Įdomioji istorija: Tėvynės ar Pasaulinis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-05-09 04:30
- Tai, kad pats nepateikei jokių fatų, o tik sąmokslo teorijas. - Fau buvo nepilnai išvystyta technologija nepakankamai dideliems nuotoliams. Pats sakai gąsdino. Tai ko neužmėtė raketomis jeigu jau seniai turėjo? Kam siūsti naikintuvus ir rizikuoti, kad bus numušti? Elementarios logikos pas tave nėra, jau nekalbant apie faktus; - Amerikonai skrido ne Fau rpincipu, o vokiečių mokslininkų - karo belaisvių pagamintomis ir ištobulintomis raketomis. - Rusijoje irgi dirbo vokiečių mokslininkai ir jie pagamino AK-47. Šiai grupei vadovavo komjaunuolis Kalašnikovas, todėl automatas buvo pavadintas jo vardu. Kalašnikovas iki gyvenimo galo taip nieko gero ir nesukūrė. - O dėl branduolinių lenktynių galiu pasakyti tik tiek, Stalinas rusų akimis irgi Pasaulio "gelbėtojas", nors būtent jis kartu so Hitleriu pradėjo II-pas karą. - Todėl dėl Japonijos bombadavimo man logika diktuoja tokią išvadą: JAV armija jau buvo vokietijoje kai surado tas dvi bombikes, o vokiečių mokslininkai sutiko bendradarbiauti ir parodyti kaip ji veikia. Bombikes numetė ant japonų ir karas baigtas. - Beje. Kur dingo vokiečių skraidančios lėkštės ir keli šimtai povandeninių laivų? Kas mėnulio "nematomoje" pusėje vykdo kasinėjimus?
vanduo4 2015-05-09 04:39
- Šneki pievas. Bent jau pagal straipsnio logiką, Stalinas neketino kištis bent kol kas, o Hitleris norėdamas apsidrausti, kvietė Staliną irgi "susitepti" rankas, t.y. kartu būtų lengviau. Arba tiesiog Hitleris norėjo pasilengvinti Europos okupaciją su Stalino pagalba. Todėl čia nebuvo jokio vabank, viskas buvo puikiai apskaičiuota. - Va čia ir kyla klausimas, kokiais skaičiavimais remdamasis Hiteris nusprendė užpulti Rusiją? Kiek iš faktų žinau, jis labai "bijojo", kad vakarai neatidarytų antrojo fronto. O jie tai padarė tik tada, kai rusai gerai gavo į skudurus ir buvo nusilpninti. - Beje, gal tu prieš komentuodamas bent jau įsigilink ką žmogus nori pasakyti, o ne iš lempos šauk pirmą pasitaikiusią mintį.
kiesza 2015-05-09 22:05
Vokiečių pasiekimai branduolinėje energetikoje WWII laikotarpiu, išnagrinėti netgi Lietuvių kalba Man mėgstamiausi šie straipsniai, o dėl kitų niuansų, tokių kaip ak47 vokiečių ginklas, ar naciai pasigamino branduolinį užtaisą.. Gėda net skaityt tokias tavo mintis O paskutinių 2 pastraipų komentuoti man neleidžia savigarba http://antraspasaulinis.net/e107_plugin ... ontent.212 http://antraspasaulinis.net/e107_plugin ... ontent.212
sub 2015-05-11 09:56
Kad tu pats tarp eilučių spraudi? Kodėl tik rusų istorinėje sąmonėje palikęs ryškus pėdsakas, o kaip kitos tau tas, kurios tiesiogiai susijusios su šiuo karu, baltarusiai, ukrainiečiai, baltijos šalys ir Lenkija? Atrodo lyg Rusija kažko neteko, galbūt ten didesni žūčių skaičiai, bet proporcijomis nei Baltijos šalys, a nei Lenkija praradimais nenusileidžia. Kodėl tik Rusijai tas karas paliko įspūdį?
kestutisz 2015-05-11 11:51
Iron Sky dokumentika?
rwc 2015-05-11 11:58
. Tačiau kodėl tiek metų vertė? Kodėl vos pramokęs vaikščioti turėjau dukart per metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų, nuotaikos, sveikatos ir pažiūrų, žingsniuoti Donelaičio gatve, tempdamas už save didesnį Lenino portretą ir transparantus, šlovinančius kraugerių armiją? Jei tų laikų nepameni - tai priminsiu: nedalyvavimas parade, jei tavęs ten nematė klasės auklėtoja, klasiokų tėvai, viršininkas, kolegos..., grėsė papeikimais, tėvų problemomis darbe, neigiamomis charakteristikomis, prastesne eile prie buto, televizoriaus, automobilio ar sofos ir t.t.. Dabar gyvenu laisvoje valstybėje, kur gerbiamas pasirinkimas ir žodžio laisvė. Galiu švęsti kada noriu, ką noriu - su sąlyga, kad netrukdau kitiems, neskatinu nesantaikos, nežeminu ir neįžeidinėju. Tačiau rusams, berods, tokia sąlyga nesuprantama. Jeigu jiems kažkodėl linksma - tai visi privalo linksmintis kartu su jais, arba jie baisiausiai įsižeis, puls kerštauti, paskelbs tave priešu ir provokatorium. Daugmaž „jei neprisilaksi į mano sveikatą, tai manęs negerbi“. O neturėtų būti priešingai? Man 05-09 yra skausminga simbolinė data, įprasminanti gedulą ir tragediją, bereikalingas tėvynainių kančias, blogio pergalę - tegu ir prieš kitą blogį. Putinas pirmiausia turėtų atsiprašyti už Raudonosios armijos ir NKVD nusikaltimus, paskui tegu sau švenčia savo kieme su draugais. Ir šiaip jau, deja, II PK buvo tipiškas (tik netipiško masto) karas. Dvi sąjungos, dvi barikadų pusės. Nė dienos be kraujo praliejimo tarp jų. Išlenda visokie žirinovskiai ir ištraukia vieną epizodą iš konteksto. Skiedžia, tipo „gynėme nuo fašistų savo teritoriją“. Bjauru. Kažkodėl britai nuo tų pačių nacių gynybos neįsigudrino pradėti sugriaudami Paryžių, Madridą ar Romą.
Arns 2015-05-11 13:07
rwc, gal nebepainiok laikų? Ar net dabar Rusijoje yra tokia prievartinė forma švęsti tas šventes? Ne. Mokyklos gal kažkiek, Lietuvoje mes turime irgi kelias šventes, kai "savanoriškai" mokinukai vieningai klasėse išreiškia patriotizmą. Tiesiog su kai kuo tenka susitaikyti ir visiškos laisvės elgiuosi kaip man atrodo niekuomet niekur nebuvo ir nesimato jog kada būtu. Dar kartą, rusams tai šventė ir tegu jie švenčia. Nepatinka, ignoruok. Kam paliko, tas ir mini. Kame bėda?
vanduo4 2015-05-12 04:01
- Tau tikrai turėtų būti gėda dėl istorijos nežinojimo. Gerai, kad bent jau prisipažįsti. http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 47?l=2&p=1 - Beje tavo informacijos nuorodos tėra tik spėlionės bet ne atsakymai.
vytautas50 2015-05-12 08:04
vanduo4 2015-05-12 18:34
- Gan įdomi nuoroda, visgi ten visą kaltę netiesiogiai bandoma suversti tik Amerikai. - Sutinku, JAV visada ir visur darė biznį su visais. Todėl ji ir iškilo. Beje jos verslo politika atnešė labai daug gerų naujovių į autoritarinio stiliaus valstybes. - Tuo metu Europoje galiojant "Galių pusiausvyros" politikai, buvo svarbus naujas žaidėjas - Vokietija. Be jos, Anglija ir Prancūzija pastoviai pešdavosi, o esant trims galioms - buvo šioks toks balansas. Tad Europoje kaip ir tvarkoje, bet va Rusija - ji nepriklauso ir nepripažįsta jokio balanso. Ji turi savų interesų. - Va būtent tokie tarpusavio konfliktai privedė prie to, ko JAV seniai siekė, t.y. taikos grindimo tarpusavo susitarimu, o ne galia. Būtent tai mes ir turime dabar - tarptautiniai įsipareigojimai. O galia toli gražu tikrai nėra lygi. Ir tai ne dėl kažkieno gobšumo, tiesiog atskiros tautos su vidaus santvarka labai skirtingos, todėl ir jų vystymosi greitis skirtingas, tai natūralu. Tad galių pusiausvyra yra atgyvenęs reikalas. - Taika Europoje įgyvendinta, liko Rusijos imperija bei vėliau - Kinijos Imperija. - Aišku galima sakyti, kad jeigu Pasaulyje visur bus realizuota Demokratija, Pasaulį valdys JAV. Europos pavyzdys rodo, kad Pasaulinėje politikoje ES atmeta labai daug JAV siūlymų ir JAV dėl to nepatenkintos. Akivaizdu, kad su nauja tvarka VISI turi daugiau tesių, nei su Imperine tvarka. Būtent dėl pasenusio imperialistinio mąstymo, Rusija iš lėto tampa atsilikusia valstybe. - Šia prasme: Rusija - tai dar niekada nepralaimėjusi imperija; Kinija - dar niekada nebuvi imperija, jau nekalbant apie imperijos pralaimėjimą. Kaip būtų galima įvardinti JAV?
kiesza 2015-05-12 20:52
Kinija ? O ar ji yra kanors užpuolusi per paskutinius 70 metų ? Reikėtų paskaičiuoti kiek kartų JAV vėlėsi į konfliktus ir kiek kartų kinija, tada būtų aiškiau pastebėti agresorių
Vytax 2015-05-13 12:22
Nėra šioje vietoje tokio dalyko kaip „teisinga“ ar „neteisinga“. Bet yra toks faktas, kad kartais valstybės paprasčiausiai žlunga ir tai atsitinka ne dėl užsienio aplinkybių, o būtent žlunga pačios iš savęs. Ir tai atsitiko Libijoje, kilo pilietinis karas. Vakarai parėmė opoziciją, padėjo nuversti esantį rėžimą. Bet visa tai nepadėjo išgelbėti valstybės. Vėliau situacija kartojosi Siriijoje, joje buvo paliktas esamas rėžimas. Tačiau nepanašu, kad Assadas sugeba kontroliuoti padėtį, ši valstybė žlugo taip pat. Dabar ta pati situacija kartojasi Jemene. Valstybė žlunga, bet niekas neturi jokio recepto, kaip ją išgelbėti.
vanduo4 2015-05-13 13:06
- Beje kodėl minėjau Kiniją? Ji dabar aktyviai vykdo imperinę politiką vienašališkai "ukopuodama" teritorijas Vandenyne aplink savo teritoriją. Pagal jos užsibrėžtus tikslus, jos kaimyninės šalys beveik neturi teritorinių vandenų. Be jokių tarptautinių sutarčių salose stato karines bazes, kas vėliau leis jai pareikšti dar didesnes teritorines pretenzijas, nes salos bus laikomos kaip Kinijos teritorija, kuriai priklauso teritoriniai vandenys. Imperinė ekspansija be karo. Panašiai kaip Rusija Krymo pusiasalyje.
Arns 2015-05-13 13:21
Jemenas turi kitokią padėtį, ten šiitų daugumą valdė sunitų elitas. Ši dvi musulmonų pakraipos labai nekentė vienas kito ir todėl Arabijos pusiasalyje ši valstybė jau senai mažai saugi ir pati skurdžiausia. Sustiprėjęs Iranas sugebėjo suformuoti stabilias grupuotes, nes sunitų radikalų pajėgas regione aplaužė JAV medžiodama Al-queda pajėgas...
hamann 2015-07-02 13:03
bump. https://player.vimeo.com/video/128373915 labai aiškiai ir išsamiai parodyta kraupūs wwII rezultatai. tad kam jau kam, bet rusams tai čia mažiausia šventė turėtų būti.
Auštaras 2016-06-21 07:22
Nei tu žinai apie Hitlerį nei tu pasakok . Visa tai yra šlikšti demagogija Jūsų akys,jūsų neapgauna,šiame video TIKRAI matote rusus su Vermachto uniformomis,padedančius Vokiečiams kautis už jų tautos bei Tėvynes laisvę,nuo kruvinosios žydų-bolševikų tironijos,atnešusios tiek rusų tautos,tiek visos ne-žydiškosios žmonijos kraujo ir ašarų jūrą. Nepaisant,tokių siaubingų klaidų,kaip,kad Pragos sukilimo rėmimas 1945 m. Rusijos Išvadavimo Armija priešingai,nei Raudonoji Armija su savo nedisciplinuotais nusikaltėliais,sugebančiais tik naikinti (Ir čia negalima teisinti,net tų,kurie kovojo Stalino pusėj,iš baimės dėl artimųjų gerovės) nusipelnė pagarbos! https://www.youtube.com/watch?v=01s0IwVfPiY