„Šiuo telefonu naudojuosi kelias savaites ir įspūdžiai patys geriausi - nors trūkumų turi, tačiau už tokią kainą tai tiesiog nerealus modelis“ („Xiaomi Redmi 7A“ apžvalga)  (5)

„Šį telefoną dabar pardavinėja kone kiekviena parduotuvė ir aš tiesiog negalėjau susilaikyti jo neįsigijęs. Juolab, kad man kaip tik reikėjo dar vieno, papildomo išmanaus telefono. Redmi 7A naudojuosi jau dvi savaites ir susidariau aiškią nuomonę apie šį – tokioje kainų kategorijoje konkurentų tiesiog neturintį išmanųjį telefoną.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad telefonas atkeliavo kokybiškai ir saugiai supakuotas – dėžutė visiškai nepažeista.

Jos viduje yra išmanusis telefonas, USB laidas, įkroviklis su europietišku laidu, SIM kortelių adatėlė ir naudojimosi instrukcija su keletų lankstinukų.

„Jei dar būtų įdėtas silikoninis dėkliukas – būtų puiku. Deja, bet biudžetiniuose telefonuose dažniausiai jo nebūna.

Taip pat turime USB-microUSB laidą ir norėčiau, kad 2019-aisiais telefonas turėtų C-tipo jungtį, o ne microUSB. Na, bet tokios kategorijos telefonuose taip jau yra. Įkroviklis taip pat yra paprastas ir nepalaiko greitojo įkrovimo.“

„Xiaomi Redmi 7A“ išvaizda apžvalgininkui patiko – su užapvalintomis kraštinėmis, rankoje guli patogiai ir maloniai. Galinis dangtelis nenusiima, korpusas plastikinis ir mėlyna spalva atrodo gražiai.

Telefono nugarėlėje yra 13 MP kamera su LED blykste, priekyje, telefono apačioje, yra „Redmi“ užrašas, žemiau randame microUSB jungtį ir du garsiakalbius – tiesa, kairysis tėra dizaino sprendimas, nes garsas sklinda tik iš dešiniojo, viršuje – indikatorius apie gautus pranešimus, garsiakalbis ir 5 MP priekinė kamera.

„Beje, išmaniojo telefono užtikrinamas garso lygis yra geras. Žiūrėti Youtube ar klausytis muzikos yra malonu.“

Dešinėje telefono pusėje yra garso reguliavimo ir įjungimo/išjungimo mygtukai, 3,5 mm audio jungtis yra įtaisyta telefono viršuje.

„Ir tai laikau labai dideliu pliusu. Gerai jei galite įsigyti belaides ausines, bet standartinės 3,5 mm ausinės yra geriau ir ypač žaidžiant žaidimus.“

Na, o kairėje telefono pusėje įdedamos SIM ir atminties kortelės. Ir čia dar vienas didelis telefono pliusas – vienu metu galima įdėti dvi SIM ir atminties kortelę. Labai geras dalykas, nes dažniausiai jei norime įdėti atminties kortelę tenka paaukoti vieną SIM kortelę.“

„Telefono išmatavimai būtų tokie: 145 x 70 x 9 mm. Ir dėl neslidžios savo nugarėlės jis labai patogiai ir tvirtai guli mano rankoje.“

Apžvalgininkas teigia, kad nors telefono ekrano skiriamoji geba ir nėra ypatingai didelė (1080 x 720), tačiau vaizdas ryškus ir kokybiškas.

Deja, bet jis gana greitai renka pirštų atspaudus, nors „tai nėra kritinis trūkumas, kiti biudžetiniai telefonai šiuo klausimu atrodo gerokai prasčiau. Bendrai, Redmi 7A ekranu esu pilnai patenkintas“.

„Xiaomi Redmi 7A“ operacinė sistema ir techniniai dalykai

Telefonas darbuojasi su „MIUI 10“, kurios pagrindas yra „Android 9“ operacinė sistema.

„Ir tai yra netgi labai gerai, atsižvelgiant, kad tai biudžetinis telefonas. Ir kai tik įjungiau telefoną, iškart atkeliavo OS atnaujinimas.

Bendrai, sistema dirba kokybiškai, be kažkokių trikdžių. O mėgstantiems skaičius bei testų rezultatus, siūlau pasižiūrėti į šią CPU-Z pateikiamą techninę informaciją apie mano Redmi 7A telefoną bei PCMark, GeekBench4 testų rezultatus.“

Apžvalgininkas teigia, kad „Xiaomi Redmi 7A“ yra pakankamai galingas, kad būtų galima žaisti įvairius žaidimus ir net tą patį PUBG.

„Žinoma, grafikos parametrai turės būti pasirinkti patys žemiausi ir kai kuriose vietose jausis atsilikimas, bet žaisti galima.“

Telefonas aprūpintas 4000 mAh talpos baterija ir jei telefonas naudojamas vidutiniškai, tada jo energijos užtenka 2-3 dienoms.

„O jei šį telefoną naudosime ne kaip pagrindinį, bet kaip papildomą, tada energijos užteks 4-5 dienoms. Manau, kad tai puikus rezultatas.“

„Xiaomi Redmi 7A“ nuotraukų pavyzdžiai

„Nuoširdžiai, aš nieko ypatingo nesitikėjau. Visgi čia tik biudžetinis telefonas ir galvojau, kad nuotraukos bus prastos.

Bet dabar galiu pasakyti, kad nuotraukų kokybė dienos metu mane labai maloniai nustebino – pasižiūrėkite patys: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto, 7 foto.

Deja, bet nakties metu situacija yra kur kas prastesnę – štai kaip atrodo nakties metu daryta nuotrauka, kai pats vaizdas yra vos apšviestas žibintuvėliu, o čia įjungus telefono blykstę.

Akivaizdu, jog nuotraukų darymas nakties metu nėra stiprioji šio telefono pusė. Bet prieš teisdami dar kartą pasižiūrėkime į šio telefono kainą. Manau, kad telefonas už 80 dolerių (72 eurus) fotografuoja netgi labai gerai.“

Galutinis verdiktas

„Šiuo telefonu naudojuosi kelias savaites ir manau, kad už tokią kainą tai yra idealus pasirinkimas, ieškantiems antrojo išmanaus telefono.

Telefono pliusai: kaina, galimybė įdėti dvi SIM korteles ir atminties kortelės palaikymas, nauja Android operacinė sistema, Xiaomi prekės ženklas, tad nebus problemų dėl papildomų priedų telefonui, geros kameros (nors nakties metu darytų nuotraukų kokybė ir ženkliai suprastėja), 3,5 mm audio jungtis.

Prie minusų priskirčiau gana vidutinišką telefono techninę dalį, bet juk tai biudžetinis išmanusis telefonas, tad ir to buvo galima tikėtis.

Bendrai, manau, kad šis telefonas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nesivaiko naujausių techninių specifikacijų, bet nori turėti normalų telefoną.

Vaikams, senyviems žmonėms ir tiems, kuriems reikia antrojo (papildomo) telefono, tada už tokią kainą gauname aukštos kokybės Xiaomi Redmi 7A. Rekomenduoju.“

Speciali akcija

„Xiaomi Redmi 7A“ - 2 GB RAM + 16 GB RAM (globali versija):

  • Gearbest - 81,99 €;
    • 24 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Xiaomi Redmi 7A“ - 2 GB RAM + 32 GB RAM (globali versija):

  • Gearbest - 87,45 €;
    • 23 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje - apie 111€
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: