Ne vien pasigrožėti. Kodėl dažname lifte pakabintas veidrodis  ()

Liftuose dažnai galite pamatyti veidrodį, tačiau jis ten ne tik todėl, kad prieš išeinant būtų patogu pasitaisyti makiažą. Veidrodis taip pat atlieka psichologinį vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veidrodžiai lifte daugelio suvokiami kaip patogus aksesuaras, kurio dėka prieš išeidami iš namų galite paskutinį kartą pažvelgti į save. Merginos dažnai net pasitaiso savo makiažą. Tačiau, nors veidrodžius liftuose dažniausiai naudojame kaip kosmetinį aksesuarą, yra ir kitų, svarbesnių priežasčių, kodėl įeidami į liftą galite pamatyti savo atspindį.

Apie tai rašo Gartec.com.

Veidrodis lifte atlieka ne tik estetinę, bet ir psichologinę, socialinę bei informacinę funkciją.

Psichologinis komfortas lifte

Klaustrofobija liftuose yra labai dažna daugelio žmonių problema. Maža erdvė, oro trūkumas, nesugebėjimas matyti, kas vyksta išorėje – tai veiksniai, kurie prisideda prie tokio nerimo mažose erdvėse, dėl kurio padidėja prakaitavimas ir padažnėja širdies susitraukimų dažnis. Veidrodžio buvimas lifte padeda sumažinti šį susirūpinimą.

Veidrodis suteikia liftui daugiau erdvės, padaro jį mažiau ankštą ir mažą bei padeda išvengti uždarumo jausmo. Daugeliui veidrodis yra geriausia skaidraus stiklo alternatyva, leidžianti matyti žemiau esančią žemę, o tai savaime sukelia visiškai naujų problemų, tokių kaip galvos svaigimas.

Saugumas

Yra daug saugumo priežasčių, kodėl lifte reikia įrengti veidrodį. Pavyzdžiui, galite pamatyti, ką visi kiti keleiviai veikia lifte. Veidrodžiai liftuose vaidina svarbų vaidmenį nustatant vagystę ir netgi numatant išpuolį.

 

Japonijoje, kur, kaip manoma, toks veidrodis buvo pristatytas pirmą kartą, tikslas yra prieinamumas. Į siaurą liftą įriedančiam neįgaliojo vežimėliui sunku manevruoti, o veidrodis padeda saugiai įlipti ir išlipti iš lifto. Taip galima išvengti nelaimingų atsitikimų ir palengvinti žmonių su negalia, kurie naudojasi pastatu, gyvenimą.

Prasiblaškymas

Lifte gali būti gana nuobodu, ypač jei kylate į patį viršų, o veidrodžiai yra geras būdas atitraukti dėmesį. Taip žmonės rečiau skundžiasi lifte praleistu laiku arba rečiau laiko tai laiko švaistymu. Nesvarbu, ar naudojate veidrodį plaukams pasitaisyti, ar apžiūrėti kitus keleivius, be veidrodžio visi turės tiesiog žiūrėti į grindis. Arba į telefoną.

Nuotaikos ir pasitikėjimo savimi gerinimas

 

Veidrodis taip pat gali pagerinti nuotaiką ir pasitikėjimą savimi. Prieš darbo dieną, susitikimą su draugais ar svarbų įvykį galite pataisyti savo išvaizdą ir pasirūpinti, kad atrodytumėte geriausiai.

Reklama

Be visų šių naudingų faktorių, veidrodžiai liftuose taip pat naudojami reklamoms, naujienoms ar kitai naudingai informacijai rodyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: