Tavo pavyzdyje nurodytas susapnavimas yra laikas, kada atsirado geniali idėja. Net rekomenduojama, neužsiciklinti prie vienos veiklos, o kaityti, leisti smegenims sudėlioti ir apdoroti informaciją. Taigi čia reiktų atskirti "aš susapnavau, todėl tai yra teisinga" nuo "susapnavau idėją problemos sprendimui".
Rimvydas 2012-10-11 17:04
Man juokinga kai žmonės sako kategoriškai ne. Aš pats netikiu, bet neatmetu galimybės,kad tai gali būti tiesa. Moksliškai neįrodyta,kad pomirtinis pasaulis yra, bet taip pat neįrodyta,kad jo nėra. Tai kodėl mes leidžiame sau tvirtai sakyti,kad nėra? Kas per ego pas žmones,kurie gali 100proc., sakyti,kad kažko nėra, jeigu tu nežinai ir negali įrodyti? Diskutuokime protingai.
azotas 2012-10-11 17:42
Tai, kad aplamai nelabai imanoma irodyt, kad kas nors ten yra po mirtis nes reikia but visu pirma mirusiam. O ka sitas mokslinikas sneka tai irgi.. jai jis buvo komoi tai nereiskia, kad jis buvo mires ir prisikele is numirusiu. Kitaip tarent gal ir patikeciau jai jo sirdis nebutu plakus 7 dienas ir paskiau butu pradejus plakt.. Bet kiek yra buve tokiu atveju ? apvalus 0. ''savo nuomonę kardinaliai pakeitė po to, kai pats patyrė išėjimą iš kūno (angl. out of body experience, OOBE).'' Cia velgi nereikia net patekt i koma, kad patirtum ta OOBE.. Yra visokiu zmoniu domejaus anksciau astral traveling ir t.t tai irgi ten tipo zmones teigia, kad ten mato dievus,alahus, smeklas ir kitas butybes pvz uztenka isivaizduot koky drakona su 9 galvom ir didele tikimybe, kad jis ten ji pamatys. Tokius zmones labai lengva istestuos sakai eik tu patek i astrala,o as ant lapo uzrasysiu koky nors skaiciu ir tu paziurek ir pasakyk ka as parasiau, kazkodel tiem keliautojam butent to skaiciaus ir nepavyksta pamatyt. Nezinau gal jis ir teisus, bet as asmeniskai netikiu, kad ten po mirties jus pasitiks melynos butybes ar kazkas panasaus. Aplamai ar patis isivaizduojat save kokiam rojui sedincius 1000 metu ar 1 milijona metu ? ..
W3rtas 2012-10-11 18:40
Progresas neįmanomas be konkurencijos. Jei visi sutarsim, kad taip yra, neliks tikslo aiškintis. O įrodymas taip pat yra slidus dalykas, ar sugebėtum tu pats įrodyti, jog Žemė sukasi apie Saulę? O Saulė apie galaktikos centrą? Gali tik pasikliauti, kurie tai įrodė arba pasakė, kad yra būtent taip o ne kitaip. Tačiau Kopernikas, Kepleris, Galilėjus ir visi kiti galėjo klysti. Jei turi tvirtą pagrindą, nors ir kreivą, gali statyti toliau, ateis laikas, kai pastatas sugrius, bet būsim įgavę žinių. Jei dvejosim mūsų pagrindo tvirtumu iš vis nieko nepastatysim. Tas pas su mokslo modeliais, jei neveikia vienas, yra ieškomas kitas. O šitas OBE tvirtinimas neatitinka dabartinio pasaulio suvokimo modelio ir neturim įrankių patikrinti. Grįžtanti prie statybų, jei tau sakys, kad tavo namas kreivas o tu neturi tokio ilgo gulsčiuko, kad paneigtum, statysi toliau, bandysi tiesinti ar paliksi savo pastatą? Gali stovėti vietoje, gali šokinėti ir įsivaizduoti skrendąs, kaip daro fanatikai, gali sekti kitą, gali eiti sava kryptimi, vis vien viskas pasibaigs žemėje. Suma sumarum norėjau pasakyti, kad dvejoti vargu ar yra geriausias sprendimas, nes jei kada ir bus atsakymai į klausimus, jie gali mūsų netenkinti(42 ;D), tuo atveju bent kelione galėsim pasidžiaugti.
Giedrius- 2012-10-11 19:32
Lygiai taip pat galėtų žmonės ir savo netikėjimu nemakaluot.
Manvydas 2012-10-11 19:48
Nuo kada OOBE - yra pomirtinis gyvenimas? Ir nuo kada koma yra mirtis apskritai...Uždirbs žmogelis geras babkes Amerikoj - ten tikinčių kokie 95 proc.
kionig 2012-10-11 19:58
Visų pirmą nereikia teigti už absoliučiąją tiesą ir bent kiek racionaliau mąstyti. Sekamos pasakos apie pasaulio sukūrimą per 7 dienas jau nieko nebejaudina. Ir kiti kreacionistų perlai yra puikiai žinomi.
Giedrius- 2012-10-11 20:02
Kaip norėtum kad aš kalbėčiau apie religiją ir tikėjimą?
pozitronas 2012-10-11 20:07
Vienas mano pazystams gulejo komoj menesi i kuria pateko per auto avarija. Kai klausiau ka atsimena, tai atsake kad avarija ir po keliu sekundziu jau cia atsikele, net miegas nakti butu ilgesnis
bahuriux 2012-10-11 20:52
budizmas nera nei mokslas (nors kelti betkokius klausimus ir ieskoti tiesos priimtina) nei religija placija prasme, bet jis mazdaug sako, kad siela turi absoliuciai visi ir viskas, tiek gyvas tiek negyvas, tiek pazangus tiek primytyvus gyvas padaras. O pardavinejama siela nuolatos kiekviena diena. Ypac gerai "superkama" visokiuse populiariuose masiniuose pramogu centruose, kaip "Akropoliuose" arba perkant izymiu prekiu zenklus, pasipuikavimui pries kitus. As jau nekalbu, apie neapykantos ir pykcio priepolius, tada ypac gerai mokama uz sielos grama. PS. Tiek to su tom sielom, galiausiai suzinosim visi asmeniskai, atsakyma i sita amzinaji klausima.
shift 2012-10-11 23:17
, aš adekvačiai gilinausi ir teistų teiginius, skyriau laiko analizavimui, savišvietai, Biblijos pasiskaitinėjimui, klausiau profesionalų tyrinėjančių raštus ištisus dešimtmečius paskaitų ir apie tai kokias sudėtingas matematines sekas - paternus jie tuose raštuose aptinka. Tu apie tai nieko nežinai, nes neskyrei tam nei minutės laiko. Ir iš šalies labai juokingai atrodo, kai neišmanydamas fundamentalių dalykų apie krikščionių religiją, tu imi kažką tituluoti "pasakomis" ir t.t. Deja, bet tokiose situacijose kandžiomis replikomis išprusimo spragų nepaslėpsi.
kionig 2012-10-12 00:18
atvejui, nors jo atvejis gan toli nuo šio t. y. didelis skirtumas. O, kad matė dievą, tai irgi nėra nieko nuostabaus. Dauguma pacientų mato tokius dalykus t.y. šviesas ar kitą velniavą. Vadinasi yra kažkoks mechanizmas smegenyse, kuris tą geba daryti. Ir tas mechanizmas turėtų būti pas visus vienodas. Bet kas tiksliai, nėra ištirta. Kai tai bus ištirta pilnai ir bus galima šnekėti.