Įdomioji istorija: Tėvynės ar Pasaulinis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

prusas 2015-05-07 12:41
Kokios tėvynės?... Tėvynės karu rusai pavadino tik tą karo dalį kurioje jie pasauliniu mastu suvaidino teigiamą vaidmenį, visas kitas laikotarpis liko už borto. Taip mums homo sovieticus suformavo smegenis ir dabar labai sunku jas atstatyti.
kiesza 2015-05-07 15:17
Man pasaulinis, o Rusams "Dydysis tėvynės karas" nes jie ten neteko 10 milijonų saviškių.
punktyras 2015-05-07 19:34
O kaip tokia beprotiška hipotezė, kad buvo nenorima prisiminti, kad Stalinas bendradarbiavo su Hitleriu, todėl buvo išrastas Didysis tėvynės karas? Įdomu, žydams tai tėvynės ar II Pasaulinis karas?
kiesza 2015-05-07 20:24
Žydams "Amžinosios šlovės karas"
pastuh 2015-05-07 20:25
Nu daba zinosiu uz ka mano prosenelis medalius gavo..
vanduo4 2015-05-07 22:59
- Sako, kad Stalinas nebuvo labai intelektualus ir per daug pasitikėjo savo jėgomis, tad nusprendė jėga pasiimti rytų Europos žemes vietoj to, kad palauktų kaip baigsis Vokietijos ekspancija; - Faktai rodo, kad Hitleris Rusijai siūlė dalybas vykdyti kartu kad būtų lengviau, tikriausiai todėl Stalina ir nedvejojo; - Visgi lieka neatsakytas klausimas, kokio intelekto buvo Hitleris, kad dar nebaigęs karo vakaruose jau užpuolė Rusiją? Geriau jau būtų su Rusija susitaręs, kad ši padėtų Japonams kovoje su JAV. Kas tam sutrukdė? - Juk nedaug pritrūko, kad Vokietija sukurtų tinkamą atominei bombai gabenti transportą ir Anglija būtų išjungta bei vakarų frontas uždarytas. "Didelė paslaptis", kad JAV, Japonijoje numestas atomines bombas, surado Vokietijoje ir tai padėjo užbaigti karą.
kestutisz 2015-05-08 10:33
Labai įdomi fantazija, net keista kad pats vadukas nežinojo kokį wuderwaffe (tokius ginklus ypač mėgo) kuria ir užsiiminėjo niekais.
prusas 2015-05-08 10:57
Koks tėvynės karas... Sovietų sajunga 1941-1945 prarado 43,3 milijono gyventojų. Iš jų armija 26,4 ir 16,9 civiliniai gyventojai. ..ttp://www.infran.ru/vovenko/60years_ww2/demogr8_2.htm#3 .. Kokia šventė, raudoti reikia.... Nėra jokių tikslų kurie pateisintų tokį lavonų kiekį, tai genocidas....
prusas 2015-05-08 11:15
Deja, yra truputį kitaip... Rusai prarado 43,3 milijono, iš to skaičiaus armija 26,4 ir civiliniai gyventojai 16,9 milijono. http://www.infran.ru/vovenko/60years_ww ... r8_2.htm#3 Nėra pasaulyje jokių tikslų kurie pateisintų tuos skaičius. Tai savo tautos genocidas atliktas savo ir svetimomis rankomis.
Arns 2015-05-08 11:37
. Tad gali būti jog grynai rusų, iš Rusijos TSR, gali būti tas 10 milijonų. Be to nėra panagrinėta kaip tie duomenys sudaryti, gal techniškai "iki karo" įskaičiuoti ir visi pasitraukę lietuviai, latviai, estai. Dar atminkime jog pasikeitė Lenkijos sienos ir iš nemažo gabalo jos buvo suformuota didesnė Baltarusijos TSR, ir nemažai vietinių lenkų persikelė į Lenkiją ir jai atitekusias iki tol Vokietijos žemes... Iš principo, milijonas šen milijonas ten, tokioje makalynėje galėjo bet kur nukeliauti, nebūtinai dūšelė į dausas, kai iškart matematiškai paskelbiama.
prusas 2015-05-08 11:57
Prie ko čia statistika... Ar tau neužtenka fantazijos įsivaizduoti 40 milijonų lavonų ir užsiduoti klausimu už ką verta mokėti tokią kainą? Įsivaizduok važiuoji per Lenkiją ir gatvėse visuose miestuose, kaimuose guli visi negyvi, tai tiek ... Ne esmė kad tikrasis skaičius turėtų pasibaigti nedavažiavus ar pervažiavus 10 km iki Vokietijos sienos.... Man siaubą kelia , kad į juos žiūrima kaip į kompiuterinių žaidimų botus. Tai žmonės gyvenę, mylėję, turėję vaikų, tėvus, gimines... TAI BUVO GYVI ŽMONĖS. Ir dar įsivaizduok karinį paradą ir linksmus žmones su balionais.... Šizofrenija.
rwc 2015-05-08 12:37
Vėl Arnukas su savo šlykščia padlaižūniška demagogija... Matai, jam „tik“ 10 mln. civilių gyvybių tėra nereikšmingas triukšmas statistikoje (o vat kaltinimas 16,9 tai jau būtų mirtinas šmeižtas, kaltinimas holokaustu, ane?). Ko neišvartysi, kad pateisintum Tėtušį Staliną... P.S. eilinė socreliatyvizmo ir diletantinio materializmo apraiška. Kai reikia pompastiškai pagirti TSRS pasiekimus ir Raudonosios armijos „žygius“, pribaltai ir chocholai vadinami „broliais“, išvaduotais iš imperializmo gniaužtų ir sugrąžintais į „tikrąją didžiąją tėvynę“. Siekiant pateisinti masines represijas, žudymus, trėmimus, prievartavimus - tie patys „broliai“ išvadinami priešais, fašistais, naciais, kontrrevoliucionieriais, antitarybiniais elementais ir dar bile kuo. Labai patogu!
Arns 2015-05-08 13:20
rwc, mažiau skaityk tarp eilučių, aš tiesiog atsakiau prusas, kad TSRS buvo "ypatinga padėtis" ir kur kas sunkiau suskaičiuoti kokie tikrieji nuostoliai lyginant su prancūzais ar amerikiečiais. Tad sakyti jog tas skaičius netikslus, jis didesnis jis mažesnis neadekvatu. Aukų be galo daug ir rusų istorinėje sąmonėje šis laikotarpis palikęs ryškų pėdsaką. prusas, žinant kad pagal Hitlerio mokymą, slavus kaip ir žydus, buvo planuota visiškai išnaikinti iš šio pasaulio, dauguma laidotuvės ir mirimo metinės kiekvienoje valstybėje gali būti skirtingos. Rusams tinka, kad mirusiuosius kare pamini besidžiaugiantys likę gyvieji, na ir tegul.
prusas 2015-05-08 14:01
Va tas "tegul".... Paskutiniais oficialiais duomenimis 6000 Ukrainoje šiandien.Kas tai yra po 43 milijonų. Nemanau kad galima leisti sau realiatyvizmo prabangą gyvybės ir mirties klausimuose. Yra absoliuti vertybė ir ji neturi būti kvestionuojama- tai teisė gyventi.
rwc 2015-05-08 14:46
Aha, Arns, tai pagal tavo logiką, žydai turėtų šaudyti fejerverkus Holokausto proga, chocholai - Holodomoro, japonai - Fukušimos ir Nagasakio? Orgija ant didvyrių kapų, kaip gražu. Nežinau kitos tautos, kuri laisva valia, niekieno neverčiama taip mankurtiškai švęstų masinę tragediją. Patys tragedijos iniciatoriai, dar verčia kartu linksmintis niekuo dėtas tautas, kurios nieko nelaimėjo, tik tapo žaisliukais ir atpirkimo ožiais dviejų kraujo ištroškusių psichopatų rankose. Lietuviams II PK baigėsi 1990-tų kovo 11, bet mes pergalę pasiekėme taikiai, be upelių kraujo. Kodėl turėtume švęsti siekę sunaikinti mus kaip valstybę ir tautą, net neverta svarstyti, kuris iš jų „geresnis“. Nuo to, kad visus okupantų trypimus, naikinimus, žudymus ir trėmimus sugebėjo išgyventi keletas mano šeimos intelektualų - man nė kiek ne lengviau. Ir kas grįžo invalidais, kas parsivežė mirtinai sugadintą sveikatą, kas prarado mylimus žmones - ar jiems nuo to lengviau? Gedulas yra gedulas. Žuvusius reikia pagerbti gėlėmis, tylos minute, prisiminimu, bet ne šokant ir važinėjant tankais ant jų kaulų. Man Pergalės diena - pasaulinės gėdos diena. Tokia diena, kai ypač rusai turėtų rausti iš gėdos, eiti keliais, atgailauti ir maldauti atleidimo. Tai diena, kai buvo padėtas paskutinis štrichas, de facto įteisinęs Ribendropo-Molotovo paktą - tą dalį, kurios reikalavo Stalinas. Vakarams taip pat turėtų būti gėda, kad taip padlaižūniškai Stalinui atidavė jo „kąsnį“. Tikrai nematau, kodėl kuri nors pusė turėtų švęsti. Ar turėtų moralinę teisę. O karo pavadinimas Tėvynės karu - absoliučiai ciniškas, nes milijonai žmonių tikrąsias savo Tėvynes prarado, o TSRS ar tuo labiau Rusijos niekuomet nevadino tėvyne.
Arns 2015-05-08 15:11
rwc, tavo klausimai labai giliai retoriniai, ne kitiems spręsti kaip kam ką minėti. Spėčiau nemažai rusų Gegužės 9-ąja laiko kaip savo jėgomis išlaikyta teisė gyventi. Žydams genocidas ne šventė, nes tik kitų, tame tarpe ir TSRS pergalės kare pabaiga. Kas verčia yra visuotinių karų laikotarpis, o ne konkreti teritorija ir armija.
giedrius.saugai 2015-05-08 17:51
Dar nespėjo numirti WWII veteranai, o jau istorijos falsifikacijos vyksta pilnu tempu. Ne be reikalo sakoma, jog istoriją rašo nugalėtojas, tad taip ir parašė. Dar po kelių metų parašys, jog atomines bombas ant Japonijos numetė asmeniškai Stalinas,o ne JAV
vanduo4 2015-05-08 18:09
- Netgi Einšteinas prieš mirtį JAV prezidentūrai nusiuntė laišką, teigdamas kad Vokietija galimai jau turi atominį ginklą. Tuo metu JAV tik vykdė visokias slaptas operacijas, kad sutrukdytų Vokiečiams. Amerikoje dar nebuvo tiksliai aišku ką voekiečiai kuria, bet va staiga iš kažkur gavo tą ginklą. Vokietija jo tiesiog nesuspėjo panaudoti. - Trūksta duomenų, bet žydai labai norėtų Einšteiną pavadinti pirmosios atominės bombos kūrėju. - Netgi pasibaigus karui, JAV ir Rusija į kosmosą skrido su vokiškomis (nes geresnių nebuvo) raketomis.
kiesza 2015-05-08 20:00
Vandenie, esi neteisus. Pripažink 3 Reicho vokiečiai pirmieji sukūrė balistinę raketą, (Fau1-2)su ja anglus šiurpino visą karą. jos principu amerikonai ir į mėnulį nuskrido. Atominės bombos vokiečiai neturėjo pasigaminę, nes : Nesugebėjo apsirūpinti sunkiuoju vandeniu kuris gyvybiškai buvo būtinas sukurti valdomai grandininei reakcijai. Grandininės reakcijos kurią būtų galima kontroliuoti arijai taip ir nesukūrė. Tad iki atominės bombos jie buvo toli, amerikiečiai vokiečius branduolinėje energetikoje pralenkė 1942-43 Reiktų kalbėti faktais, o ne sąmokslais. Vokiečiai užpuolė rusus, rusų žuvo 9 milijonai, tokia oficiali versija. Hitleris nebuvo kvailas, jis kaip tik labai protingai smogė rusams, nes pamatė kaip šie gėdingai ir bėjėgiškai pasirodė žiemos kare, išanalizavo jų techninį lygį ir nutarė pasisavinti tą šiaurinę neišsenkamą kasyklą.
Kyborg 2015-05-08 20:22
Bet juk pats į šį klausimą ir atsakei. Stalinas pasitikėjo savo jėgomis ir nusprendė jėga pasiimti rytų Europos žemes nelaukdamas kaip baigsis Vokietijos ekspancija. Milijoninės armijos kaupimo pasienyje neįmanoma nuslėpt. Hitleris turėjo 2 variantus: laukt kada sovietai užpuls, ar eit "va bank" ir pirmam suduot prevencinį smūgį sunaikinant pasienyje sukauptas pajėgas. Hitleris pasirinko antrą variantą.