Ieškote gero telefono pigiau nei 100€? Patikimiausiais telefonais vadinami „Xiaomi Redmi 5A“ ir „Xiaomi Redmi Note 5A“ - kuo jie skiriasi, kuo ypatingi ir ką reikia žinoti (Video, Apžvalga)  ()

„Xiomi“ kompanija siūlo itin gerų išmaniųjų telefonų, kurie pasižymi ne tik geromis techninėmis specifikacijomis, bet ir puikiu kainos ir kokybės santykiu. Jų siūlomi biudžetiniai telefonai konkurentams tampa sunkiai pralenkiamais. Tačiau kaip iš tokios didelės „Xiaomi“ telefonų pasiūlos išsirinkti gerą biudžetinį telefoną?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje apžvalgoje ir pabandysime atsakyti į šį klausimą. Palyginsime itin kainos požiūriu panašius du „Xiaomi“ išmaniuosius telefonus, kurie kainuoja iki 100 eurų. Tai išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi 5A“ ir „Xiaomi Redmi Note 5A“.

Beje, šiuo metu šiems išmaniesiems telefonams yra taikomos ženklios nuolaidos ir jei įprastai „Xiaomi Redmi 5A“ kainuoja virš 100 eurų, tai dabar su 22 % nuolaida jis kainuoja vos 81,15 eurą. Na, o „Xiaomi Redmi Note 5A“ kainuoja apie 90 eurų. Tad kainos požiūriu, šie telefonai yra itin patrauklūs ir ne taip jau stipriai vienas nuo kito skiriasi.

Tačiau skirtumų tarp šių telefonų tikrai yra, tad įdėmiau juos paanalizuokime.

Telefonų išorės, ekranų ir ergonomiškumo skirtumai

Pirmasis akivaizdus skirtumas yra šių dviejų telefonų ekranų įstrižainių dydis. Jei „Redmi 5A“ 1280 x 720 HD ekrano įstrižainė yra 5 colių, tai „Redmi Note 5A“ 1280 x 720 HD ekrano įstrižainė yra 5,5 colių.

Į abu telefonus galima įdėti 2 SIM korteles ir vieną (iki 128 GB talpos aut. past.) atminties kortelę. Skirtumas tik tas, kad į „Redmi Note 5A“ telefoną 2 SIM kortelės ir 1 atminties kortelė įdedama su vienu dėkliuku, o „Redmi 5A“ turi du atskirus dėkliukus – vienas yra skirtas SIM ir atminties kortelėms, o kitas – tik SIM kortelei.

Abiejų telefonų korpusai yra pagaminti iš plastiko, neturi pirštų atspaudų skaitytuvų, bet turi standartines 3,5 mm ausinių jungtis ir šiek tiek skiriasi telefonų garsiakalbių išdėstymas. „Redmi 5A“ jie yra įtaisyti nugarėlės apačioje, o „Redmi Note 5A“ yra pačio telefono apačioje.

Kalbant apie telefonų patogumą laikyti rankoje, apžvalgos autorius teigia, kad „Redmi 5A“ yra patogesnis už „Redmi Note 5A“. 5 colių ekrano įstrižainės telefonas maloniau guli rankoje ir viską galima valdyti viena ranka. To nepavyks daryti su „Redmi Note 5A“.

Iš kitos pusės, nors abiejų telefonų ekranai yra HD, bet „Redmi Note 5A“ ekrane matomas vaizdas yra malonesnis akiai, jis yra ryškesnis ir nėra žalsvos spalvos atspalvio. Taip pat ir naršyti internete bei žiūrėti vaizdo įrašus yra maloniau su „Redmi Note 5A“ telefonu, bet kaip ir minėjome, su juo yra nepatogu dirbti viena ranka ir tikrai tai ne tas telefonas, kuris tilptų į bet kurią kelnių kišenę.

Tad belieka asmeniškai nuspręsti, kuris telefonas šiuo aspektu yra jums priimtinesnis. Jei reikia kompaktiškumo, geresnis variantas yra „Redmi 5A“, tačiau jei daugiau žiūrima vaizdo įrašų, tada „Redmi Note 5A“ tampa geresniu pasirinkimu.

Beje, dar vienas svarbus momentas. Jei ketinate įsigyti baltos spalvos telefoną, tada bus gana ryškiai matomas juodas rėmelis aplink telefono ekraną, jei telefonas bus tamsios spalvos – tokio rėmelio nesimatys. Nors tai ir smulkmena, bet kai kuriems žmonėms tai gali pasirodyti gana svarbi dizaino detalė.

Techniniai telefonų parametrų skirtumai

Kalbant apie techninius dalykus, abu šie telefonai dirba su tais pačiais 4-rių branduolių 1.4 GHz „Snapdragon 425“ procesoriais. Taip, tai toli gražu ne naujausias mados šauksmas, juolab, kad daugelis naujausių „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų darbuojasi su 8-nių branduolių procesoriais, bet reikia prisiminti, kad mes čia kalbame apie biudžetinius telefonus.

Abu turi kiek senstelėjusią „Adreno 308“ vaizdo plokštę, palaiko 2 GB RAM ir 16 GB ROM. Žinoma, 2018 metais norėtųsi, kad būtų bent 3 GB RAM, bet „Xiaomi“ kartelę nuleido žemai, bet tuo pačiu pirkėjams gali pasiūlyti ypatingai pigius biudžetinius telefonus.

Didelės apimties ir resursų reikalaujančių žaidimų, kaip „GTA San Andreas“, su šiais telefonais žaisti nepavyks, o jei tai daryti norėsis, teks labai sumažinti grafikos reikalavimus. Paprastesni žaidimai veikia be problemų. Visgi, vidinę atmintį galima padidinti 128 GB, tad nuotraukoms ir vaizdo įrašams vietos turėtų pilnai pakakti.

Kamerų charakteristikos šiuose telefonuose yra vienodos: 13 MP gale ir 5 MP priekyje, tačiau skirtumai egzistuoja. Apžvalgos autorius demonstruoja telefonais darytas nuotraukas ir vaizdo įrašus nuo 4 minutės ir jų kokybe bei skirtumais galite įsitikinti patys.

Bendrai kalbant, su „Redmi Note 5A“ darytos nuotraukos apšviestame kambaryje atrodo ryškesnės nei „Redmi 5A“, bet naktinėje miesto panoramos nuotraukoje daugiau detalių matoma su „Redmi 5A“ telefonu padarytoje nuotraukoje. Asmenukės taip pat yra šiek tiek ryškesnės su „Redmi Note 5A“.

Galine kamera padarytas FHD vaizdo įrašas su „Redmi 5A“ neatrodo įspūdingai, kadrai liejasi ir atrodo, kad čia tėra 15 kadrų per sekundę. Su „Redmi Note 5A“ situacija kiek geresnė, čia jau 30 kadrų per sekundę, bet, žinoma, iki naujausių flagmanų vaizdo įrašų kokybės yra tolokai. Abiejų telefonų priekinės kameros filmuoja FHD.

Kalbant apie abiejų telefonų baterijas, tai skirtumas yra labai nedidelis. „Redmi 5A“ turi 3000 mAh talpos bateriją, o „Redmi Note 5A“ – 3080 mAh, bet turint galvoje, kad pastarasis turi didesnį ekraną, tai jam reikės daugiau energijos ir „Redmi 5A“ baterija tarnaus ilgiau. Žinoma, abu telefonai nepalaiko greitojo baterijos įkrovimo.

Abu darbuojasi su tomis pačiomis „MIUI“ operacinėmis sistemomis ir palaiko jų atnaujinimą. Na, o palyginus abiejų telefonų garsiakalbių skleidžiamo garso kokybę, apžvalgos autoriui ji labiau patinka „Redmi 5A“ telefone. Ji yra šiek tiek malonesnė, nėra tokių ryškių aukštų tonų kaip „Redmi Note 5A“ telefone.

Galutinis apžvalgos autoriaus verdiktas

Tad kurį rinktis telefoną: „Redmi 5A“ ar „Redmi Note 5A“? Iš esmės jie yra beveik vienodi. Turbūt esminis skirtumas yra tas, kad „Redmi Note 5A“ turi didesnį ekraną, bet apžvalgos autorius rinktųsi „Redmi 5A“ dėl jo kompaktiškumo.

Ir jei norisi telefono su dideliu ekranu, tai „Redmi Note 5A“ nėra geriausias pasirinkimas. Pirmiausiai reikėtų, kad ekranas būtų FHD, o ne tik HD, tada reikėtų galingesnio ir naujesnio procesoriaus, kad būtų galima pilnai žaisti naujausius žaidimus. Tad nors „Redmi Note 5A“ turi didelį ekraną, bet visų tų privalumų, kuriuos turėtų suteikti toks telefonas, jūs negausite. Tada jau geriau atkreipti dėmesį ne į „Redmi Note 5A“, bet į „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefoną, kuris gali pasiūlyti gerokai daugiau. Apie jį daugiau informacijos galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()