Kokio dydžio būtų mėsos kukulis, „sumalus į faršą“ kiekvieną pasaulio žmogų? Matematikas tai apskaičiavo (Foto)  (1)

Ar kada nors susimąstėte, koks didelis būtų mėsos kamuoliukas, jei sumaltume į faršą visus žmones Žemėje? Ne? Na ir mes, bet toks linksmas ir (kraupus) matematikas nusprendė tai išsiaiškinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei dėl kažkokio nenumatyto paaiškinimo sudėsite visus gyvus pasaulio žmones į tikrai didelį maišytuvą, ištrauktumėte visą likutį ir nuspręstumėte iš jo suformuoti milžinišką žmogienos rutulį – gauta lipni sfera būtų mažesnė, nei manote.

Tokį absurdišką klausimą iškėlė „reddit“ vartotojas kiwi2703, kuris nusprendė atlikti skaičiavimus.

Taigi, žmogaus tankis yra 985 kg/m3 (arti vandens, kuris yra 1000 kg/m3), o vidutinė žmogaus kūno masė yra apie 62 kilogramus. Sumalus į faršą, tikriausiai galėtumėte į kubinį metrą supilti 16 žmonių. Taigi 7,88 milijardo žmonių pasaulyje galėtų būti suspausti į 496 milijonus kubinių metrų.

Ši milžniška sfera (mėsos kukulis) būtų kiek mažiau nei 1 kilometro skersmens (apie tris Eifelio bokštus, 330 m) ir gana lengvai galėtų tilpti į Centrinį parką (Niujorkas):

Palyginus su žmonių skaičiumi pasaulyje tai iš tikrųjų yra tikrai mažas rutulys, ir beprotiška, kaip didžioji Žemės dalis buvo taip stipriai pakeista, kad būtų galima pamaitinti šį „rutulį“.

Tai ne pirmas kartas, kai kas nors nusprendė atlikti šiuos įdomius minties eksperimentus. Dar 2014 m., kai gyventojų skaičius buvo šiek tiek mažesnis – 7,159 milijardai, buvo nustatyta, kad į Didįjį kanjoną galima būtų sutalpinti visus pasaulio žmones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)