Kompiuteriai su „Chrome OS“ pasirodys šių metų pabaigoje  (0)

Pirmieji „netbook“ kompiuteriai, naudosiantys „Google“ operacinę sistemą „Chrome OS“, rinkoje pasirodys paskutinįjį šių metų ketvirtį, pranešė „Google“ atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ „Chrome OS“ ir interneto naršyklės projektų vadovas Glenas Murphy Australijos leidiniui „The Age“ sakė, kad „netbook“ kompiuterius su „Chrome OS“ gamybai ruošia daugelis žinomų gamintojų, tarp jų „Acer“, „Asus“, HP, „Samsung“ ir „Toshiba“.

„Chrome OS“ pagrindas – „Linux“ branduolys, ši OS gali veikti ir su x86, ir su ARM mikroarchitektūros procesoriais. Manoma, kad „Chrome OS“ naudojančiuose kompiuteriuose bus „privalomi“ SSD kaupikliai ir „Wi-Fi“ bevielio ryšio moduliai.

G. Murphy pabrėžė, kad pagrindinės „Chrome OS“ funkcijos bus susijusios su WWW paslaugomis. Ateityje šią OS ketinama pritaikyti naudojimui planšetiniuose kompiuteriuose.

Manoma, kad naujųjų „netbook“ kompiuterių su „Chrome OS“ kaina neturėtų viršyti 400 JAV dolerių. Neatmetama galimybė, kad jie bus pardavinėjami ne tik atskirai, bet ir kartu su mobiliojo ryšio operatorių paslaugų paketais, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: