Kaip prikelti seną „iPhone“ naujam gyvenimui?  (2)

Nors blizgančio naujutėlaičio telefono įsigijimas yra itin malonus ir patrauklus procesas, ne kiekvienas pirkėjas linkęs kiekvienais metais išleisti mažiausiai po porą tūkstančių litų naujausiems gaminiams įsigyti, ypač kai senieji pirkiniai tenkina iš esmės visus poreikius. Tačiau norisi kažko naujo… Trumpai papasakosime, kaip galima paspartinti ir paįvairinti senesnius „iPhone“ modelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, iškart norime perspėti, jog kai kurie šių patarimų skirti tiems vartotojams, kurie susipažinę bent su nesudėtingais informacinių technologijų pagrindais. Taip pat to tikrai neverta imtis, jei turite šiuolaikinį „iPhone 4“ ar naujausią „iPod“ muzikos grotuvą, ar planuojate jį įsigyti bet kuriuo atveju. Taigi, senesnių „iPhone“ prikėlimo naujam gyvenimui scenarijai gali būti tokie:

1. Aparatūrą valdančios programinės įrangos (angl. firmware) atnaujinimas

Tokio tipo atnaujinimai dažniausiai pateikiami paties gamintojo – įdiegiamas naujų funkcijų palaikymas, ištaisomos užsilikusios klaidos ir panašiai. Tačiau tokius atnaujinimus teikia ne tik gamintojas, bet ir šia sritimi užsiimantys pavieniai programuotojai ar jų kolektyvai. Pavyzdys yra programinė įranga pavadinimu „WhiteD00r“. Ši firmware tipo programa skirta kaip tik sparčiai morališkai senstantiems „iPhone 2G“ ir 3G įrenginiams (taip pat „iPod touch 1G“ ir 2G). Jos veikimas tiksliai primena standartinę „iOS“, tačiau sistema optimizuota greitai veikti su senesniais įrenginiais ir joje taip pat numatytos kai kurios funkcijos, kurių šie telefonai neįgyja net po naujausių „iOS“ atnaujinimų. Pagrindinės „WhiteD00r“ palaikomos funkcijos:

  • Daugiaprogramio veikimo (angl. Multitasking) režimo palaikymas;
  • Katalogų valdymas;
  • Startinio lango (angl. Homescreen) iliustracijos;
  • Patobulintas baterijos energijos matuoklis;
  • MMS palaikymas;
  • „Bluetooth“ ir USB sąsajų optimizavimas;
  • Pagerintas fotoaparato fokusavimo valdymas;
  • Video įrašymas.

Iš esmės, „Whited00r“ pateikia nemažai atnaujinimų ir tuo pačiu ne per daug sulėtina senesnio įrenginio darbą (lyginant su tuo, kas įvyktų, atnaujinus telefono operacinę sistemą į „iOS 4“, neskaitant to, jog tai ne visada gali pavykti). „WhiteD00r“ įdiegimo instrukcija pateikiama jos kūrėjų svetainėje, tačiau užsiimkite tuo tik tada, jei tikrai žinote, ką darote. Norintys daugiau tokio atnaujinimo alternatyvų, informacijos gali ieškoti čia.

2. „Atiduokite tai, ką turėjau“: senosios sistemos sugrąžinimas

Jei nepatinka nauja programinė įranga, arba tiesiog nusibosta toks eksperimentavimas, galite tiesiog sugrąžinti senąją „iOS 3“ versiją. Aprašymą, kaip tai padaryti, rasite čia. Žinoma, teks atsisakyti visų naujovių ir našumo pagerinimų, tačiau turėsite „iPhone“, kuris tiesiog gerai veikia – bent jau lyginant su tuo, kai dar niekas nebuvo girdėjęs apie „iPhone 4“ ar dar tik planuojamą išleisti „iPhone 5“.

3. Jei du pirmieji variantai jūsų nežavi, galite imtis gal ne tiek efektyvių, tačiau daug paprastesnių sprendimų. Daugiausia informacijos galima rasti internete, pavyzdžiui, šiame puslapyje. Daugelis teigia, jog jiems pasiteisino paprasčiausiai tam tikrų daug resursų „suvalgančių“ funkcijų išjungimas, įvairių laikinųjų atminčių išvalymas ar tiesiog gamyklinių nustatymų sugrąžinimas pasinaudojant „Hard reset“ funkcija. Kiek realiai tai pagerins jūsų potyrius, spręskite patys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: