„325 nusikaltimai. 6 metus.“ Neįtikėtina. Kas nutiko Lietuvoje  ()

Telekomunikacijų bendrovės darbuotoja per 6 metus įtariama pasisavinusi telefonų, kompiuterių už daugiau nei 124 tūkst. eurų.



© Ali Madad Sakhirani (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/person-holding-white-samsung-android-smartphone-with-red-case-1268513/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilnius, birželio 13 d. (ELTA). Vienos telekomunikacijos bendrovės prekybos salono vadovė įtariama pasisavinusi įmonei priklausančią įvairią įrangą – mobiliuosius telefonus, nešiojamus kompiuterius, ausines ir kt.

Nusikaltimai galėjo būti vykdomi šešerius metus. 59-erių metų Šilutės rajono gyventoja kaltinama telekomunikacinės įrangos pasisavinimu iš salono, kuriam ji vadovavo.

Skaičiuojama, kad 59-erių Šilutės rajono gyventoja nuo 2016 metų vasario iki 2022 metų gruodžio galėjo pasisavinti bendrovei priklausančios įvairios įrangos už 124 tūkst. 892 eurus.

Moteriai pareikšti kaltinimai dėl 325 nusikalstamos veikos epizodų, pranešė prokuratūra.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Uodų lempa-gaudyklė, kelioninis šaldiklis, jump starteris, nuo saulės įkraunama išorinė baterija, galingi nešiojami PC (Video)
1198 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Uodų lempa-gaudyklė

2) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

3) „Ninkear A15“ - globali versija, 15.6 colių, 16+512GB, Win 11 OS

4) „KROAK“ - 25L kelioninis šaldiklis

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

6) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

Išsamiau

Įtariama, kad tuometinė salono vadovė, turėdama jai suteiktus įgaliojimus, įformindavo tam tikros įrangos pardavimą fiziniams asmenims, o vėliau šiems neva atsisakius įsigytos įrangos, ji bendrovės vidinėje elektroninėje sistemoje užregistruodavo fiktyvų prašymą dėl pardavimo anuliavimo, tačiau prekių į sandėlį negrąžindavo.

Manoma, kad tokias fiktyvių pardavimų operacijas kaltinamoji inicijuodavo ne tik savo vardu, bet ir slaptai pasinaudojusi kolegų duomenimis prisijungiant prie bendrovės elektroninės sistemos.

 

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė. Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamoji, būdama vienos telekomunikacijos bendrovės prekybos salono vadove, galėjo pasisavinti įmonei priklausančią įvairią įrangą – mobiliuosius telefonus, nešiojamus kompiuterius, ausines ir kt. Įtariama, kad tuometinė salono vadovė, turėdama jai suteiktus įgaliojimus, įformindavo tam tikros įrangos pardavimą fiziniams asmenims, o vėliau šiems neva atsisakius įsigytos įrangos, ji bendrovės vidinėje elektroninėje sistemoje užregistruodavo fiktyvų prašymą dėl pardavimo anuliavimo, tačiau prekių į sandėlį negrąžindavo. Manoma, kad tokias fiktyvių pardavimų operacijas kaltinamoji inicijuodavo ne tik savo vardu, bet ir slaptai pasinaudojusi kolegų duomenimis prisijungiant prie bendrovės elektroninės sistemos.

Už tai moteriai pareikšti kaltinimai dėl turto pasisavinimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Ikiteisminio tyrimo metu, siekiant užtikrinti, kad bendrovei padaryta žala būtų atlyginta, tyrimui vadovavusios Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės nutarimu, kaltinamajai priklausančiam turtui – dviem lengviesiems automobiliams, butui bei negyvenamajai patalpai – skirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
(3)
(6)
(-3)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()