Kodėl paslaptingasis skaičius 666 yra „žvėries numeris“ ir siejamas su šetonu? Ir kuo čia dėta apokalipsė ir imperatorius Neronas? (Foto, Video)  (7)

666 – tai visų ruletės rato skaičių suma. Tačiau ne tai dauguma žmonių pagalvoja pamatę skaičių 666.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugumai žmonių skaičius 666 turi vieną konkrečią reikšmę: apokalipsė arba pasaulio pabaiga. Visa tai parašyta Apreiškimo knygoje: „Kas turi supratimo, tegul suskaičiuoja žvėries skaičių, nes tai yra žmogaus skaičius, o jo skaičius yra šeši šimtai šešiasdešimt šeši“.

Skamba baisiai! Bet kodėl žvėris apskritai turėtų turėti skaičių, konkrečiu atveju 666? Na, pati Apreiškimo knyga yra gana keista...

„Žvėris“ („Beast“) gali reikšti vieną iš dviejų Apreiškimo knygoje aprašytų žvėrių:

Pirmasis žvėris išeina „iš jūros“ ir jam suteikia valdžią bei galią drakonas. Šis pirmasis žvėris iš pradžių minimas kaip išlindęs iš bedugnės.

Antrasis žvėris išeina „iš žemės“ ir nukreipia visas žemės tautas garbinti pirmąjį žvėrį. Antrasis žvėris yra susijęs su netikru pranašu.

 

Abu žvėrys yra sulyginti su drakonu, prieštaraujančiu Dievui. Jie persekioja „šventuosius“ ir tuos, kurie „negarbina jūros žvėries atvaizdo“ ir įtakoja žemės karalius, kad jie rinktųsi į Armagedono mūšį. Abu žvėris nugali Kristus, kurie yra įmestami į ugnies ežerą.

„Apreiškimo knyga yra labai skirtinga nei bet kas kita, ką rasite Naujajame Testamente“, – paaiškino Prinstono Harringtono Spear Paine fondo religijos profesorė Elaine Pagels. „Joje nėra jokių moralinių pamokslų ar etinių idėjų. Knygoje pateikiamos vizijos. Štai kodėl ji taip traukia menininkus, muzikantus ir poetus šimtus metų."

Ir tam yra rimta priežastis: „tai karo meto literatūra“, – sakė Pagels. Apreiškimo knygą parašė „Jonas“ – tikriausiai pabėgėlis iš Jeruzalės, kurią romėnai neseniai sunaikino per Pirmąjį žydų ir romėnų karą (66-73 m. po Kr.).

 

Žvelgiant per šį objektyvą, tekstas pradeda atrodyti daug mažiau panašus į tiesioginės apokalipsės viziją. Pavyzdžiui, knygoje minimas didelis raudonas žvėris, turintis septynias galvas ir septynias karūnas – yra nuoroda į Julijaus Cezario dinastiją, paaiškino Pagels.

„Dauguma žmonių mano, kad Jonas rašė apie 90-uosius mūsų eros metus. Tai būtų 60 metų po Jėzaus mirties, o Vezuvijaus išsiveržimas įvyko 79-aisiais“, – sakė ji. „Daugelis to, ką randame Apreiškimo knygoje, išdėstytuose fantastiniuose vaizduose, yra Jonui artimų įvykių aprašymai – karas Jeruzalėje, Vezuvijaus kalno išsiveržimas, tuo metu valdę Romos imperatoriai.

Ir būtent paskutinis pavyzdys yra esminis dalykas norint suprasti skaičiaus 666 svarbą. Atminkite, kad tai buvo gerokai anksčiau nei atsirado induistų ir arabų skaitmenys, o tuometinai skaitytojai skaičiams apibūdinti dažniausiai naudojo abėcėlę.

 

Tęsinys kitame puslapyje:




Tai reiškia, kad kiekvienas žodis taip pat turi skaitinę reikšmę. Taigi panašu, kad tekstas sako: „Užduosiu tau mįslę, tau reikia apskaičiuoti žvėries skaičių“.

Taigi, kas galėtų būti paslaptingasis „Žvėris“?

Apreiškimų autorius buvo priverstas bėgti iš savo namų ir neseniai buvo matęs romėnų sankcionuoto smurto ir priešiškumo bangą prieš (kaip dabar vadiname) krikščionis. Atsakingas už šias abi katastrofas buvo imperatorius Neronas, kuris, nepaisant to, kad tuo metu buvo miręs, kai buvo parašytas Apreiškimas, daugelis žmonių buvo įsitikinę, kad jis bet kada sugrįš. Ar „Žvėris“ metaforiškai yra Neronas?

Pilnas Nerono vardas buvo Neronas Klaudijus Cezaris Augustas Germanikas (Cezaris gali reikšti ir titulą). „Cezaris Neronas“ išvertus į hebrajų kalbą yra נרון קיסר – arba, rašant raidė po raidės, nun-resh-vav-nun qof-samek-resh. Kiekviena iš šių raidžių turi reikšmę hebrajiškais skaitmenimis:

 

Parašyta aramėjų kalba, naudojant hebrajų gematrijos numerologiją tai gali būti įvertinta kaip 666. Jei sudėsime „Cezaris Neronas“ raidžių reikšmes (נרון קסר NRON QSR), reiškia skaičius 50, 200, 6, 50, 100, 60, 200, kuriuos sudėjus gauname 666. Ši koduotė buvo naudojama slaptai pasisakyti prieš imperatorių.

Taigi „žvėris“ yra ne antikristas, o tiesiog ypatingai antikrikščioniškas imperatorius.

„Žvėries numeris“ įkvėpė ir britų sunkiojo metalo grupę „Iron Maiden“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(16)
(13)

Komentarai (7)