Interneto guru: Kaip apsipirkti eBay? (Video)  (12)

Ieškodami prekių, vis dažniau dairomės į užsienio internetines svetaines. Praėjusį kartą išmokome apsipirkti internetiniame prekybos centre www.amazon.com Šį kartą aptarsime apsipirkimą internetinių aukcionų ir elektroninės prekybos svetainėje "eBay".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pradėdami pirkti prekes http://www.ebay.com/, turėtumėte žinoti keletą svarbių dalykų:

Puslapio pasirinkimas. "eBay" svetainių yra daugelyje pasaulio šalių. Paprastai didelio skirtumo tarp  jų nėra, tačiau skiriasi prekių siuntimo išlaidos. Tarkime, jei perkate iš Jungtinių Amerikos Valstijų, atkreipkite dėmesį, kad ne Europos Sąjungos nariams taikomas muitas (apie mokesčius aptarta “Interneto guru: Kaip apsipirkti amazon?“)

Aukcionai. "eBay" prekę galite įsigyti iš karto arba aukcionų būdu. Jei nusprendžiate pabandyti laimę aukcionuose, rašykite maksimalią kainą, kokią sutiktumėte mokėti. Tarkime, knyga kainuoja 5 dolerius, o jūs pastatėte 4.50 dolerio. Jei niekas knygos nenupirks, tuomet ji atiteks jums. Tačiau, jei kitas asmuo pastatys 7 dolerių sumą, pralaimite kovoje dėl kainos. Žinoma, visada galite pakelti savo kartelę ir nenusileisti.

PayPal sistema. Atsiskaitant "eBay", jums būtinai reikės savo kreditinę kortelę susieti su "PayPal" sistema adresu www.paypal.com Taip daroma dėl jūsų ir pardavėjo saugumo. Naudojimuisi "PayPal" jums reikės kreditinės kortelės duomenų. Tiks bet kuri, pavyzdžiui, "Visa Virtuon", "Visa Classic", "MasterCard".

Siuntimas. Skirtingai nuo siuntėjo šalies, skiriasi ir siuntimo laikas. Jei negaunate prekės per mėnesį laiko, pirmiausia apie tai informuokite pardavėją. Jei jus ignoruoja, naudokitės "eBay" teisine sistema – per 45 dienas po prekės pirkimo nurodymo galite kreiptis į "eBay", reikalaudami grąžinti pinigus.

Žingsniai nuo A iki Z, kaip įsigyti prekę internetinėje svetainėje "eBay":


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(52)
(3)
(46)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: