Kaune gimsta IT specialistus jungianti bendruomenė: nuo patirties mainų iki smagaus laisvalaikio  (0)

Pastaruoju metu Kauno įmonės plečia informacinių technologijų sektorių – čia kuriama vis daugiau gerai apmokamų darbo vietų, darbuotojai motyvuojami lanksčiomis darbo sąlygomis ir moderniais biurais, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažnai manoma, kad IT specialistas – ne tik profesija, tačiau ir gyvenimo būdas. Tuo galima įsitikinti Kaune veikiančios IT technologijų įmonės „Callcredit Information Group“ darbuotojų iniciatyva suburtu informacinių technologijų entuziastų „KIT club“ pavyzdžiu.

Klubas buria informacinių technologijų entuziastus

„KIT club“ – tai neformali bendruomenė, vienijanti Kauno informacinių technologijų įmones, akademinės bendruomenės atstovus ir visus smalsuosius, norinčius pažinti pasaulį ir jo įvairovę bei tuos, kurie yra atviri kaitai ir naujovėms. Klubo nariai domisi IT naujovėmis, kuria idėjas bei jas įgyvendina, o taip pat – bendrauja tarpusavyje ir turiningai leidžia laiką.

„Callcredit Information Group“ Kauno padalinio vadovas Dainius Aksinavičius teigia, kad tai ne tik galimybė susipažinti su savo specialybės entuziastais, tačiau tuo pačiu puiki proga sužinoti daugiau apie naujausias informacinių technologijų tendencijas.

„Šiuo metu esame klubo organizatoriai. Kartu su kolegomis svarstome kokios temos yra aktualios, kokius pranešėjus žinome ir galime pasikviesti į sekančius susitikimus. Bendruomenė yra atvira visiems IT specialistams, o ateityje tikimės, kad į jos veiklą įsitrauks daugiau įmonių“ – pasakoja Dainius Aksinavičius.

Atviras visiems norintiems

Iš viso įvyko jau du „KIT club“ susitikimai. Paskutiniojo susirinkimo, praėjusio mėnesio pabaigoje, metu, trys pranešėjai iš skirtingų IT kompanijų Kaune dalinosi savo patirtimi testavimo srityje.

„Testavimo specialistai yra svarbi IT projektų dalis, nes būtent jie tikrina, ar programinė įranga atitinka kliento reikalavimus ir yra pritaikyta pagal poreikius. Testavimo specialistai taip pat ieško galimų spragų tam tikrose programose“ – paaiškina „Callcredit Information Group“ Kauno padalinio vadovas Dainius Aksinavičius.

UAB „Intermedix Lietuva“ PHP programuotojų vadovas Giedrius Kriščiukaitis antrojo „KIT club“ susitikimo metu buvo vienas iš dalyvių ir skaitė pranešimą apie greitaveikos testavimą. „Dalinausi patirtimi ir įžvalgomis iš asmeninės praktikos, o pats susitikimas mane nustebino dalyvių gausa“ – dalinasi įspūdžiais G. Kriščiukaitis.

G. Kriščiukaičio nuomone, Kaune yra nemažai įvairių bendruomenių, tačiau „KIT club“ turi prasmę dėl profesionalaus organizavimo ir galimybės lanksčiai pasiūlyti visiems aktualias temas.

„Iniciatyva tikrai gera, tačiau manau, kad ilgalaikėje perspektyvoje reikės padirbėti renkant temas būsimiems susirinkimams. Reikia, kad jos būtų aktualios ir pakankamai universalios nepriklausomai nuo technologijų ar profesinių specializacijų“ – pasakoja G. Kriščiukaitis.

Neskatins konkurencijos tarp IT specialistų

Kauno IT entuziastai į šį klubą rinktis pradėjo visai neseniai, todėl neabejojama jo nauda. G. Kriščiukaičio teigimu, „KIT club“ yra puiki erdvė tobulinti žinias, dalintis patirtimi su kitais, susipažinti ir pabendrauti su skirtingų profesijų ar technologijų atstovais.

Į pirmąjį „KIT club“ susitikimą atėjo apie 40 žmonių, antrąjame dalyvių skaičius perkopė 100. „Tai, kad antrojo susitikimo metu atėjo tiek dalyvių, parodo, kad tokie klubai Kaune labai aktualūs ir jų trūksta. Tikimės tokio pobūdžio renginius organizuoti kas 2 – 3 mėnesius.“ – pasakoja „Callcredit Information Group“ Kauno padalinio vadovas Dainius Aksinavičius.

D. Aksinavičiaus teigimu, šis klubas suvienys Kauno IT specialistus ir paskatins panašių klubų organizavimą kituose Lietuvos miestuose. „Tikimės, kad „KIT club“ neskatins darbuotojų kaitos, nors jie ir bendrauja tarpusavyje. Pavasarį kviesime studentus jungtis prie bendruomenės, kadangi manome, jog jauniems specialistams šie užsiėmimai bus įdomūs. Taip pat tikimės, kad ši IT bendruomenė bus naudinga socialiam ir visuomeniniam Kauno miesto gyvenimui“ – teigia Dainius Aksinavičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (0)