Įvyko Plokščios Žemės konferencija ir ji buvo tokia juokinga, kaip ir manote

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2017-11-19 04:01
Profesorius :) 2017-11-19 10:33
UTF16. Taip musu zeme yra unikalus objektas ir nieko panasaus nera. Dievas,Kurejas yra. Nors tau cia "skiedalai" bet tu pats greiciausiai tiki i BIG BANG'O skiedalus i darvinizmo "skiedalus" ir save tiek tu tiek dauguma priskiriat "bezdzionems".... ir kodel manai,kad jeigu zeme butu plokscia fizikos desniu nebutu?
ForbiSK 2017-11-19 11:09
Didžiausias absurdas yra tas, kad po tokiu straipsniu - 40+ komentarų, vadinasi vos ne visa technologijos.lt "komanda" verčiasi per galvą, kad mėgintų įtikinti keletą plokščiai galvojančių, ko niekada vistiek nepasieks. Ir veltui eikvoja savo energiją, gaišta laiką... Mano nuomone visiškai beprasmiška yra stengtis įrodinėti tai, kas įrodyta ir nesikeičia jau nuo Pitagoro laikų, nes tai net ne mokslinių įrodymų klausimas - tai tikėjimo klausimas. O jei kas nors kuo nors nuoširdžiai tiki - tu gali prieš akis mojuoti straipsniais recenzuojamuose žurnaluose, gali verstis per galvą, gali tą žmogų įsodint į kapsulę ir iškelt į orbitą aplink žemę - ir vistiek tau pasakys, kad čia "išlenkti stiklai", konspiracija ir pan. Reikia tiesiog priimti juos kaip faktą, kad tokių žmonių yra. Beje, nemanau, kad plokščiosios žemės šalininkai visi iki paskutinio yra protiškai atsilikę - atvirkščiai - esu tikras, kad tarp jų tikrai yra tokių, kurių IQ aukštesnis už vidutinį, nes čia visai kiti faktoriai daro įtaką, kaip pvz. konkrečių asmenų psichika, psichologinė raida, socialiniai ir turbūt keletas kitų. Be to, visiškai nenustebčiau, kad tarp plokščios žemės idėjų skleidimo yra tiesiog tokių, kurie iš to pelnosi: paimk, paskelbk plokščią žemę įrodantį video, protingai argumentuok, pasiskelbk Jėzaus sekėju, paskelbk paypal donations sąskaitą - ir vuolia, še tau ir verslo modelis Verta ir paminėjimo, kad šiek tiek gąsdina kai kurių komentatorių pasisakymai, kad jiems vienodai, jeigu ir mokyklose mokintų plokščiosios žemės teoriją - aš visai nenorėčiau, kad mano vaikams būtų brukamas pseudomokslas. Bet čia yra utopija, sunkiai įsivaizduoju, kad nors vienoje išsivysčiusioje šalyje tokie dalykai prasimuštų iki įtraukimo į vaikų ugdymo programas
kernel_panikuoja 2017-11-19 11:33
conjurer, is principo sutinku, tik manau, kad viskas buvo dar paprasciau: kokie studenteliai gere alu ar ruke zole ir sugalvojo pa'troll'inti, patikrinti, kiek is tiesu yra kvaili zmones. Prikele ta "teorija", sumaste tuos vadinamuosius plokscios zemes "irodymus", kurie eiliniam zmogui, nesidominciam fizika ar mokslu, is pirmo zvilgsnio skamba gana itikinamai. Ir viskas. Soc. tikluose pazvenge is zmoniu, bet turbut patys nesitikejo, kiek daug aviu i tai itikes. Dabar turbut sau laimingai programuoja palydovu kompiuterius ir toliau zvengia. (Ai, sorry, palydovu gi nera, arba jie gi neskraido, arba skraido desimtmeciais ratu tik tam, kad imituotu apvalia zeme ir sleptu tiesa). "Profesorius" greiciausiai irgi trolina, turbut ne be reikalo sypsenele nick'e yra.
Finalfour 2017-11-19 11:45
Profesorius gal ir trolina, nes tik siame straipsnyje islindo, bet vanduo4 komentuoja po daugybe straipsniu, ir po kiekvienu is ju jo komentaruose yra bauginanti dideliu psichologiniu sutrikimu sistema.
Profesorius :) 2017-11-19 12:43
As tai ne trolinu ;D as rimtai man patinka sita tema ir manau,kad ji gali buti ir teisi. Nes as gi negaliu patikrintti visu "faktu" o tuos kuriuos mums pateikia tai...kas nori tegul tiki,o as geriau pasiliksiu prie abejoniu As tai puikiai suprantu,kad visi tiki tuo kuo nori tiketi,bet jums patiems tai sunkiai suvokiama. Man niekaip nedaeina,kaip galima aklai tiketi tuo,kad kazkokie ale "mokslininkai" skleidzia tiesa ir tik tiesa. Man tas nesuvokiama. As turbut tik vienas is tos nedideles saujeles zmoniu kurie supranta,kad sistema yra sukurta taip,kad zmogus butu jos vergas,bet kam tai rupi? Gi rasiau,kad yra ir fiziku ir nobelio premijos laureatu kurie sutinka su sia teorija ir jie turi savu argumentu. Bet jums tas ne motais. Visas internetas "luzta" nuo eiliniu paprastu zmoniu pateiktos info,bet jie gi ne "mokslininkai" kurie skleidzia tiesa ir tik tiesa... Beje,o kuris is jusu buvo pakiles i ta orbita ir apskriejas aplink zeme? ForbiSK. Patikek man tavo irodymu nereik. Nes apie tuos tavo irodymus zinau turbut daugiau negu tu pats. Bet manau tiek tu tiek as zinom ir naudojames ta pacia info. Taip kad... Kernel. O tu labai jau stiprus fizikas? Atlikineji gal pats kokius ekperimentus? Gal kokiai fiziku draugijei priklausai? Ar tik prisedes prie pc paskaitai kazkieno fantazijas ir tau to uztenka? O tu niekada nepagalvojei,kad tu pats,kaip avis esi itikejes viskuo ka esi skaites apie ta savo moksla ir pan? Manai toks variantas neimanomas?
ForbiSK 2017-11-19 12:52
Pamenu, vienas gerbiamas VU profesorius savo studentams yra sakęs, kad "žmonės yra debilai" - be įžeidimų, ne aš, tu ar tavo draugas konkrečiai, bet bendrąja prasme - pilkoji visuomenės masė bendrai paėmus. Manau mintis buvo daug platesnė, nei čia diskutuojama, ir apimanti daugiau dalykų, bet ši tema kaip tik patenka po tuo pasakymu. Taip buvo visada, taip yra ir turbūt bus, nepriklausomai nuo to, kokia "pažengusi" valstybė (ir visuomenė) bebūtų - Lietuva, JAV, UK ar Uganda). Plokščios žemės teorija tiesiog yra viena iš to apraiškų ir tiek. Vienas iš skirtumų tarp akademinės bendruomenės ir pilkosios masės (tame tarpe ir pseudomokslo sekėjų) tas, kad mokslininkai, iškėlę hipotezę, ją pagrindžia naudodami mokslinius metodus, tada iškelia kaip įmanoma daugiau hipotezių, prieštaraujančių pirminei, ir stengiasi jas pagrįsti - jeigu to padaryti neįmanoma, tik tuomet skelbia straipsnius, antraip rizikuotų savo reputacija ir tolimesne karjera. Tuo tarpu pseudomokslininkams (tame tarpe ir plokščios žemės teorijos šalininkams) užtenka jų pačių tikėjimo ir bent vieno bendraminčio palaikymo - tai savaime priimama kaip jų "hipotezės" patvirtinimas ir niekas kitaip jau nebeįrodys.
vanduo4 2017-11-19 13:09
Protingas žmogus į šūdą rankų nekiša. Beje, žemė yra lėkštės formos todėl ir išlinkusi.
bahuriux 2017-11-19 13:23
http://natribu.org/lt/
ForbiSK 2017-11-19 13:32
Profesorius:) ar kiti - na pakartokit tokį eksperimentą - nereikia jokių helio balionų ar didelių išlaidų (neskaitant mėgėjiško teleskopo turėjimo, bet jeigu kas augina smalsius vaikus-paauglius, tikiu, kad atsiras turinčių tokį daiktą): https://www.youtube.com/watch?v=QVa2UmgdTM4 Turime jūrą, išplaukiančius laivus - vizualiai įvertinkite pvz. kruizinio laivo vaterliniją ir kiek virš jos iškilę kokie nors nudažymo elementai, kai išplauks į jūrą - palaukite ~30 minučių, t.y. kol bus nuplaukęs apie 15 km, ir žiūrėkite, ką matote, t.y. ar tikrai niekas "nepasislepia" už horizonto linijos? Arba - už kiek laiko visas laivas pasislėps? Tiesa, jau matau, kaip šį eksperimentą iš anksto, berašant komentarą, sutriuškino - gi žemė "lėkštės" formos. Na bet ir nesitikėjau kitaip
mantaszu 2017-11-19 13:37
"Man niekaip nedaeina,kaip galima aklai tiketi tuo,kad kazkokie ale "mokslininkai" skleidzia tiesa ir tik tiesa. Man tas nesuvokiama" "Gi rasiau,kad yra ir fiziku ir nobelio premijos laureatu kurie sutinka su sia teorija ir jie turi savu argumentu. Bet jums tas ne motais" WTFK? apsispresk, tiki tu mokslininkais ar ne. Be jokios abejones geriau tiketi tuo 1proc, nei didziaja dalimi, nes juk visi yra brainwashed Sunkus jums gyvenimas turbut, gyventi tikint, jog esate vergai del plokscios zemes rekomenduoju pabandyti pazaisti su "google earth" pasivaikscioti kur nors su "street view" ir pagalvoti kaip ir kodel reiketu visa tai fakeinti?
Finalfour 2017-11-19 13:55
Taip negali. Negali del to, kad neleidzia intelektas ir zinios. Net ir tokiem elementariem faktam patikrinti, kad zeme apvali. Tai pagrindine visu pseudo samsoklu teroetiku problema. Jeigu ju menkas intelektas kazko nesupranta, jie kaip mat suranda tokius paaiskinimus, kuriuos ju smegenuys suvokia. Na, cia kaip su pirmyksciais zmonemis - trenke zaibas - jie uk negalejo suvokti tais laikais kas tai - vadinasi, pagal juos, tai dievo bausme, perkunas, ir pan. Yra dalyku, kuriu patys patikrinti negali ir normalus zmones. Tarkime - bakteriju ir virusu egzistavimas. Ju plika akimi nematai. Taciau kai susergi gripu, suvoki kad kazkas ne taip. Tai normalus zmogus tiki tuo, ka sako medicina, nes ji remiasi moksliniais metodais ir paaiskino, kodel tu sergi gripu. Nors pats asmeniskai to patikrinti kaip ir negali. O debilas tarkime sakytu, kad gripas tai kokia nors spageciu drakono bausme. Ir sauktu, kad juk jus patikrinti negalite, kad yra kitaip Taip galima nueiti labai toli - tarkime, nusileisti iki profesoriaus ar vandens4 lygio, ir sakyti - jie abudu yra driezazmogiai tusciaviduriai kausiai. Ir ka? Kaip irodysi kad yra kitaip? Pasirodysi gyvai? Tai sakysiu kad cia kuri hologramine iliuzija ir slepi savo isvaizda ir uodega Aisku, tie du personos nepajegus suprasti ka cia surasiau, bet esme tame, kad be irodymu mes galime teigti bet ka. O kas ira irodumai bei mokslinio metodo principas, cia zmones surase n. kartu, bet tai kas is to, "pries kvailybe net patys dievai kovot nepajegus", kaip rase kazkada Aizekas Azimovas.
bahuriux 2017-11-19 13:57
, tam kad būtu visuotinė trauka. Balos ir ežerai visi aukštesni pietų pusėj nei šiaurės, ar ne? Upės ir vandenynai išsilaiko neišbėgę, tik magijos pagalba. Jau įsivaizduoju, kaip avia linijų bendrovių ir laivų kompanijų savininkai, liepia užpilti po kelis kartus daugiau kuro nei reikia palei atstumą kai reikia plaukti, ar skristi iš Pietų Amerikos pietinės dalies į australiją, ar į Pietų afriką. Nu ką jie gali padaryti, gauna už krovinių gabenimą po kelis kartus mažiau nei tam reikia kuro ir laiko įveikti tą atstumą. Nu ką padarysi reikia juk remeti nasa ir visos mokslo bendruomenės melagystes, nežiūrint net į kelis kartus padidėjusias išlaidas. Su lėktuvais tai išvis idomiai turėtu būti, kuro nepakanka niekaip be nutūpimo, nuskristi tą kelis kartus didesnį atstumą, tai visus užmigdo su dujom ir taip kažkur 2/3 kelio, tada nusileidžia prisipila kuro ir chemtrailų pilnus bakus ir skrenda toliau, kai baigiasi kuras ir chemtrailai procedūrą kartoja iš naujo. Čia dar neviskas, keikvieno keleivio laikrodžius ir mobilkų laikrodžius ir datą atsukinėja, kad sutaptu su tikru laiku, jei mobilkos ir kompai užrakinti visus nulaužia ir tada keičia laiką ir datą. Va dar peno jūsų sąmokslui, jie tiesiog gauna iš valdžios subsidijas, tam kad slėptu tiesą, gauna išmokas visi nuo jūreivio iki kapitono ir investuotojų, tik tam kad tylėtu. Net kai plaukia keliaustojai aplink žemę ten piečiau, juos visus irgi paperka, arba nužudo. Ar dabar suvokiat savo psichinės problemos mąstą?
Finalfour 2017-11-19 14:05
Nesuvokia jie. Tame ir problema. Napoleonas Bonapartas is 12 palatos adresu vasaros 5 irgi juk nuosirdziai tiki, kad yra didysis karvedys, o visi kiti yra isplautom smegenim ir paveikti duju, kad to nemato. Tiesiog turetu buti 0 tolerancijos tokiem zmonem, isklausius ju kliedesius, maloniai nurodant istaigu adresus, kur jiems padetu. Jau mes cia klaida darom, kad penim juos demesiu. Na, bet mes irgi zmones, kartais visai smagu pasityciot is ploksciagalviu
ForbiSK 2017-11-19 14:07
Finaflour - gal pasakysiu nepopuliariai, bet taip ironizuoti kalbant apie vandenį ar profesorių yra tiesiog neetiška, kokios absurdiškos jų mintys bebūtų - priimkim juos kaip faktą, kad tokių yra daug, ir gyvenkim. Taip buvo visada, gal tik neatkreipėme anksčiau dėmesio. Tai, apie ką čia šneki (kad negali patikrinti VISŲ faktų) - lemia ne intelektas ar žinios (na gerai, iš dalies intelektas), o žmogaus kognityvinės raidos sutrikimas. Paprastai būdami 13-16 metų vaikai ima sugebėti daryti prielaidas, mąstyti abstrakčiai, iš konkrečių pavyzdžių daryti logiškas bendras išvadas - abstraktizuoti, bet ne visiems tai pavyksta ir nieko čia blogo, tiesiog gal jų gerosios savybės atsiskleidžia kitur, kitose srityse (o kad jie reiškiasi būtent čia, kur sugebėjimo neturi - jau lemia asmeninės savybės ir daugelis kitų veiksnių. Bet tebūnie - nesigilinkim, tegu reiškiasi). Aš pavyzdžiui neturiu klausos, negaliu normaliai dainuoti - būtų nesmagu, jei ant manęs pradėtų varyti kokia muzikų bendruomenė. Būkim tolerantiški
Finalfour 2017-11-19 14:12
Kolega viska teisingai surasete, bet kaip minejau, visi esame zmones, ir kartais tiesiog is tokiu smagu pasitycioti, nors ir neetiska, sutinku. Beja, del muzikos - bet Jums uztenka intelekto suvokti, kad nereikia eiti i muziku foruma ar i Lietuvos Balsas ir bandyti ten dainuoti, o paskui pykti, kai ziuri komisija nevalingai ims juoktis tiesioginiam eteryje, nors ir suvokia, kas tai neetiska, bet tieisog negales susilaikyti
Profesorius :) 2017-11-19 14:16
Bahuriux. Va tavo komentaras tai tikrai akivaizdus psichiniu ir loginiu,bei mastymo problemu pajegumo pavizdys.
Finalfour 2017-11-19 14:19
Ok. Paneik prasau jo komentara remdamasis logiskais argumentais. Ups., pamirsau, kad logika off pas tamsta...na bet pamegink, kas ten zino, gal pavyks?
Kirtiklis 2017-11-19 14:25
Įsiskaitykit į šiuos punktus , ir suprasit su kuo turit reikalą. Tieisiog Kreacionistas, ir palaipsniui patviritna tai : 1.Žemė jiems kažkas unikalaus, kaip ir žmonės - Egocentrizmas. 2. Unikali būtybė ar kažkas, kas turėjo padaryti viską ir sukurti, nes kitaip negali būti - Dievas, ar kažkas kitas. 3. Negali būti jokio "Big Bang" nes prieštaraus 1 ir 2 punktui - viskas unikalu ir sukurta Dievo. 4. Negali būti jokios Evoliucijos - nes jei jai pritars, nebeteks prasmės pirmi punktai, sugrius unikalumas ir Dievo reikšmė. 5. Plokščia žemė tinka jiems - nes atitinka 1 punktą, todėl tiki kad tik žemė plokščia ir unikali, o Mėnulis, Marsas ir kitos planetos nėra plokščios ir nėra unikalios. I Ir tada tampa aiškiau visi motyvai, kas lemia kad tinka ar netinka tam tikri dalykai, ir kodėl netiki moksliniais įrodymais.
Profesorius :) 2017-11-19 14:25
ForbiSK. O tu zinojei,kad "debilas" kai kuriose salyse,kulturose turi ne ta pacia reiksme,kaip pvz pas mus? Ir tas gerbiamas VU profesorius buvo kaip ir autoritetas tau su tuo "debilu" ane? Itiketum i viska ka jis pasakytu jo? Dar syki klausiu ar tu pats esi tuos ju irodymus,faktus savo eksperimento budu patvirtines? Ar tau pakanka to,kad ten kazkur kazkokie visa tai "irode"? O niekada nepagalvojei,kad yra daug pvz is tu paciu "mokslininku" kurie kazka ir atskleisdavo,bet apie tai uzsiminus visuomenej butu "nurasyti" i sarlatanus,kad is ju butu atimti mokslo laipsniai ir sutrypta karjera? Ir kad visa tai issaugoti tyli,kaip peles po sluota? Kaip suprantu tau tas nesuvokiama? Ir to tikrai negaletu buti. Nes gi mokslininkai yra negincijama TIESA. ;D