Naujieji studentų pažymėjimai funkcionalesni, bet brangesni  (1)

Piniginės, prigrūstos nuolaidų ir banko kortelių pamažu tampa praeitimi. Žingsnis į priekį - ir mūsų piniginės skyreliai tuštėja. Taip, tai tikrai įmanoma, nes Lietuvoje ima rastis daugiafunkcinių kortelių. Viena jų - studento pažymėjime integruotas miesto viešojo transporto elektroninis bilietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujai išduodami studentų pažymėjimai taps patogesni, nes juose bus integruoti e. bilietai. Tad važiuodami autobusu ar troleibusu, įlipus keleivių kontrolieriams, pakaks parodyti vieną - studento pažymėjimo, o ne dvi - pažymėjimą ir e. bilietą - korteles. Apie būsimą naujovę technologijos.lt jau rašė praėjusį mėnesį, studentai ją sutiko džiugiai.

Anot Lietuvos studentų atstovybių sąjungos, dėl to keičiasi naujųjų studentų pažymėjimų įkainiai: pažymėjimas dvejiems metams kainuos 20 litų, 3 metams - 30 litų, 4 metams - 40 litų, 5 metams - 50 litų, 6 metams - 60 litų.

Dvejopo funkcionalumo studentų pažymėjimais bus galima naudotis tik trijuose ir į bendrą e. bilieto sistemą integruotuose Lietuvos didmiesčiuose: Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje. Studijuojantiems kituose miestuose, taip pat yra galimybė integruoti e. bilietą, bet tik vieno, iš trijų minėtų, arčiausiai esančio miesto bilietą.

Studentai, norintys naudotis e. bilietu kituose miestuose nei suteiktas pirminis variantas, tokią galimybę taip pat turės - tereikės nueiti į atitinkamo miesto susisiekimo paslaugas administruojančią įmonę bei aktyvuoti paslaugą.

Ši naujovė - tai pirmasis žingsnis link perkrautų piniginių tuštinimo. Reikia tikėtis, kad tai paskatins verslininkus vienytis ir ištikimiausiems savo klientams pasiūlys vieningą nuolaidų kortelę, kuri galios ir partnerių parduotuvėse. Tuomet nereikėtų kasdien nešiotis dešimtis plastikinių kortelių.

Beje, tokių daugiafunkcinių nuolaidų kortelių Lietuvoje jau yra, geriausiai žinomos - „Olia lia“ ir kiek vėliau atsidarusi „Daily card“. Deja, pastarąsias įsigyti kainuoja nemažai, arba yra papildomų klientus įpareigojančių sąlygų. Nuolaidas jos suteikia nedideles, tačiau įvairioms prekių ir paslaugų grupėms. O štai „ISIC“ ar „ITIC“ skirtos konkrečioms žmonių grupėms: studentams ir mokytojams arba dėstytojams.

Studentas be pažymėjimo nėra studentas, o kadangi daugelis naudojasi viešuoju transportu, tad ši naujovė - puiki du viename priemonė.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)