Seagate standieji diskai pradeda žygį į planšetinius kompiuterius  (7)

Kompanija „Seagate Technology“ pranešė kurianti planšetiniams kompiuteriams skirtus didelės talpos standžiuosius diskus. Apie tai San Franciske vykstančioje „Morgan Stanley Technology Media & Telecom Conference“ konferencijoje pranešė kompanijos finansų direktorius Patas O’Malley.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis šiuolaikinių planšetinių kompiuterių ir vadinamųjų „chrombukų“ („Chrome OS“ naudojančių „netbook“ tipo nešiojamųjų kompiuterių) turi nuo 8 iki 16 GB kaupiklius. Jų talpos pakanka kasdienėms užduotims, tačiau tiems, kuriems reikia didesnės talpos, tenka pirktis išorinius kaupiklius.

P. O’Malley teigimu, maždaug 40 proc. planšečių naudotojų papildomai perkasi išorinius standžiuosius diskus. Šiuo metu „Seagate“ siūlo planšečių gamintojams vadinamuosius ultramobilius 500 GB talpos diskus.

Dėl vos 5 mm storio jie lengvai telpa į planšečių korpusą. Pasak kompanijos atstovo, prancūzų firma „Archos“ yra viena iš nedaugelio planšečių gamintojų, kurie ėmėsi į jas diegti kietuosius diskus.

Priminsime, jog kompanijos „Archos“ produkcija yra žinoma ir Lietuvoje – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su įvairiais pas mus parduodamais „Archos“ planšetiniais kompiuteriais ir jų kainomis, kurios, reikia pasakyti, yra visai priimtinos. Tad, jei nauja „Archos“ strategija pasiteisins, o kainos nedidės, kompanijai gali pavykti gerokai sustiprinti savo pozicijas planšečių rinkoje.

„Seagate“ tikisi, kad partnerio pavyzdžiu paseks ir kiti planšečių gamintojai: P. O’Malley informavo, kad jau vedamos derybos su keliais žinomais planšetinių kompiuterių gamintojais dėl didelės talpos standžiųjų diskų diegimo naujuose planšečių modeliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (7)