NASA Marse nufotografavo keistą šviesos šaltinį (Video)  (14)

JAV kosmoso agentūros marsaeigis „Curiosity“ užfiksavo vaizdą, kuris susilaukė didelio nežemiškos gyvybės egzistavimo Marse teorijos šalininkų dėmesio: nuotraukoje matosi tolumoje esantis šviesos, sklindančios vertikaliai aukštyn, spindulys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-08 NASA Marse nufotografavo keistą šviesos šaltinį (Video)  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdas buvo užfiksuotas praėjusią savaitę ir persiųstas į NASA Reaktyvinių variklių laboratoriją – didesne raiška jį galima apžiūrėti čia.

Nors kol kas NASA oficialiai šio reiškinio priežasčių nekomentavo, tinklaraštininkai ir sąmokslo teorijų šalininkai jau spėjo pareikšti savo nuomonę, rašo chron.com.

Svetainės „UFO Sightings Daily“ šeimininkas Scottas C. Waringas buvo pirmasis, pastebėjęs keistą Marse nufotografuotą šviesos šaltinį, jis apie tai paskelbė balandžio 6 dieną ir nurodė, kad šviesa sklinda vertikaliai aukštyn, o apačioje yra labai gerai apribota.

„Tai gali būti ženklas, kad po paviršiumi egzistuoja išmintinga gyvybės forma, kuri, kaip ir mes, naudoja šviesą“, – sakė svetainės, mėgstančios skelbti būtas ir nebūtas naujienas apie nežemiškas intelektualias gyvybės formas, šeimininkas.

Kovo 2 dieną NASA paskelbė, jog „Curiosity“ nuvažiavo paskutines 98 pėdas (apie 30 metrų) iki „Kimberley“ taško, kuriame galės tyrinėti uolienas, tikėtina, saugančias užuominas apie aplinką, kuri galėjo būti palanki gyvybei.

Kimberley yra vakarų Australijos regionas, kuriame randama keturių skirtingų tipų uolienų. Į tuo pačiu vardu pavadintą vietą Marse „Curiosity“ kelionė buvo suplanuota dar praėjusių metų pradžioje.

„Tai – žemėlapio taškas, į kurį vykstame. Jis yra ant nedidelės kalvelės, kuri mums suteiks geresnius Kimberley apylinkių stebėjimo vaizdus“, – NASA pranešime cituojama Kalifornijos technologijų instituto mokslininkė Melissa Rice. Ji yra atsakinga už šios Marso vietovės žvalgymo darbų planavimą, mėginių ėmimą ir jų laboratorinę analizę marsaeigyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(1)
(6)

Komentarai (14)