Gamintojai nustebins nauja All-in-One tipo kompiuterių strategija  (1)

Šiandien apie 70% All-in-One tipo kompiuterių – monoblokų turi 21-23“ įstrižainės ekraną, tuo tarpu didžiausias yra 23“ kompiuterių segmentas. Jie ne tik užima mažiau vietos, nei tradiciniai stacionarūs kompiuteriai, bet namuose pakeičia ir nešiojamus kompiuterius, kurie turi mažesnius ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis DigiTimes praneša, kad kompiuterių – monoblokų gamintojai (Hewlett-Packard, ASUSTek Computer ir kiti) norėtų parduoti daug daugiau tokių sistemų. Ir tai žada padaryti, mažindami šių kompiuterių ekranus iki 15-17“ įstrižainės. Tiesa, ankstesnės viltys, kad All-in-One sprendimai pakeis tradicinius stacionarius PC, iki šiol nepasiteisino.

Šiuo metu stambiausi kompiuterių – monoblokų gamintojai yra Apple, Lenovo ir HP. Pastarajai sekasi kol kas prasčiausiai – per 2013 m. jai pavyko realizuoti apie 2 – 2,5 mln. tokių sistemų. Dabar vidutinė All-in-One kompiuterių kaina sudaro apie 600 dolerių. Ją sumažinti ketinama, pasiūlius ne tik mažesnius ekranus, tačiau ir diegiant Google operacinę sistemą Chrome OS.

Kai kurių specialistų teigimu, mažesnės kainos monoblokai gali sumažinti 15-17“ nešiojamų kompiuterių pardavimus. Antra vertus, tokios pačios įstrižainės ekranus turintys monoblokai netenka vieno didžiausių savo privalumų, o namų vartotojams mažas ekranas gali tapti neigiamu faktoriumi, renkantis tokį kompiuterį.

Tolesnėse nuorodose galite susipažinti su įvairių gamintojų All-in-One kompiuteriais, pardavinėjamais Lietuvoje: ASUS staliniai kompiuteriai, Apple iMac kompiuteriai, Vizio staliniai kompiuteriai, Samsung staliniai kompiuteriai, HP staliniai kompiuteriai, Dell Inspiron One 2350 stalinis kompiuteris, Dell OptiPlex 9010 stalinis kompiuteris. Kaip matyti, jų kainų diapazonas yra gana įvairus - yra ir labai pigių bei patrauklių sprendimų, yra ir tokių, kur kainos sumažinimas tikrai nepakenktų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)