Ką Nostradamas žada 2022-iems? Ką tik norit, nieko gero  (1)

Mišelis de Nostradamas buvo tikras prancūzų astrologas, fizikas ir aiškiaregys. Tai nėra kažkokia mistinė figūra - Nostradamas iš tikrųjų gyveno 1503-1566 metais. Ir jūs jį geriausiai pažįstate iš 1555 metais išleistos knygos „Pranašystės“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-12-29 Ką Nostradamas žada 2022-iems? Ką tik norit, nieko gero  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nostradamas, kaip manoma, išpranašavo daugybę istorinių įvykių. Jo raštuose galima perskaityti apie rugsėjo 11-osios terorą Niujorke, Antrąjį pasaulinį karą, atominį Japonijos bombardavimą, Napoleoną, Didįjį Londono gaisrą. Žinoma, ir 2022-iems Nostradamas turi stulbinančiai blogų pranašysčių.

Pavyzdžiui, Nostradamas kitiems metams žada badą, kurį sukels aukštos maisto kainos. Nostradamas netgi mini, kad žmogus valgys žmogų, nes kviečių kainos bus tiesiog per didelės.

Nostradamas, atrodo, prognozuoja ir nemirtingų būtybių terorą. Greičiausiai tai - robotų sukilimo pranašystė. O gal ateivių? 

Nostradamas nuspėjo ir klimato krizę. Saulė taip įkaitins Juodąją jūrą, kad žuvys ten išvirs. Savo raštuose Nostradamas taip pat kalba apie iš dangaus krentančią ugnį, kuri, galbūt, sunaikins žmoniją.

Tiesa, verta pastebėti, kad Nostradamo pranašystės nebuvo skirtos konkrečiai šiems laikams. Tiesiog dabar įvairūs puslapiai traukia Nostradamo raštų trupinius ir juos klijuoja į šių laikų realybę - štai ko galime tikėtis kitais metais! Ir, jei labai norite, šios pranašystės visada išsipildys.

Kadangi aiškiaregiai egzistuoja tik rusiškose merdėjančių televizijos kanalų laidose, Nostradamas nebuvo joks didis pranašas. Jo raštuose dėstomos tezės yra labai panašios į laikraščiuose skaitomus horoskopus. Kuo abstrakčiau skamba pranašystė, tuo lengviau ją pritempti prie bet kokių įvykių. Jei horoskope bus parašyta „ryte išgyvensite nedidelę nesėkmę“, tai neužsivedus automobiliui manysite, kad astrologas buvo teisus. Jei ten bus parašyta, kad „ryte jums pasiseks“, pranašystė išsipildys laiku nubėgus į autobusą.

 

Nostradamo pranašystės yra lygiai tokios pat. Aukštos maisto kainos? Žvelgiant į tuos beveik 5 amžius po Nostradamo mirties, maisto kainos iš tikrųjų turėjo daug laiko pakilti ir nukristi.  „Medus kainuos daugiau už žvakių vašką“, rašo Nostradamas. Bet koks medus ir koks vaškas, Nostradamai? Kodėl nepranašavai didžiulio skirtingų produktų pasirinkimo, kad galėtume tiksliau palyginti skirtingas vertes?

 

Išvirusios žuvys Juodojoje jūroje - ši pranašystė siejama su klimato kaita. Bet išsipildys lygiai taip pat sėkmingai jei ten kils karas. Arba didesnės pratybos. Ar ekologinė nelaimė.

Nostradamas nenorėjo būti vadinamas pranašu ir didžiąją dalį savo pranašysčių nurašė nuo kitų veikalų (įskaitant Biblijos). Nostradamo mitas išpopuliarėjo 20 amžiaus pradžioje, kuomet įvairūs komentuotojai ėmė pritempinėti pranašystes prie modernių laikų realybės. Tarsi virgulės apsimetėlio rankose, Nostradamo pranašystės gali būti vartomos visaip, jei tik yra noro uždirbti iš mistinėmis nesąmonėmis tikinčios auditorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(20)
(21)

Komentarai (1)