„Google“ atnaujina paieškos sistemą: internete bus galima ieškoti balsu ir vaizdu (Video)  (3)

Plikas „Google“ paieškos laukelis netrukus bus papildytas naujomis funkcijomis. Internete bus galima ieškoti ne tik įvedant raktažodžius klaviatūra, bet ir juos pasakant balsu ar įkėlus nuotrauką. Be to, paieška veiks dar greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ pristatomos naujovės jau anksčiau veikė ieškant internete išmaniaisiais telefonais su „Android“ operacine sistema. Dabar jos atkeliauja ir į kompiuterių naršykles, praneša CNN.

Paiešką balsu bus galima atlikti spustelėjus mikrofono ženkliuką greta paieškos laukelio. Kol kas ši funkcija veiks tik tiems, kas naudoja interneto naršyklę „Chrome“, tačiau „Google“ atstovai tikina, jog vėliau ji bus pritaikyta ir kitoms naršyklėms.

Kaip ir išmaniuosiuose telefonuose su „Android“ operacine sistema bei „iPhone“ skirtoje „Google“ programėlėje, žmonės galės paspausti mikrofono ženkliuką ir pasakyti frazę ar klausimą. Žinoma, kompiuteris privalės turėti integruotą arba prijungtą mikrofoną. Ši paieška gali atskirti kelis skirtingus anglų kalbos akcentus, tačiau net tariant raktažodžius raiškiai pasitaiko nesutapimų. Taigi naudojant ją teks pasitelkti kantrybę.

Siūlome pasižiūrėti, kaip veikia „Google“ paieška balsu (anglų k.):

Vaizdų paieška artimiausiomis dienomis bus papildyta galimybe ieškoti įkėlus nuotraukas. Pvz., įkėlus nuotrauką ar tiesioginę nuorodą į ją „Google“ pabandys nurodyti, kur ši nuotrauka buvo daryta ir suteikti daugiau informacijos apie tą vietą. Arba įkėlus internete aktyviai plintančią nuotrauką „Google“ paaiškins, nuo ko visa tai prasidėjo.

„Google“ vaizdų atpažinimo sistema turi daug funkcijų, tačiau kompanijos atstovai pabrėžė, jog žmonių veidų ji neatpažins.

Siūlome pasižiūrėti, kaip veikia naujoji sistema:

Maža to, paieškos milžinė planuoja pristatyti naują funkciją „Instant Pages“, kuri kai kuriais atvejais vos atlikus paiešką automatiškai pradės krauti pirmą paieškos rezultatą į kompiuterio atmintį. Taigi vartotojui spustelėjus šią nuorodą nereikės taip ilgai laukti, kol svetainė užsikraus. Ši funkcija veiks tik „Chrome“ naršyklėje, jos bandomoji versija bus pristatyta vėliau šią savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)