[Išsami tema] Kuo ypatingi Ukrainai perduoti vokiški granatsvaidžiai „Panzerfaust 3“: sukurti siekiant sunaikinti SSRS invaziją, bet veikia visiškai kitaip nei „Javelin“ (Foto, Video)  (3)

Prieštankinius granatsvaidžius „Panzerfaust 3“ Vokietija atsiuntė Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po plataus masto Rusijos Federacijos atakos NATO valstybės narės sustiprino pagalbą Ukrainai. Netgi Vokietija, kuri prieš karo pradžią kalbėjo apie pasirengimą perduoti tik 5000 šalmų, kovo viduryje paskelbė ištuštinusi savo sandėlius ir pradedanti pirkti Ukrainai naujų ginklų.

Ir viena iš pagalbos rūšių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo „Panzerfaust 3“ – prieštankinis granatsvaidis, kurį, be Bundesvero, naudoja dar septynios šalys, įskaitant Italiją, Šveicariją ir Japoniją.

„Panzerfaust 3“ charakteristikos

  • Svoris: 15,2 kg
  • Ilgis: 120 cm
  • Šaudymo nuotolis: 300-400 metrų
  • Maksimalus šaudmenų greitis: 243 m/s
  • Šarvų įsiskverbimas: 700 mm (3T versija – daugiau nei 800 mm, esant dinaminei apsaugai)

Reikia pabrėžti, kad „Panzerfaust 3“ buvo nedelsiant sukurtas siekiant sunaikinti tankų invaziją. 1978 m., kai Bundesveras suformavo naujo ginklo technines sąlygas, Šaltasis karas įsibėgėjo. O vokiečių kariuomenei reikėjo paprastos, masyvios ir veiksmingos priemonės SSRS šarvuotajam kumščiui sunaikinti, kuris Trečiojo pasaulinio karo atveju turėjo perlipti Lamanšo sąsiaurį.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Tačiau „Panzerfaust 3“ kūrimas buvo atidėtas, o pradėtas eksploatuoti, kai Europoje jau pūtė permainų vėjas – 1987 m., o serijinė gamyba apskritai prasidėjo po Berlyno sienos griuvimo 1990 m.

Tačiau jo galimybės greitai atvėrė kelią vokiškam granatsvaidžiui į tarptautinę rinką. Jei palyginsime „Panzerfaust 3“ su RPG-7, kaip masyviausiu granatsvaidžiu pasaulyje, tai vokiški ginklai geba į šarvus įsiskverbti dvigubai giliau nei sovietiniai: 700 mm, palyginti su 260 mm (PG-7V).

„Panzerfaust 3“ kaina

Kalbant apie „Panzerfaust 3“ kainą, viešoje erdvėje nėra patikrintų duomenų, kiek kainuoja šis granatsvaidis. Tačiau šio ginklo kaina turėtų prasidėti bent jau nuo kelių tūkstančių eurų.

„Panzerfaust 3“ prieš tankus

 

 

Kaip ir bet kuris granatsvaidis, „Panzerfaust 3“ pirmiausia yra skirtas lengvosioms šarvuotoms mašinoms – pėstininkų kovos mašinoms ir šarvuočiams. O norint sunaikinti visas Rusijos Federacijos armijoje turimas pėstininkų kovos mašinas, šarvuočius ir pėstininkų kovos mašinas, pakanka 700 mm skverbties. Net ir moderniausiam rusiškam BMP-3.

Kalbant apie tankus, įprastoje „Panzerfaust 3“ versijoje nėra tandeminės kovinės galvutės, todėl iš šio granatsvaidžio galima prasibrauti į rusiško T-72B šonus bei galą.

Tačiau naudojant „Panzerfaust 3T“, nepaisant dinaminės apsaugos, yra galimybė sėkmingai įsiskverbti į kai kurias priekines tanko sritis. Šis patobulintas ginklas nesunkiai atpažįstamas iš storesnės ir didesnės „nosies“.

 

 

Nepaisant to, bet kokiu atveju antžeminio vieneto prieštankinių ginklų naudojimas tankų naikinimo užduotį priskiria specializuotoms prieštankinėms sistemoms.

Taip pat reikėtų pažymėti, kad „Panzerfaust 3“ turi dvi labai gražias savybes. Pirmoji yra galimybė paversti kovinę galvutę iš kumuliacinės į labai sprogstamą skeveldrą, tam reikia ištraukti arba paslėpti raketinės granatos „nosį“.

Antroji – „minkštasis startas“, leidžiantis šaudyti juo iš patalpų, o tai turi lemiamą reikšmę kovų mieste sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai (3)