[Išsami tema] 2S4 „Tulip“: kas yra viena iš galingiausių Rusijos armijos artilerijos sistemų, kuri sunaikino Grozną (Foto, Video)  (2)

2S4 „Tulip“ yra viena iš galingiausių Rusijos armijos artilerijos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolyje buvo aptiktas savaeigis minosvaidis 2S4 „Tulip“, kurį rusai bando panaudoti prieš apsupto miesto gynėjus.

Tai viena didžiausių ir galingiausių 240 mm kalibro artilerijos sistemų, sukurta specialiai galingiems įtvirtinimams naikinti, taip pat mūšiams miestuose.

O Rusijos Federacijos kariuomenė jau turi patirties, kaip ją panaudoti mūšiuose miestuose – Antrojo karo Čečėnijoje metu rusai su 2S4 „Tulip“ sunaikino Grozną.

Kas yra pavojingas 2S4 „Tulip“?

2S4 „Tulip“ atsirado po Antrojo pasaulinio karo patirties, kuri parodė būtinybę turėti itin galingą įrankį stipriems įtvirtinimams sunaikinti. Todėl dar 1944 m. buvo sukurtas nešiojamasis minosvaidis M-240, kuris buvo pradėtas naudoti 1950 m.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

60-ųjų pabaigoje, siekiant padidinti sistemos mobilumą, jis buvo uždėtas ant savaeigės važiuoklės, o pradėjus eksploatuoti 1971 m., 2S4 „Tulip“ buvo tiekiamas elitiniams rezervo artilerijos daliniams.

2S4 „Tulip“ gali šaudyti net branduolinėmis minomis.

2S4 „Tulip“ eksploatacinės charakteristikos:

  • kalibras: 240 mm
  • įprastinių minų šaudymo nuotolis: 9,5 km
  • aktyviųjų-reaktyviųjų minų šaudymo nuotolis: 19,5 km
  • sistemos kovinis svoris: 27,5 tonos

Pagrindinis 2S4 „Tulip“ pavojus yra tas, kad išautos minos skrenda aukšta trajektorija. Toks šaudymas idealiai tinka mūšiams mieste, nes galima šaudyti „pasislėpus“ už daugiaaukščio pastato.

 

Tuo pačiu metu 240 mm minoje sprogmens kiekis yra 32 kg. Kad suprastume, sprogmenų svoris 152 mm artilerijos sviedinyje yra 7,5 kg. Taigi, vieno „Tulpės“ šūvio ugnies galia yra kelis kartus didesnė nei įprasto didelio kalibro artilerijos ginklo.

2S4 „Tulip“ trūkumai

Žinoma, kiekvienas ginklas turi savo privalumų ir trūkumų. Kalbant apie 2S4 „Tulip“, pirmąją vietą užima mažas šaudymo nuotolis – 9,5 km. Be to, aktyvių raketų sviedinių skaičius visada buvo beveik deficitas net SSRS laikais.

Nepaisant to, kad „Tulip“ yra savaeigis minosvaidis, jis negali greitai išeiti ir palikti poziciją. Pagal standartą pereiti į kovinę poziciją užtrunka 5 minutes, o grįžti į žygio poziciją – 10 minučių. Praktiškai daug daugiau.

 

„Tulpės“ skaičiavimas vyksta atvirose pozicijose. Pati mašina yra labai pastebima ir visa tai tikrai daro jį gana lengvu taikiniu.

Taigi, praktinis 2S4 „Tulip“ naudojimas yra labai ribotas. Tačiau jei priešui pasiseks, jo kovinis panaudojimas gali tapti didžiuliu išbandymu net drąsiems Mariupolio gynėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai (2)