Specialiai profesionalams sukurtas monstras: įspūdingai tvirtas planšetinis kompiuteris, kuris nebijo kristi iš 1,8 metrų aukščio, -29°C šalčio, vandens čiurkšlių ar dulkių („Getac F110“ apžvalga)  ()

„Getac“ yra nešiojamų kompiuterių gamintojas, apie kurį jūs galbūt net nesate girdėję. Tiesą sakant, šios kompanijos gaminiai dažniausiai yra aktualūs profesionalams - tai aukščiausio lygio ir atsparumo produktai ir naujausias planšetinis kompiuterį F110 būtent toks ir yra. Jis idealiai tiks staybų aikštelėse, automobilių servisuose, gamyklose, pramoninėse zonose, montuotojams ir meistrams, bet svarbiausia - galima naudoti net ir paprastame biure. Bet apie viską iš eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Getac“ - tai mobilių kompiuterių (laptopų ir planšetų) gamintojas, kurio specializacija - aplinkos poveikiui atsparūs įrenginiai sudėtingoms darbo sąlygoms. Tai - visai kita sritis, mažai susijusi su tais kompiuteriais, kurie dirba biuruose ar yra naudojami pramogoms bei turinio vartojimui. „Getac“ įrenginius galima sutikti įvairiose gamyklose, statybų aikštelėse, kasyklose ir panašioje aplinkoje, kuri paprastiems kompiuteriams dažnai būna pražūtinga.

Tačiau, panaudojus specialiai biurui skirtą jungčių stotelę (Docking station), šis Getac F110 galingas planšetinis kompiuteris gali būti naudojamas universaliai, kaip mobilus įrenginys ekstremaliose sąlygose ir kaip našus kompiuteris biure.

 

Planšetinį kompiuterį „Getac F110“ bandėme porą savaičių ir turime ką apie jį pasakyti, bet prieš tai - detalės:

„Getac F110“:

Procesorius: 11 kartos „Intel Core i5“ arba „i7“ (nuo 4,2 iki 4,7 GHz);

Darbinė atmintis: 8, 16 arba 32 GB, DDR4;

Talpykla: 256 GB, 512 GB, 1 TB arba 2 TB (SSD);

Ekranas: 11,6 colių, 1920 x 1080p, jutiminis;

Baterija: 2 X 2680mAh;

Jungiamumas: USB A, USB C, 3,5 mm audio, RJ45 (tinklui), „Wi-Fi 6“, „Bluetooth 5,2“;

Išmatavimai ir svoris: 314 x 207 x 25 mm, 1,52 kg.

Iš tikrųjų, „Getac F110“ gali būti sukonfigūruotas labai įvairiai. Tai - modulinis planšetinis kompiuteris, kuris gali būti pritaikytas įvairiems darbams ir įvairiems poreikiams. Šio įrenginio nugarėlėje atpažinsite modulius, kuriuos galima keisti atsukus vos kelis varžtus. Kai kuriuos - baterijas ir SSD - galima keisti be jokių įrankių. Tie atviri varžtai yra dar vienas bruožas, atskiriantis „Getac F110“ nuo paprastų turinio vartojimo planšetinių.

Pavyzdžiui, „Getac F110“ gali būti sukonfigūruotas su „Micro SIM“ kortelės lizdu, antena GPS sistemai, išmaniųjų identifikacinių kortelių skaitytuvu ir daugybe kitų priedų. Įdomu, kad mūsų bandytas „Getac F110“ turi „Serial“ lizdą, kuris daugeliui atrodys labai senamadiškas, bet jį naudoja nemažai pramoninių įrenginių, nes ši jungtis yra labai tvirta ir patikima, net jei yra didesnė ir paprastesnė nei skaitmeniniai USB sprendimai. Tai leidžia mums sklandžiai pereiti prie to, kam „Getac F110“ planšetinis kompiuteris būtų naudojamas.

Kam reikalingas toks masyvus planšetinis kompiuteris?

„Getac F110“ nėra toks planšetinis kompiuteris, kuriame jūs įsitaisęs vakare žiūrėtumėte filmą. Į ilgą skrydį lėktuvų jo tikriausiai nepasiimsite. Kartais žmonės naudoja savo planšetinius kompiuterius kaip elektronines knygas ir ką nors skaito, pavyzdžiui, laukdami, kol bus aptarnautas jų automobilis - tam „Getac F110“ tiktų nebent iš bėdos.

Tačiau visa tai paminėjome ne be reikalo. „Getac F110“ planšetiniai kompiuteriai dažnai sutinkami aviacijos ir automobilių pramonėje. Ir ne tik gamyklose, bet ir aptarnavimo centruose. Prie jų galima jungti įvairius matavimo prietaisus, diagnostikos įrangą. Aišku, koks nors „Apple iPad“ yra daug mažesnis ir lengvesnis, bet jį būtų lengva sudaužyti lipant apžiūrėti valdymo paviršių „Airbus A380“ uodegoje.

„Getac F110“ planšetinius kompiuterius naudoja ir statybų inžinieriai, vėjo jėgainių technikai, logistikos specialistai, gamtinių išteklių gavybos sektoriaus darbuotojai. Gamintojas netgi teigia, kad „Getac F110“ yra naudojamas ir gynybos, ir visuomenės saugumo sektoriuose.

Ir taip, „Getac F110“ yra didelis ir santykinai sunkus įrenginys (mūsų bandyta planšetė sveria 1,86 kg). Tačiau jis gali būti šiek tiek palengvintas atsisakius kai kurių priedų, o jo ergonomiką galima pagerinti įvairiomis rankenomis, dirželiais ir panašiais aksesuarais. Iš tikrųjų, savo nišoje „Getac F110“ neatrodo toks sunkus - tai yra įrankis, o pramoniniai įrankiai retai būna lengvi.

„Getac F110“ - atsparus bet kokiai aplinkai

Vos paėmus „Getac F110“ į rankas tampa aišku, kad tai nėra delikatus, trapus įrenginys. Pojūtis jį paėmus į rankas primena statybininko ar mechaniko įrankius. Ir ne šiaip sau - „Getac F110“ yra sukurtas darbui bet kur.

Jau užsiminėme apie atsparumą smūgiams - gamintojas teigia, kad „Getac F110“ nebijo kritimo iš 1,8 metrų aukščio. Aišku, tai gali sukelti įbrėžimų ir kitų pažeidimų (juk F110 korpusas yra pagamintas iš kieto plastiko, o ne gumos), bet kompiuteris turėtų veikti toliau.

„Getac F110“ negali bijoti ir vibracijų, nes jis dažnai yra naudojamas pramonėje, ir gamintojas tuo pasirūpino. Ir drėgmė jam nebaisi - visi svarbiausi lizdai yra patikimai uždengti, o ir viduje elektronika yra pakankamai apsaugota, kad „Getac F110“ atitiktų IP66 reikalavimus. Tai reiškia, kad „Getac F110“ gali veikti drėgnoje ir dulkėtoje aplinkoje. Net ir tiesioginė vandens čiurkšlė jam turėtų būti nebaisi.

Beje, „Getac F110“ veikia labai plačiame temperatūrų diapazone - nuo -29°C iki +63°C.

Įspūdinga „Getac F110“ garantija

O kas jei „Getac F110“ visgi bus apgadintas? Gamintojas siūlo net 3 metų „nuo bamperio iki bamperio“ garantiją.

Kitaip tariant, dengiama visa netyčinė žala, įskaitant ekrano pažeidimus.

Tai - labai dosni garantija, kuri yra labai svarbi tokiems pramoniniams įrankiams - kompanijoms tai suteikia šiek tiek ramybės dėl daikto ilgaamžiškumo.

Kartu tai, žinoma, sumažina investicijų praradimo riziką.

„Getac F110“ - fantastiškai universalus planšetinis kompiuteris su „Windows“

Negalime išbandyti visų įmanomų „Getac F110“ panaudojimo būdų. Policijos pareigūnai šią planšetę naudotų kitaip nei, pavyzdžiui, inžinieriai automobilių gamykloje. O pastarieji naudoja „Getac F110“ kitaip nei jūreiviai. „Getac F110“ yra labai plačiai pritaikoma planšetė ir tai yra akivaizdu vien pažvelgus į jos modulinę architektūrą.

Dar kartą pažvelkite į „Getac F110“ nugarėlę:

Kairėje - dvi be jokių įrankių išimamos 2680mAh baterijos. Kodėl dvi? Tam, kad „Getac F110“ galėtų dirbti be įkrovimui reikalingų pertraukų - baterijas galima keisti po vieną ir jas galima įkrauti gamintojo siūlomame doke. Apatiniame dešiniame kampe - SSD modulis. Jį galima pakeisti per kelias sekundes be jokių įrankių (tai yra įspūdinga, prisimenant tai, kad „Getac F110“ atitinka IP66 standartą). Kitų modulių keitimui pakanka mažo kryžminio atsuktuvo. Čia pat, beje, tarp baterijų matote ir rašiklį liečiamam ekranui. Jis savo vietoje laikosi puikiai, nors jo tvirtinimo virvelė galėtų būti kiek tvirtesnė arba, dar geriau, paslėpta - lengva įsivaizduoti, kad ta kilpa kur nors užkliūtų ir būtų nutraukta. 

Net ir lizdus galima keisti - „Getac F110“ korpuse galima įrengti ir išmaniųjų kortelių skaitytuvą, jei pirštų antspaudų skaitytuvas ar „Windows Hello“ (veido atpažinimo sistema) neužtikrina reikalingo saugumo. Apskritai, tokių įrenginių saugumas yra vienas iš prioritetų. Tuo rūpinamasi ir programiniame lygmenyje, ir fiziniame. Tai, tikriausiai, yra viena iš priežasčių, kodėl „Getac F110“ talpykla yra lengvai išimama.

Visą tai sunku įvertinti, bet „Getac F110“ universalumas akivaizdžiai yra labai solidus. Ir tai įrodo jau vien tas faktas, kad „Getac“ kompiuteriai yra naudojami ne tik gamyklose ir kasyklose, bet ir karyboje.

Bet trumpam pažvelkime į „Getac F110“ tiesiog kaip į planšetinį kompiuterį. Jo 11,6 colių ekranas pasižymi 1920 x 1080 pikselių raiška. Vaizdo kokybė nėra puiki, bet jis yra labai ryškus - 1000 cd/m2 tokiam įrenginiui yra išties neblogai. Ir ne šiaip sau - gamintojas stengėsi, kad „Getac F110“ ekranas būtų lengvai naudojamas ir ryškioje saulės šviesoje. Taigi, nors TFT ekrano spalvos ir raiška ypatingai nedžiugina, savo funkciją jis atlieka puikiai. Be to, jis greitai reaguoja į naudotojo komandas tiek pirštu, tiek rašikliu.

Kalbant apie valdymą, „Getac F110“ turi tai, ko daugelis planšetinių kompiuterių jau seniai nebeturi - mygtukus: vieną įjungimo, du programuojamus ir + bei - (pastarųjų dviejų mygtukų funkcija gali priklausyti nuo naudojamos programos). Kam planšetiniam kompiuteriui mygtukai? Nes kartais žmonės dirba su pirštinėmis ir nuspausti fizinį mygtuką tuo atveju yra lengviau ir greičiau. Aišku, tuomet padeda ir rašiklis.

Apskritai, „Getac F110“ yra pajėgus kompiuteris. Taip, tai yra stora planšetė su ventiliatoriumi, bet negalima nuvertinti to, kad „Getac F110“ viduje - „Intel Core i5-1135G7“, „i5-1145G7“, „i7-1165G7“ ar „i8-1185G7“. Pastarasis procesorius pasistengęs pasiekia visus 4,8 GHz. Prie to pridėkite faktą, kad „Getac F110“ turi bent 8 GB darbinės atminties (ir gali turėti net 32 GB) ir suvoksite, kad tai - tikrai galingas kompiuteris. Jis veikia greitai, net jei labiau apkrautas, ima ūžti - jis yra aušinamas aktyviai. „Getac F110“ naudoja „Windows 10 Pro“ arba „Windows 11 Pro“, bet, aišku, inžinieriai pritaikytų programų paketą pagal tai, kam jų planšetė būtų naudojama.

Na, o kameros siūlo labiau jau biudžetiniams įrenginiams būdingą vaizdo kokybę. Bet reikia nepamiršti, kad galinė „Getac F110“ kamera, kuri yra 8 MP raiškos, dažniausiai bus naudojama QR kodams nuskaityti ir ji tai gali atlikti puikiai - ji netgi turi ryškią LED blykstę! Tuo tarpu priekinė kamera, kuri turi fizinę privatumo užsklandą, iš bėdos gali būti naudojama vaizdo pokalbiams, bet jūsų išmanusis telefonas siūlo geresnę vaizdo kokybę. Pagrindinė jos funkcija visgi yra „Windows Hello“ veido atpažinimas. Apie integruotą „Getac F110“  garsiakalbį net nelabai yra ką rašyti - siūloma kokybe jis tikrai nusileidžia toms planšetėms, kurios ir yra sukurtos turinio vartojimui. Tačiau, vėlgi, informaciją išgirsti galima, o įrenginio šone yra ir 3,5 mm lizdas, todėl skųstis nėra kuo.

Iš tikrųjų, kritiką „Getac F110“ galima išsakyti tik gerai įsisavinus šio kompiuterio funkciją. Tai yra kokybiškas įrankis, pramoninės įrangos pavyzdys, sukurtas taip, kad jį būtų lengva naudoti ir su pirštinėmis, ir dirbant ant bangų besisupančiame laive, ir prisitvirtinus kokio ryšių bokšto viršūnėje.

Apžvalgai suteiktas įrenginys turi lagamino stiliaus rankeną - ji yra labai patogi jei „Getac F110“  yra nešamas, bet planšetę naudojant ji niekaip nesusilanksto ir gali erzinti. Kita vertus, „Getac“ siūlo labai daug priedų, tarp kurių - ir kitokie laikikliai (įskaitant automobilinius), ir stovai, ir klaviatūros. Tą rankeną apskritai galima tiesiog nuimti, todėl ir čia negalima prikibti.

Jei būtinai reikėtų surasti neigiamų „Getac F110“ savybių, viena iš jų tikriausiai būtų dizaino darba. „Getac F110“ yra 11,6 colių planšetė su nemažai lizdų ir atsparumu smūgiams, bet jos ir ekrano kraštą skiria net trys vizualiai skirtingi rėmeliai.

Vėlgi, reikia prisiminti, kad tai - tik įrankis pramonei ir mažai kam rūpi, kaip jis atrodo. Bet bent jau iš naudotojo perspektyvos atrodo, kad ekranas galėjo būti didesnis arba pats įrenginys galėjo būti vos vos mažesnis, kad būtų patogiau jį naudoti laikant rankose. Tik kad rankose jį mažai kas laikys - „Getac F110“ dažniausiai kabo ant kaklo ar yra įkurdinamas specialiame laikiklyje.

Apibendrinant

„Getac F110“ yra įspūdingai tvirtas įrankis, kuris yra atsparus labai įvairioms aplinkos sąlygoms. Tai, kad jo korpuse yra vietos „Serial“ ir viso dydžio RJ45 lizdams daug pasako apie jo dydį ir funkcionalumą pramoninėje aplinkoje. Iš tikrųjų, tai nuskambės juokingai, bet kai kurias „Getac F110“ savybes būtų smagus grąžinti ir į pramogines/biuro planšetes - argi nebūtų gerai, jei jos turėtų keičiamas baterijas ar lengvai keičiamus SSD modulius?

Apskritai, jei jums reikalingas toks įrenginys, sunku įsivaizduoti, kuo „Getac F110“ jums nepatiktų. 

Privalumai:

  • Ypatingai gera apsauga nuo smūgių, vibracijos, drėgmės, dulkių, ekstremalios temperatūros;
  • 3 metų garantija, dengianti netyčinę žalą, įskaitant ekrano pažeidimus;
  • Galingas procesorius, talpi darbinė atmintis ir SSD;
  • Modulinė konstrukcija - dvi po vieną keičiamos baterijos leidžia dirbti be sustojimų;
  • Labai ryškus ekranas, lengvai įžiūrimas ir tiesioginėje saulės šviesoje;
  • Gausus priedų pasirinkimas (nuo stovų iki klaviatūros);
  • Programuojami mygtukai, kuriuos galima naudoti ir su pirštinėmis;
  • Didelis dėmesys saugumui.

Trūkumai:

  • Didelis svoris ir išmatavimai, didelis rėmelis aplink ekraną;
  • Pasitikėjimo nekeliantis rašiklio fiksavimo mechanizmas;
  • Priekinė kamera galėtų būti bent kiek geresnė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()