„Šiuo metu tai neabejotinai geriausias vaizdo registratorius pagal kainos, kokybės ir funkcijų santykį“. „Xiaomi 70mai Pro“ apžvalga, palyginimas su „Xiaomi 70mai“ (Speciali akcija ir pati mažiausia kaina; Video)  (2)

Apie vaizdo registratorių „Xiaomi 70mai“ turbūt yra girdėję net ir tie, kurie nevairuoja automobilio arba intensyviai nesidomi tokiais įrenginys, tačiau jo atnaujinimas - „Xiaomi 70mai Pro“ - pasirengęs nustebinti ir visko mačiusius. Šioje apžvalgoje sužinosime daugiau detalių apie vis populiarėjantį vaizdo registratorių „Xiaomi 70mai Pro“, kuo jis skiriasi nuo savo pirmtako ir galiausiai pamatysime, kaip gi jis filmuoja realiomis sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ dukterinė kompanija „70mai‘ sugrįžo ir pristato naująjį vaizdo registratorių „Xiaomi 70mai Pro“.

Apžvalgininkas ir pats pripažįsta, kad kai prieš metus pristatė „Xiaomi 70mai“ vaizdo registratorių, jis turėjo kur kas mažiau sekėjų, jo apžvalgas peržiūrinčių žmonių, bet šis įrenginys susilaukė neįtikėtino populiarumo.

Dabar pasirodo ir naujasis „Xiaomi 70mai Pro“ ir jis yra įsitikinęs, kad vėl žmonės juo itin domėsis.

Tad šioje apžvalgoje ir sužinosime, kuo naujoji vaizdo registratoriaus versija skiriasi nuo „Xiaomi 70mai“, kuo geresnis „Xiaomi 70mai Pro“ ir ką jis gali.

Tad „Xiaomi 70mai Pro“ pakuotė atkeliauja tvarkinga ir viskas gražiai supakuota. Joje yra automobilinis įkroviklis su dviem USB jungtimis ir tai yra puikus kompanijos sprendimas.

Tiesiog patys pagalvokite, jei būtų kaip įprastai viena jungtis, tai tiesiog prijungtumėte vaizdo registratorių ir kur tada įkrautumėte savo išmanųjį telefoną? Taigi, o dabar kai yra dvi USB jungtys, šis klausimas yra išspręstas.

„Xiaomi 70mai Pro“ yra didesnis už savo pirmtaką, tačiau taip yra dėl to, kad jis turi ekraną. Tiesa, jis nėra liečiamas. Valdymo mygtukai patogiai išdėlioti ir apžvalgininkui tai labai patinka – iškart matyti, kad valdyti šį vaizdo registratorių bus patogu.

Pats valdymo meniu yra paprastas, nieko nereikalingo, viskas aiškiai ir paprastai pateikta anglų kalba ir jokių nereikalingų priedų.

Techniniai parametrai šio vaizdo registratoriaus taip pat labai puikūs: „Huawei“ procesorius, 3 colių įstrižainės ekranas, 140 laipsnių objektyvo apžvalgos kampas ir „Sony IMX335“ jutiklis su 5 MP kamera. Tai yra pats naujausias jutiklis vaizdo registratoriuose ir „Xiaomi 70mai Pro“ yra vienas pirmųjų, kuris jį turi.

Vaizdo raiška siekia iki 1944p, kas apžvalgininkui yra kiek keista. Daugelis esame įpratę prie 1440p, 30fps bei 16:9 skaičių (čia tokia raiška filmuotas vaizdas) ir FHD, kuris yra standartas.

Taigi, „Xiaomi 70mai Pro“ vaizdo registratorius palaiko 1440p ir 1944p raiškas, kuri yra 2,5 karto geresnė už „Xiaomi 70mai“.

Registratorius palaiko microSD kortelę – maksimaliai iki 64 GB talpos. Tad pats įrenginys yra aukščiausios kokybės.

Kokie „Xiaomi 70mai Pro“ vaizdo registratorius programiniai privalumai ir kaip jis darbuojasi realiomis sąlygomis?

„Xiaomi 70mai Pro“ palaiko „parking mode“, tačiau norint juo naudotis reikia viską tinkamai sujungti - tai nėra sudėtinga ir apžvalgininkui užtruko vos keletą minučių – kaip viskas atrodo praktiškai galite pasižiūrėti nuo 5:06 minutės.

Žinoma, turėti šį režimą yra malonu, bet neprivaloma. Svarbiausia, kad programinė įranga palaiko WDR, o tai pagerina nufilmuotos medžiagos kokybę.

„Xiaomi 70mai Pro“ palaiko valdymą balsu, turi geresnį naktinį matymą – ši funkcija veikia kur kas efektyviau. Taip pat palaiko ADAS sistemą – pažangią vairuotojo pagalbos sistemą.

ADAS techninis sprendimas veikia kartu su GPS moduliu ir yra naudingas dėl tos priežasties, nes vairuotojui teikia papildomus įspėjamuosius signalus, kurie padeda užtikrinti saugų vairavimą visos kelionės metu.

Pats apžvalgininkas šios funkcijos dar neišbandė, nes tam reikia turėti ir papildomai įsigijus GPS modulį, kuris tuo metu, kai jis išbandė šį vaizdo registratorių dar buvo kompanijos testuojamas.

Tačiau ADAS techninis sprendimas geba sekti ant kelio nubrėžtų baltų linijų kontūrus, o tuo atveju kai jas neatidžiai ar neapdariai kertate, „Xiaomi 70mai Pro“ pradeda skleisti įspėjamąjį signalą.

Šio sprendimo pagalba taip pat yra stebimas priekyje važiuojantis automobilis, o kai atstumas nuo jo pasidaro nepakankamai saugus, apie tai vėl pranešama garsiniu signalu.

Kas dėl pačio „Xiaomi 70mai Pro“ įrengimo automobilyje, tai tiesiogine to žodžio prasme užtruko vos keletą minučių. Pakuotėje yra du vienetai elektrostatinės tvirtinimo juostelės, kuri yra skirta priklijuoti vaizdo registratorių prie automobilio stiklo.

Tad dabar registratorius yra gerokai arčiau pačio automobilio lango, nei jo pirmtakas, ir taip sumažinama bet kokių atspindžių, atsirandančių dėl stiklo nešvarumų, tikimybė.

Juostelės yra labai tvirtos ir atsparios karščiui, tad nebaisu automobilį palikti ir tiesiai priešais šviečiančią Saulę.

Pats vaizdo registratorius darbuojasi iki 60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje – jei bus karščiau, jis tiesiog neįsijungs.

Šaunus dalykas yra valdymas balsu – vaizdo registratorius palaiko keturias komandas ir tereikia pasakyti:

  • take picture“ (fotografuoti),
  • record video“ (pradėti filmuoti),
  • turn off screen“ (išjunkti ekraną),
  • turn on screen“ (įjunkti ekraną).

Gana paprastos balso komandos, kurias visai lengva įsiminti. O jei ir nepavyks to padaryti, ne bėda – vaizdo registratorių kuo puikiausiai galima valdyti ir su ant jo korpuso esančiais mygtukais.

Be jokios abejonės, kaip ir „Xiaomi 70mai“, taip ir „Xiaomi 70mai Pro“ palaiko atnaujintą ir „Xiaomi 70mai Pro“ pritaikytą išmaniąją programėlę.

Dabar „Xiaomi 70mai Pro“ programėlė yra daugiau pagalbininkas, nei būtinybė, kaip kad „Xiaomi 70mai“ atveju. „Xiaomi 70mai Pro“ gali pilnai darbuotis ir be šios programėlės, tad tai turėtų patikti ir tiems, kurie tiesiog nenori ar nemėgsta naudotis įvairiomis programėlėmis.

„Tad tik jums patiems belieka pasižiūrėti su Xiaomi 70mai Pro vaizdo registratoriumi nufilmuotus vaizdus ir nuspręsti ar jis yra būtent tai, ko ieškote. Jei paklaustumėte mano nuomonės, tai dažniausiai antrosios tokių įrenginių versijos patiria fiasko, bet tik ne Xiaomi 70mai Pro atveju. Jis kainuoja kone dvigubai brangiau už pirmtaką, tačiau gaunate vaizdo registratorių su ekranu, super paprastą valdymą mygtukų pagalba, atnaujintą programinę įrangą, įskaitant Huawei procesorių, ir geresnius kameros lęšius, geresnį pritvirtinimo mechanizmą, daugiau išmanių funkcijų ir programinės įrangos atnaujinimo galimybę. Na, o su papildomu laidu galima pasinaudoti „parking mode“, o įsigijus GPS modulį – išnaudoti ADAS sistemą. Tad 60 eurų kaina už šį vaizdo registratorių yra tikrai viliojanti. Atrodo, kad šiuo metu tai yra geriausią kainos, pagaminimo kokybės ir suteikiamų funkcijų balansą užtikrinantis vaizdo registratorius.“

Išsamios „Xiaomi 70mai Pro“ specifikacijos.

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi 70mai Pro“ kaina:

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“ – be GPS 46,28 €; GPS imtuvo kaina – 12,46 €.
  • 19 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • GPS imtuvas dabar parduodamas su 24% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Tai mažiausios kainos, kokios tik iki šiol buvo šiam vaizdo registratoriui ir GPS imtuvui.
  • „AliExpress“ – be GPS imtuvo 61,44 €.

„Xiaomi 70mai“ kaina:

  • „Gearbest“29,37 €.
  • 45 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • „AliExpress“32 eurai.
  • Lietuvoje - 54€
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(6)
(32)

Komentarai (2)