Kraupiomis legendomis apipinta pilis sudomino net nacius: ieškojo vartų į pragarą  ()

Anot folkloro – ši viduramžių tvirtovė buvo pastatyta virš vartų į pragarą. Jos tikslas – neleisti apačioje esantiems demonams patekti į žmonių pasaulį. Tačiau labiausiai gąsdinančia pilimi tituluojama vietovė iš tiesų turi „skeletų“ ir mena vieną iš liūdniausių momentų mūsų istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrojoje XIII amžiaus pusėje Čekijoje buvo pastatyta paslaptinga gotikinė pilis, pavadinta Houska, rašo atlasobscura.com. Priešingai nei įprasta, pilis nebuvo šalia jokio vandens šaltinio, nestovėjo strategiškai naudingoje vietoje ir joje niekas negyveno.Pasirodo, pilyje net nebuvo įrengta virtuvė. Svarbiausia – Houska pilis buvo apjauosta gynybine siena, kurios tikslas buvo ne ginti pilį, o užtverti kažkam praėjimą.

Taigi kodėl buvo pastatyta ši tvirtovė? Remiantis vietine legenda, pilies tikslas – laikyti įkalintus demonus.

Esą ant nelaimingo Čekijos kalno atsivėrė vartai į pragarą. Pilis buvo pastatyta aplink portalą į pragarą, o koplyčia buvo pastatyta virš skylės, kad blogosios pabaisos neišlįstų iš požemio ir neatsidurtų žmonių pasaulyje.

Vietinė tautosaka teigia, kad tariami vartai į pragarą buvo tokie gilūs, kad niekas negalėjo pamatyti jų dugno, o tie, kurie bandė patekti į tamsią angą, susidūrė su demoniškais žmogaus ir gyvūno hibridais.

 

Pasakojama, kaip vienas darbininkas sutiko būti įleistas įduobę. Vis to tikslas – išsiaiškinti, ar tikrai ten vartais į pragarą. Iš pradžių procesas vyko sklandžiai – virbių pagalba vyras buvo įleistas į angą, tačiau po minutės aklinoje tamsoje jis ėmė šaukti ir prašyti pagalbos. Jį ištraukę vyrai nustėro – darbininkas spėjo pražilti.

Dar ir dabar čekai gąsdina turistus: esą automobiliai šalia pilies sugenda, o sutemus po apylinkes laksto keisti, kraujuojantys žvėrys.

Tačiau tai tik legendos. Kodėl iš tiesų Houska pilis buvo pastatyta vietoje, kuri neturėjo vandens šaltinio ir nebuvo strategiškai svarbi?

 

Iš tiesų Houska pilis buvo pastatyta kaip administracinis centras, kuris prižiūrėjo karališkųjų dvarų valdymą ir buvo naudojama kaip tik stotelė tarp kitų pilių, todėl niekas nuolatos joje ir negyveno.

Bet pilis vis dar turi keletą realių demonų praeityje. Antrojo pasaulinio karo metu naciai užėmė tvirtovę, o apie jų tariamą okultinius veiksmus pilyje gausu mitų. Nacių susižavėjimas okultizmu tik sustiprino mitą, kad Houska pilis – demoniškiausia Europoje.

Siekdami laimėti karą, naciai ėmėsi visų įmanomų priemonių, net – okultizmo. Pasakojama, ir kad naciai, kurie domėjosi okultizmu, vykdė keistas apeigas ir ritualus. Dalis keistų ritualų, manoma, buvo atliekami ir Houska pilyje. Esą naciai ypač norėjo užimti šią tvirtovę dėl legendų apie pragaro vartus. Tačiau net ir pilies legendos jiems nepadėjo laimėti karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()