„Google“ atskleidė firminio kompiuterio savybes (Video)  (18)

Konferencijoje „Google I/O“ bendrovės „Google“ atstovai pristatė galutinę firminio nešiojamojo kompiuterio „Chromebook“, kurį valdys „Chrome OS“ operacinė sistema, specifikaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad birželio 15 dieną rinkai bus pateikti dviejų gamintojų – „Samsung“ ir „Acer“ – pagaminti „Chromebook“ modeliai. Iš kitų nešiojamųjų „Chromebook“ išsiskirs tuo, kad visus savo duomenis laikys ne kietajame diske, o „Google“ „debesyje“ (nuotoliniuose duomenų centruose), visos funkcijos bus atliekamos per „Chrome“ interneto naršyklę ir jai skirtas „debesyje“ vykdomas taikomąsias programas.

Pasak „Google“ atstovų, „Chromebook“ kompiuteriai įjungti pasikraus per maždaug 8 sekundes ir automatiškai atnaujins programinę įrangą ir duomenis. Jų baterijos talpos pakaks visai dienai dirbti neprisijungus prie stacionaraus elektros tinklo.

„Chromebook“ modeliai JAV kainuos nuo 349 iki 499 dolerių. „Samsung“ gamybos „Chromebook“ modeliai skirsis bevielio ryšio technologijomis. 429 dolerius kainuosiantis kompiuterio variantas neturės 3G ryšio modulio ir naudos tik „Wi-Fi“. 499 dolerius kainuosiantis variantas su 3G ryšio galimybe ir „Wi-Fi“ bus siūlomas kartu su JAV mobiliojo ryšio bendrovės „Verizon“ nemokamu mobiliojo interneto paketu – nemokamais 100 MB duomenų per mėnesį. Nors tai labai nedaug, vis dėlto gali praversti tais atvejais, kai nėra galimybės prisijungti prie „Wi-Fi“ vietinio tinklo.

Abu „Samsung“ gamybos „Chromebook“ turės 12,1 colių įstrižainės ekranus, 1,66 GHz „Intel“ „Core 2 Duo N570“ procesorius, visavertę QWERTY klaviatūrą, SD kortelių lizdą, USB jungtis, integruotus garsiakalbius ir ausinių lizdą.

„Acer“ gaminamas modelis turės 11,6 colių ekraną ir svers kiek mažiau nei „Samsung“ gaminiai: maždaug 1,32 kg vietoj 1,46 kg.

Kadangi „Chromebook“ kompiuteriai beveik visiškai priklausomi nuo interneto ryšio, „Google“ įdiegė kai kurias galimybės dirbti neprijungus prie pasaulinio tinklo funkcijas: skelbiama, kad „off-line“ režimu veiks kai kurios su HTML5 technologija suderinamos taikomosios programos, be to, bus galima naudotis „off-line“ režimu veikiančiu „Gmail“ paštu, kalendoriumi, biuro bei kitomis programomis.

„Chromebook“ kompiuterius planuojama pardavinėti internetu, o įmonės galės juos išsinuomoti už 28 dolerių per mėnesį mokestį. Norintiems nuomotis bus siūlomi ne tik „Chromebook“ kompiuteriai, bet ir centralizuota valdymo konsolė įmonės IT specialistams bei techninės priežiūros paslauga.

Šiame vaizdo siužete – „Chromebook“ galimybių pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)