Argentina Ukrainai nori perduoti galingus lėktuvus, bet ar Ukraina juos galėtų panaudoti?  ()

Argentinos prezidentas Javier Milei pranešė apie ketinimus Ukrainai perduoti penkis svarbius kovinius reaktyvinius lėktuvus.


„Dassault-Breguet Super Étendard“
„Dassault-Breguet Super Étendard“
© https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Dassault_Super_%C3%89tendard_of_the_navy_of_Argentina#/media/File:A_Super_Etendard_aircraft_of_the_Argentine_navy_comes_in_to_briefly_touch_down_on_the_flig

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-12 Argentina Ukrainai nori perduoti galingus lėktuvus, bet ar Ukraina juos galėtų panaudoti?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentina Ukrainai gali perduoti penkis reaktyvinius šturmo lėktuvus „Dassault-Breguet Super Étendard“. Tai – pakankamai rimtas vienmotoris vienvietis prancūziškas lėktuvas, sukurtas veikimui nuo lėktuvnešio denio. Pirmiausia jis, žinoma, gamintas Prancūzijos pajėgoms, kurios paskutinius savo „Super Étendard“ išleido užtarnauto poilsio dar 2016 metais.

Tiesa yra ta, kad „Dassault-Breguet Super Étendard“ yra, sakykime, pagyvenęs lėktuvas. Pirmam skrydžiui jis pakilo 1974 metais, tarnybą pradėjo 1978-aisiais, jo gamyba tęsėsi iki 1983 metų. Jis nebuvo nuolat atnaujinamas, nes turėjo gana ribotus vaidmenis ir buvo retas. Iš viso pagaminti 85 „Super Étendard“ lėktuvai. 71 tarnavo Prancūzijos laivyne, 14 – Argentinoje. 5 lėktuvus Prancūzija buvo paskolinusi Irakui, 4 iš jų atgavo 1985 metais (vienas buvo sunaikintas kare su Iranu).

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2219 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

Argentinai sunkiai sekėsi išlaikyti „Super Étendard“ flotilę. Lėktuvams senstant jiems reikėjo specializuotos priežiūros, kuri yra brangi ir gana tolima. Argentina 2017 metais įsigijo penkis nurašytus Prancūzijos „Super Étendard“, kuriuos ketino naudoti dalims ir mokymams. 2023 metų gegužę Argentina galutinai oficialiai atsisakė paskutinių „Super Étendard“.

 

Dabar Argentinos prezidentas Javier Milei norėtų Ukrainai perduoti penkis „Super Étendard“. Galima nuspėti, kad iš turimų 19 lėktuvų Argentina surinktų 5, kuriuos būtų galima naudoti. Šį perdavimą turėtų palaiminti Prancūzija, kuri turėtų pasirūpinti lėktuvų paruošimu, pilotų mokymu. Tai dar tikrai įmanoma, nes Prancūzijos laivynas savo „Super Étendard“ atsisakė tik prieš 8 metus, todėl instruktoriai dar galėtų būti aktyvūs.

Tiesa, kliūčių gali būti per daug. „Super Étendard“ yra seni ir, Argentinos atveju, nekaip prižiūrėti. Instruktorių žinios gali būti aprūdijusios. Galimybės aptarnauti ir palaikyti šiuos lėktuvus Europoje gali būti pamirštos ir ištrintos jau kurį laiką.

 

O jeigu? „Super Étendard“ galėtų pleškinti antžeminius taikinius, dronus ir net sparnuotąsias raketas dviem 30 mm automatinėmis patrankomis. Šis lėktuvas gali nešti daug įvairių bombų, raketų. Iš esmės, jei juos pavyktų prikelti kovai, „Super Étendard“ Ukrainoje galėtų pavaduoti sovietinius Su-25.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()