„Microsoft Lumia 550“ – telefonas, neturintiems ypatingų poreikių (Apžvalga)  (0)

Kompanijos „Nokia“, kuri dabar jau kurį laiką priklauso „Microsoft“, biudžetiniai išmanieji telefonai su „Windows Phone“ operacine sistema buvo ganėtinai sėkmingi ir būtent jie sudarė didžiausią „Windows Phone“ parduodamų išmaniųjų telefonų dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priežastis – labai paprasta. Nebrangūs „Windows Phone“ telefonai visada buvo žinomi kaip spartesni, stabilesni ir patikimesni, negu pigieji telefonai iš „Android“ stovyklos. Ką gi, „Windows Phone 8“ dabar pakeitė naujoji „Windows 10 Mobile“ versija, o tokius telefonus kaip „Microsoft Lumia 540“ ar „Lumia 640“ dabar pakeitė naujausias „Microsoft“ pristatytas biudžetinis telefonas – „Microsoft Lumia 550“. Ar sugebės šis telefonas ir naujoji „Windows 10 Mobile“ išlaikyti „Microsoft“ populiarumą biudžetinėje telefonų rinkoje, kurioje „Microsoft“ iki šiol kovojo ganėtinai neblogai? Tą ir pabandysime išsiaiškinti šioje apžvalgoje.

Dizainu šis telefonas neišsiskiria iš kitų biudžetinių telefonų

„Microsoft Lumia 550“ atrodo ganėtinai paprastai, kaip ir kiti biudžetiniai telefonai. Priekyje – ekranas, virš jo 2 megapikselių kamera ir sensoriai. Galinėje dalyje – labai blizgus, dulkes, nešvarumus ir pirštų antspaudus renkantis plastikas, 5 megapikselių kamera ir chromo spalvos dažais padengtas „Microsoft“ logotipas.

Su dizainu susitaikyti galima, juk kažko tikėtis iš 130 EUR kainuojančio telefono būtų naivu. Tačiau geresnės kokybės, tenka pripažinti, iš „Microsoft“ mums norėtųsi. Korpusas gana smarkiai traška ir barška vos jį paspaudus. Tik mygtukai, atrodo, gana kokybiški, tačiau apskritai kokybė yra nuvilianti.

Ekranas mėgstantiems „saldžias“ spalvas

4.7 colių 720x1280 raiškos ekranu šiais laikais nieko nebenustebinsi, bet jis šiame „Microsoft“ telefone atrodo neblogai – spalvos ryškios, gyvos, HD raiškos pilnai gana, ekranas puikiai matomas prieš saulę ar palenkus. Net  kiek per daug ryškios – ypatingai tai pastebima žiūrint į raudoną ar mėlyną spalvas – jos tiesiog lenda iš ekrano. Tačiau šioje kainų kategorijoje daug geresnių ekranų tiesiog nėra, juk kažkur taupyti gamintojams reikia.

„Windows 10 Mobile“ šiame biudžetiniame telefone patarnauja puikiai

Kodėl didžiausia dalis „Windows Phone 8“ parduodamų telefonų kainavo iki 200 EUR? Atsakymas paprastas – šią OS naudojantys biudžetiniai telefonai veikė pastebimai sparčiau ir stabiliau, negu telefonai, kainuojantys tiek pat ir naudojantys „Android“ OS. Tačiau „Windows 10 Mobile“ – tarsi naujas puslapis „Microsoft“ mobiliosios OS istorijoje.

Puslapis naujas, o tekstas daugmaž tas pats – patobulinimų gana nemažai, strigimus pastebime retai, nors šis telefonas teturi keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 210“ procesorių, dirbantį 1.1GHz taktiniu dažniu ir 1GB operatyviosios atminties. Netgi ir žaidimai šiame telefone veikė stebėtinai gerai – grafiškai itin intensyvus „Asphalt 8“ įjungus vidutinius grafikos nustatymus veikė beveik be priekaištų.

Rimčiausia „Windows 10 Mobile“ bėda – didžiulis programėlių trūkumas. „Windows 10 Mobile“ naudotojai negali naudotis tokiomis programėlėmis kaip „Snapchat“, „Google“ programomis („YouTube“, „Gmail“ ir kitomis, nors yra trečios šalies alternatyvų), „Feedly“, „Todoist“, „Pinterest“ ir t.t. Taip pat yra daugybė senokai neatnaujintų ir funkcionalumo labai stokojančių programėlių – „Facebook“, „Messenger“, „Instagram“, „Twitter“ ir t.t. Situacija su programėlėmis, iš tikrųjų, yra ganėtinai liūdna. Todėl jeigu esate aktyvus socialinių tinklų ir, apskritai, programėlių naudotojas, šis telefonas jums netiks.

Bet „Lumia 550“ yra biudžetinis telefonas, todėl daugybė šių programėlių (ar papildomas funkcionalumas jose) yra paprasčiausiai nereikalingas daugeliui potencialių pirkėjų. Koks pirkėjas esate jūs ir ko jums reikia, spręskite patys, bet turėkite omenyje, jog iš esmės renkatės tarp patikimesnio „Windows 10 Mobile“ veikimo ir didesnio „Android“ aplikacijų pasirinkimo.

Kiti biudžetiniai telefonai tokia kamera pasigirti negali

5 megapikselių kamera su LED blykste skamba... Tarsi 2012 metai, tiesa? Jeigu esate vienas iš tų žmonių, kurie galvoja, jog megapikseliai yra svarbiausias aspektas, smarkiai klystate. „Lumia 550“ neturi dviženklio megapikselių skaičiaus, bet „Nokia“ buvo žinoma kaip kompanija, gaminanti telefonus su itin geros kokybės kameromis, o „Microsoft“ juk šią kompaniją įsigijo! Taigi, nekeista, jog ir „Lumia 550“ gaunamos nuotraukos, lyginant su toje pačioje kategorijoje esančiais konkurentais, yra žymiai ryškesnės, sodresnės ir detalesnės. Su sunkumais susiduriama filmuojant ar fotografuojant prieblandoje – atsiranda nemažai triukšmo ir kartais šiek tiek sunkiau sufokusuoti vaizdą, tačiau šioje kainų kategorijoje „Lumia 550“ greičiausiai lenkia visus savo konkurentus. Tuo įsitikinti galite ir patys.

O baterija – tiesiog vidutiniška

„Microsoft“ su baterija nusprendė mūsų nestebinti, kompanija į „Lumia 550“ įmontavo 2100 mAh bateriją, kuri atlaiko vidutinišką darbo dieną – 2-3 valandos naršymo, šiek tiek „YouTube“, žaidimų ir muzikos. Tokios dienos pabaigoje lieka apie 10-15% energijos, todėl jeigu jums reikia ilgesnio baterijos tarnavimo laiko, rekomenduojame įsigyti vieną iš mūsų siūlomų išorinių baterijų.

Telefonas, tinkantis ypatingų užgaidų neturintiems

Ieškantys telefono socialiniams tinklams, interneto naršymui, paprastoms nuotraukoms ir tiesiog neintensyviam naudojimui, toliau ieškoti nebereikia. „Microsoft Lumia 550“ yra puikus telefonas už tikrai žemą kainą. Bet jeigu ieškote elegantiško telefono, norite aukštos kokybės korpuso, norite daugybės programėlių, geresnės baterijos ar jeigu tiesiog iki šiol neprijaučiate „Windows 10 Mobile“ išvaizdai, šis telefonas ne jums, dairykitės į „Android“ pusę. Bet „Microsoft“ galima pagirti – kompanija padarė geriausią, ką galėjo padaryti už tokią kainą ir „Windows 10 Mobile“ fanams ar tiesiog ypatingų užgaidų neturintiems žmonėms „Microsoft Lumia 550“ yra idealus pasirinkimas.

www.fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: