Vienas iš paslaptingiausių objektų visame pasaulyje: kai kurie sako, kad tai buvo kontaktas su nežemiška būtybe (Video)  (19)

Kai pagalvojame apie nežemiškus sutvėrimus, Japonija tikrai nėra pirmoji šalis, kuri šauna į galvą. Tačiau mažai kas žino, kad būtent iš čia yra kilę nemažai keistų istorijų apie paslaptingus ir nepaaiškinamus lankytojus, atkeliavusius iš kitokių pasaulių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir vienas iš paslaptingiausių objektų visame pasaulyje yra daug dėmesio sulaukęs Neatpažintas paniręs objektas (angl. Unidentified Submerged Object, USO) ir jo paslaptingas keleivis. Jei to nebūtų gana, čia dar slypi ir vienas keisčiausių monolitų, kokius tik žmonija yra mačiusi.

Paslaptinga istorija

Pasakojama, kad 1803 metais rytinėje Japonijos Hitačio provincijos pakrantėje žvejai iš vandens ištraukė apvalų neatpažintą objektą. Jis buvo pavadintas „Utsuro-Bune“ (liet. tuščiaviduris laivas) ir aprašytas trijuose tarpusavyje susijusiuose tekstuose – taip pat buvo aprašyta ir jo viduje rasta gyva moteris.

Šis tuščiaviduris laivas buvo šešių metrų pločio ir keturių metrų aukščio, buvo sudarytas iš metalinių plokščių, strypų ir langų. Tekstuose jis prilyginamas dideliam smilkalų degikliui. Ištraukus laivą, atsidarė jo liukas, o pro jį išlipo jauna, maždaug 18-20 metų moteris. Tekstuose ji yra vadinama „Baltąja princese“, o taip pat rašoma, kad savo rankose ji laikė kvadratinę dėžę.

Moteris kalbėjo nežinoma kalba ir vilkėjo rūbus, pasiūtus iš medžiagos, kurios to kaimo gyventojai niekada nebuvo matę. Laivo viduje laivo buvo keistų užrašų, ir neįprastų medžiagų, panašių į antklodes ar kilimus.

„Metaliniai apvadai ir keistas stiklas buvo iš tokios medžiagos, kokios žvejai dar nebuvo matę. Užrašai laive prilyginami simboliams, rastiems Rosvelo incidento vietoje (Rosvelo miestelyje Naujojoje Meksikoje (JAV) 1947 metais sudužo „skraidantis diskas“, kurį JAV kariuomenė apibūdino kaip įprastą meteorologinį balioną) ir Rendleshamo miške, kur 1980 metais buvo pranešta apie keistas šviesas, siejamas su ateivių nusileidimas Žemėje“, – rašo „Huffington Post“.

Toliau tekstuose yra pasakojama, kad moteris buvo maždaug 149 cm ūgio, blyškios odos, raudonų plaukų ir antakių. Jos plaukuose matėsi ir priaugintos balto kailio arba plono balto audinio sruogos. Tiesa, piešiniai, kuriuose yra vaizduojama ši moteris, visiškai neatitinka aprašymų tesktuose.

Istorikas Yanagida Kunio yra pasiūlęs, kad galbūt moteris išplaukė į jūrą apvalia valtimi, kurios niekada niekas tada dar nebuvo matęs. Jo teigimu, šis objektas niekada neskrido, o tiesiog dreifavo vandenyje. Viename iš tekstų rašoma, kad ši mergina galėjo būti kokios nors svetimos šalies karaliaus dukra. Spekuliuojama, kad ji galbūt nepaisė savo vedybinių įsipareigojimų ir kad dėžėje buvo nukirsta jos mylimojo galva.

Tekste taip pat minima, kad kaimo gyventojai nepaisė jos beviltiškos padėties ir nusprendė išsiųsti ją atgal į jūrą.

Istorikai, etnologai, fizikai ir kiti mokslininkai nėra linkę tikėti, kad šiuose tekstuose minimi įvykiai yra realūs – visi jie priskiria šią legendą Japonijos folklorui. Tiesa, kai kurie ufologai vis dėl yra įsitikinę, kad tai buvo artimasis trečio lygio kontaktas.

Keisti akmenys

Kiek toliau į pietus – Asuka parke – yra ir 800 tonų sveriantis granitinis monolitas, primenantis „Utsuro-Bune“ aprašymą. Šis akmuo yra vadinamas Masuda-no-iwafune – kas reiškia „Masudos akmeninis laivą“.

Pats monolitas yra daugiau kaip 10 metrų ilgio ir beveik 8 metrų pločio. Manoma, kad grotelių formos drožiniai, esantys akmens apačioje, reprezentuoja kokį nors nežinomą procesą, kurio metu šis akmuo buvo suformuotas. Taip pat jame yra ir beveik vieno kvadratinio metro skylė.

Esama keliančių versiją, kad ši struktūra galėjo būti sukurta siekiant paminėti Masudo ežerą, kuris buvo nusausintas. Kitose teorijose teigiama, kad monolitas galėjo tarnauti kaip senovinė astronomijos stotis arba kapas karališkai šeimai – nors nė vienų palaikų viduje rasta nebuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(18)
(31)

Komentarai (19)