Monolitas vidury dykumos? Kaip jis čia atsirado ir kokia jo paskirtis (Video)  (1)

Įprastinio aplinkosaugininkų skrydžio sraigtasparniu metu Jutos (JAV) visuomenės saugumo tarnybos pareigūnai pastebėjo tai, kas juos be galo nustebino: kažkur Jutos dykynėse, toli nuo bet kokios gyvenamosios vietos, pastebėtas paslaptingas monolitas, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sraigtasparniu praėjusį trečiadienį skridę Jutos visuomenės saugumo biuro pareigūnai talkino Gamtos apsaugos tarnybos kolegoms, pietryčių Jutoje skaičiavusiems snieginių avinų populiaciją, kai pastebėjo objektą, tarsi nužengusį iš kultinio Stanley Kubricko filmo „2001 metų kosminė odisėja“.

„Jį pastebėjo vienas iš biologų – atsitiktinai skridome tiesiai virš jo. Jis sakė oi, oi, apsisuk, apsisuk. O aš jam sakau: kas buvo? O jis man sako: ten yra kažkoks daiktas, turime jį apžiūrėti“, apie įvykį pasakojo pilotas Bretas Hutchingsas.

Ir iš tikrųjų, ten buvo labai išskirtinis daiktas: tarp raudonų uolienų stovėjo veidrodiškai blizgantis, sidabriškas 3–3,5 m aukščio trikampis metalo monolitas, išlindęs iš žemės.

 

Anot piloto, nebuvo panašu, kad jis iš kažkur iškrito ir tiesiog susmigo į žemę. Jam buvo panašiau, kad tą monolitą kažkas tyčia „pasodino“.

„Juokavome, kad jei vienas kuris iš mūsų staiga pradingtų, tai likusiems reikėtų skubiai bėgti“, – sakė B.Hutchingsas.

Ir nors surastas objektas yra labai paslaptingas ir tikrai nebūdingas tai vietovei, sraigtasparnio įgula mano, kad jis ten atsirado ne dėl kokios nežemiškos civilizacijos veiklos, o prikišus žmogišką ranką.

„Daryčiau prielaidą, kad čia pasidarbavo koks nors naujosios bangos menininkas ar, na žinote, didelis filmo „2001 metų kosminė odisėja“ gerbėjas“, – svarstė pilotas, primindamas tame filme matytą sceną, kai priešistoriniais laikais tarsi iš niekur nieko atsirado juodas monolitas.

 

Atvejo tyrimas bus atliekamas ir labai tikėtina, kad jis baigsis bauda: pagal JAV įstatymus valstybinėse teritorijose yra draudžiama statyti bet kokias struktūras be specialaus leidimo, „nepriklausomai nuo to, iš kokios planetos būtumėte atkeliavę“, – pirmadienį išplatintame pranešime tvirtino Jutos visuomenės saugumo departamento atstovai.

Šiuo metu tiksli monolito suradimo vieta nėra skelbiama, kol kas nėra žinoma, kas jį ten atgabeno ir pastatė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (1)