Telefonas, kuriame technologijų tiek, kad sukasi galva - ką kalba garsiausi pasaulio apžvalgininkai apie naujausią „Samsung“ flagmaną („Samsung Galaxy S10“ apžvalga, Reitingas, palyginimas su „Samsung Galaxy S10+“, Video)  (2)

„Samsung Galaxy S10“ šiuo metu yra vienas labiausiai aptarinėjamų išmaniųjų telefonų. Ir ne tik aptarinėjamų, bet jau dabar yra manančių, kad tai 2019-ųjų metų TOP telefonas. Ar tikrai? Nejau viskas taip puiku su „Samsung Galaxy S10“? Ir kuo jis skiriasi nuo „Samsung Galaxy S10+“? Pasižiūrėkime kokie pirmieji apžvalgininkų įspūdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S10“

5 balai iš 5 | Pagal apžvalgų reitingą tai puikus išmanusis telefonas |  nuo 909 € 

Peržiūrėjome ir atrinkome tik pačias naujausias ir išsamiausias „Samsung Galaxy S10“ apžvalgas. Žinoma, praktiškai neįmanoma išvengti šio telefono palyginimo ir su „Samsung Galaxy S10+“.

Šie išmanieji telefonai yra neseniai rinkoje pasirodę, bet apžvalgininkai jau spėjo juos išbandyti ir pateikia savo pirmuosius įspūdžius bei vertinimus kas jiems patinka, o kas galėtų būti dar geriau. Pagrindinis dėmesys skiriamas „Samsung Galaxy S10“, bet ir palyginamas su „Samsung Galaxy S10+“.

Naudojame daiktų vertinimo sistemą. Šį reitingą sudarome tik griežtai atsižvelgdami į tai, ką kalba daiktus išbandę apžvalgininkai ir tam jokios įtakos nedaro nei asmeninė šį tekstą rengiančio autoriaus nuomonė, nei internetinių parduotuvių skelbiami reitingai.

Kaip sudarome apžvalgų reitingą ir kokiomis vadovaujamės taisyklėmis, galite plačiau susipažinti čia.

5 balai. 5 apžvalgos:

  • Quke.ru – „Išbandęs šį Samsung Galaxy S10 išmanųjį telefoną galiu pasakyti, kad tai tipinis Samsung flagmanas. Iš kitos pusės, palyginus S10 su S9 ar S8, aš jau matau reikšmingų skirtumų. Ir tie skirtumai suteikia malonius jausmus. Jei S8 ir S9 buvo geri išmanūs telefonai, paimi juos į rankas ir supranti, kad viskas su jais gerai, bet vis tiek nesinorėjo pirkti, kadangi jų skirtumai buvo labai minimalūs. O štai S10 jau yra gerokai patobulintas išmanusis telefonas ir tai jaučiasi praktiškai visose srityse: ir kalbant apie garso kokybę, išvaizdą, ekraną – fantastiškas ekranas, ir bateriją, ir kameras, na... net nežinau prie ko čia galima būtų prikibti. Tiesiog fantastiškas telefonas ir tik jo blizgumas man kiek nepatinka, bet čia smulkmena. Tad jei tik rinkoje yra kokia nauja išmaniųjų telefonų technologija, koks nors naujas ryšių standartas ir panašiai, tai S10 juos tikrai turi. Jame yra viskas, kas naujausia ir jei turite pinigų tokiam telefonui, nieko daug negalvodami ir įsigykite S10.“
  • Kevin The Tech Ninja – „S10 telefonu naudojuosi jau 5-ias dienas ir prisirašiau galybę pastebėjimų, tai štai ką aš galiu pasakyti apie šį flagmaną. Kaip ir visada, Samsung sukūrė nuostabiai gražiai atrodantį išmanųjį telefoną. Puikus ekranas, tiesiog sunku rasti kažkokių priekaištų ir manau, jog tai geriausias ekranas, kokį tik turi esami išmanieji telefonai. Geriau nei S10 tiesiog nerasime. Žmonėms ne itin patinka tas ekrano išpjovimas ir kameros modulių įtaisymas dešiniajame kampe, tačiau Samsung gana išmoningai parinko ekrano užsklandas, kurios tarsi paslepia tas priekines kameras. Asmeniškai, man tai visai netrukdo ir atrodo gana racionalus kompanijos sprendimas. Stereo garsiakalbiai yra labai geros kokybės, o naujausias Snapdragon 855 procesorius užtikrina itin sklandų telefono veikimą – ekstremaliai greitas veikimas. S10 taip pat turi pirštų atspaudų skaitytuvą ekrane ir tai visiškai kita technologiją, nei kažką panašaus naudoja konkurentai. S10 turi ultragarsinį, o ne optinį pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris veikia ženkliai stabiliau ir greičiau. Vienintelis trūkumas, kad tuo metu, kai ekranas nėra aktyvuotas, nematyti kur tiksliai reikia pridėti pirštą. Tačiau gana greitai įsimenu tikslią vietą ir tada viskas puiku, o be to, šį menką trūkumą galima sutvarkyti programiniais pakeitimais, tad greičiausiai Samsung tą greitu metu ir padarys. Nors tai mano pirmoji pažintis su Samsung One UI programine įranga, kurios pagrindas Android 9.0, tačiau likau maloniai nustebintas. Galybė įvairių nustatymų ir telefoną galima parengti taip, kaip kiekvienam norisi asmeniškai. Kameros yra puikios kokybės. Daugybė įvairių funkcijų, bet man labiausiai patinka tai, kad dabar galima daryti itin plačios aprėpties nuotraukas, kurių kokybė yra nuostabi. AI funkcija automatiškai parenka geriausius nustatymus, o Best shot funkcija tiesiog parodo kur reikėtų fokusuoti vaizdą, kad nuotrauka būtų maksimaliai geros kokybės. Apie baterijos tarnavimo laiką kol kas nekalbėsiu, nes dabar telefoną labai intensyviai testavau ir mano pateikti skaičiai būtų neobjektyvūs, bet galimybė su S10 belaidžiu būdu įkrauti kitus įrenginius yra kažkas unikalaus – labai kieta funkcija ir naudinga įkrauti Samsung ausines, kitą išmanųjį telefoną ar laikrodį. Bendrai, S10 yra puikus telefonas.“
  • Austin Evans – „Žvelgiant į S10, net sunku patikėti, kaip toli Samsung nužengė per 10 metų. Technologiniai skirtumai yra tiesiog drastiški ir S10 yra tikras technologinis meno kūrinys. Iškart į akis krenta S10 nuostabios kokybės ekranas ir jame įtaisytas priekinės kameros modulis. Įdomus sprendimas ir S10 visai gražiai atrodo, nors S10+ jis yra gerokai didesnis, dėl dvigubos priekinės kameros, ir jau užima reikšmingesnę vietą. Pirštų atspaudų skaitytuvas S10 yra ekrane ir veikia žaibiškai greitai. 3,5 mm audio jungtis, stereo garsiakalbiai, o procesorius, vaizdo plokštė, atmintis ir visa kita techninė dalis yra aukščiausio lygio. Ir geriausia, kad nėra didelio skirtumo, kalbant apie skirtingas S10 versijas – techninė jų pusė yra praktiškai identiška ir reikšmingesnis skirtumas yra RAM‘ų kiekyje. Tai yra ypač gerai. Žinoma, neverta pamiršti ir to, kad S10 serijos telefonai palaiko naujos kartos WiFi 6 standartą ir tai reiškia, kad interneto greitis bus bent 20 % greitesnis. Telefonas turi puikią bateriją, palaiko belaidį greitąjį įkrovimą, bet įdomiausia tai, kad S10 gali belaidžiu būdu įkrauti kitą įrenginį. Tai kažkas neįtikėtino. S10 priekinė kamera yra nuostabi ir turi puikių funkcijų. S10+ turi dvigubą priekinę kamerą, kas yra šaunu, bet tuo pačiu ekrane esantis jų modulis yra gerokai didesnis nei S10, o tai jau ne taip šaunu. S10 gale turi trigubą kamerą ir nuotraukų kokybė nepriekaištinga. Man ypač patinka, kaip S10 fotografuoja plačios aprėpties vaizdus. Vaizdo įrašų kokybė taip pat labai gera, o ir sulėtinto vaizdo funkcija yra šaunus dalykas. Tad ar S10 vertas 1000 dolerių? Tikrai taip ir aš tiesiog neturiu prie ko prikibti. Kalbant apie Android telefonus, aš neturiu ką geriau pasiūlyti nei S10 ar S10+. Tiesiog puikūs telefonai.“
  • Marques Brownlee – „Anksčiau man Samsung telefonai neatrodė itin gražūs, bet naujoji S10 serija yra puiki. Iš viso Samsung išleido tris S10 versijas, bet orientuokimės į S10 ir S10+, kurie yra ganėtinai panašūs, bet ir skiriasi. Tad S10 telefonuose matome 3 pagrindinius atnaujinimus: ekranas, pirštų atspaudų skaitytuvas ir kameros. Akivaizdu, kad S10+ ekranas yra didesnis, tačiau abiejų šių modelių ekranai yra aukščiausios kokybės ir vargiai kas nors galėtų su tuo pasiginčyti. Panašu, kad Samsung niekada nedarys ekrano išpjovos, tad dešiniajame viršutiniame kampe, pačiame ekrane, įtaisė priekinės kameros modulius. S10+ jis yra kiek didesnis, tačiau asmeniškai manęs neblaško. Papildomos ekrano temos jį netgi šiek tiek paslepia. Pirštų atspaudų skaitytuvas yra įtaisytas pačiame ekrane ir tai yra ultragarsinis, o ne optinis sprendimas, kaip OnePlus 6T telefone, tad S10 ir S10+ jis veikia greičiau, tiksliau ir nereikia specialiai pažadinti telefono ekrano. S10 turi tris galines kameras ir pagaliau jame yra mano taip ilgai laukta plačios aprėpties kamera. Ir tai tėra tik patys pagrindiniai S10 privalumai. Neverta pamiršti ir to, kad S10 turi 3400 mAh talpos bateriją, o S10+ net 4100 mAh. Žinoma, palaikomas greitasis bei belaidis įkrovimas. Bendrai, techninės specifikacijos yra aukščiausio lygio ir užtenka paminėti, kad telefonai darbuojasi su naujausiu ir galingiausiu Snapdragon 855 procesoriumi. Daugybė RAM ir ROM – galima net įsigyti keramikinio korpuso S10+ su 12 GB RAM ir 1 TB ROM. Tad Samsung ir toliau išlaiko tradiciją išleisti aukščiausio lygio telefonus, kuriuos galima drąsiai vadinti flagmanais. Taip yra ir su S10 telefonu, kuris turi viską, kas šiuo metu yra geriausia: puikią išvaizdą, nuostabų ekraną, fantastiškas technines specifikacijas, kokybiškas kameras, netgi turi IP68 standartą, kas reiškia, kad jis yra atsparus vandeniui, 3,5 mm audio jungtį, WiFi 6, puikią bateriją ir belaidį įkrovimą bei galimybę belaidžiu būdu su S10 įkrauti kitą įrenginį. Dažnai tuo nesinaudoju, bet tikrai yra šaunu taip įkrauti Samsung belaides ausines ir tikiuosi, kad Apple padarys tokią galimybę savo telefonuose. Na, galbūt... kada nors.
  • GSMArena Official – turbūt jau daugeliui kilo klausimų kuo gi skiriasi S10 ir S10+? Tad šioje apžvalgoje itin konkrečiai ir su nuotraukų bei vaizdo įrašų pavyzdžiais yra palyginami šie du modeliai. „Abu modeliai turi IP68 reitingą, tad yra atsparūs vandeniui ir dulkėms. S10 ekranas yra QHD, o S10+ QHD+. Tačiau S10 turi didesnį PPI rodiklį: 550 prieš S10+ turimą 526. Žinoma, S10+ ekranas yra didesnis, bet kalbant bendrai, abu telefonai užtikrina puikios kokybės vaizdą, gerą detalumą, puikų matomumą esant saulėtai dienai ir galimybę patiems kontroliuoti spalvas (RBG ir spalvų temperatūrą). Abu telefonai turi stereo garsiakalbius ir garso kokybė yra aukščiausio lygio. Įdomu, kad abu telefonai vis dar turi 3,5 mm audio jungtį, kurios kiti gamintojai jau atsisako. Garsas per ausines yra puikus. Yra galimybė papildomai įdėti micro SD korteles, tačiau ir taip turimos vidinės atminties daugeliui turėtų užtekti. Telefonai turi ultragarsinį pirštų atspaudų skaitytuvą ekrane, kuris veikia gerai, be norėtųsi, kad būtų dar greitesnis. Veido atpažinimo technologija veikia puikiai. Samsung šiais metais taip pat atnaujino savo telefonus su One UI operacine sistema ir ji yra gerokai patogesnė, lyginant su pradine versija. Dabar ypač patogu per programėles ir funkcijas keliauti viena ranka, taip pat viskas vizualiai atrodo patraukliau. Telefonai darbuojasi su Snapdragon 855 arba Exynos 9820 procesoriais ir turi po 8 GB RAM. Tai galingiausias Android telefonų derinys ir viskas veikia nuostabiai. Telefonų baterijos taip pat pagerėjo ir greitasis įkrovimas per pusvalandį leidžia S10 įkrauti nuo 0 iki 48 %, o S10+ nuo 0 iki 41 %. Gale telefonai turi trigubas kameras ir nuotraukų kokybė yra puiki. Jos yra detalios, aiškios, ryškios ir nėra jokių nusiskundimų. Tiesa, darant plačios aprėpties nuotraukas geriau pasirinkti tinkamą atstumą. Jei objektai bus per daug arti – matysis tam tikras vaizdo suliejimas. Puikiai veikia portreto režimas ir jis gerokai pagerintas, lyginant su ankstesniais Samsung modeliais. Nakties metu darytų nuotraukų kokybė taip pat labai gera – nuotraukos detalios, aiškios, ryškios. S10 turi 10 Mp priekinę kamerą, o S10+ dar papildomai ir 8 Mp kamerą. Tad dienos metu abu telefonai daro puikios kokybės asmenukes, nors ir portreto režimas yra geresnis S10+ telefone. Taip pat su priekinėmis kameromis galima filmuoti 4K 30fps ir palaikomas vaizdo stabilizavimas, tad tai yra puikus pasirinkimas vloger‘iams. Su galinėmis kameromis galima filmuoti 4K 30fps ir 60fps bei palaiko HDR+. Vaizdo įrašų kokybė yra puiki ir visais filmavimo režimais yra palaikomas elektroninis vaizdo stabilizavimas, išskyrus 4K 60fps. Taip pat galima filmuoti ir sulėtintą vaizdą – 720p 960fps. Tad S10 ir S10+ žmonėms suteikia tai, ko ir galima tikėtis iš šių flagmanų: nuostabų dizainą, IP68 reitingą, puikius stereo garsiakalbius bei vienus geriausių procesorių ir kameras kokias tik šiuo metu galima rasti rinkoje. Tad kuris telefonas geresnis? Jie praktiškai identiški, bet asmeniškai aš rinkčiausi S10 modelį, kadangi jis yra pigesnis. Ekranas nėra ženkliai mažesnis nei S10+, o ir asmenukių portreto režimo taip jau dažnai nenaudojame, kad tai būtų reikšmingas skirtumas, lyginant S10 su S10+. Antra priekinė kamera S10+ nėra verta tų pinigų, kuriuos reikia sumokėti už šį telefoną, lyginant su tuo, ką duoda S10. Tad jei ieškote naujo telefono, šie du telefonai yra aukščiausios klasės flagmanai ir tikrai nesuklysite juos pasirinkę.“

4 balai. 0 apžvalgų

3 balai. 0 apžvalgų

2 balai. 0 apžvalgų

1 balas. 0 apžvalgų

Viena detaliausių „Samsung Galaxy S10“ apžvalgų ir palyginimas su „Samsung Galaxy S10+“:

Kaina ir sąlygos

„Samsung Galaxy S10/10+“ kaina prasideda nuo 909 eurų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(14)
(12)

Komentarai (2)