2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: Religija prieš religiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2012-01-01 01:25
Nu ir ką, bus dar vienas karas (sako gyvename tarpukariu), kažkur milijonai išmirs iš bado gal keliems dešimtmečiams pasimokys, o tada vėl iš pradžių. Aš žinau, žinai tu gal dar kas žino prie ko priveda vartojimas, tačiau masės to nežino arba nieko nenori girdėti. Bent jau mes kurie žinome pripratinkime vaikus prie minimalių poreikių sistemos ir minimalaus vartojimo ir jie išgyvens bet kokius sunkumus. Su naujais.
Aidas 2012-01-01 13:00
Su Naujais. Kelk c kvadratu, kubu ar n laipsnių, jis visvien išlieka c ir, kaip rodo formulė, yra baigtinis.
Shell32 2012-01-01 22:45
Straipsnio autorius nelabai supranta nei kas yra religija, nei kas yra mokslas. O be to painioja tokias sąvokas kaip "garbinti" ir "gerbti".
Jonask 2012-01-03 11:21
Straipsnis įdomus, žaismingas. Gal pastebėjote, kad mūsų diskusijose žodžių "mokslas" ir "religija" prasmės nejučiomis kaitalioja prasmes - kartais jais vadinamos idėjos, teiginiai, o kartais žmonių elgesys. Šis straipsnis dalinai iliustruoja šį reiškinį. O ir šiaip,komentaruose ir straipsniuose yra daug terminologinės painiavos, menkinančios diskusijas, bet įprastinės.
nightex 2012-01-03 11:36
Siaip tai religija vis maziau ir maziau itakoja musu gyvenimus. Panasu, kad gali ir isnykti per koki 100 metu.
sielinas 2012-01-03 13:15
Jeigu tau vienam kažkas painiojasi tai nereiškia, kad taip yra visiems likusiems.
batusia 2012-01-04 03:02
Ech, prastas straipsnis, paviršutiniškas labai. Tikrai tikinčiųjų yra gerokai daugiau, nei, kad autorius turėtų pirštų (kad ir koks mutantas jis būtų). Vaizdingi palyginimai tik ir liks vaizdingais palyginimais, nes įsigilinus, tai lyginami dalykai visai neatitinka vienas kitp. Šventės taip pat pas daugelį vis dar turi savo prasmę (Kūčios - susikaupimo, šeimos, bendrumo šventė), Velykos - atgimimo. Ne pas visus šeimose neliko tradicijų. O ir pats tikėjimas yra kaip reikalas atsinaujinęs - jaunesni žmonės gal ir netiki į krikščionių dievą, su visais keistais biblijos mokymais, tačiau jie tiki, kad kažkas egzistuoja (pirmapradis protas, aukštesnė būtybė). Kalbu ne apie visus, žinoma, tiesiog straipsnyje labai jau vienpusiškai viskas. Pats esu ateistas, tačiau man religijos tema yra įdomi, dažnai paskaitau internete minčių (ginčų ir pan) apie tai, pasikalbu apie tai su kitais žmonėmis. Būtent dėl to ir šitas straipsnis patraukė akį, tačiau kaip jau minėjau, labai paviršutiniškas. Ir šiaip, prieš peršant žmonėms savo nuomonę palauksiu ~45 metų savo. Maždaug po šio slenksčio ar mirties baimė, ar kažkokia kita jėga priverčia daugelį kita dūdele pūsti (o ir košės galvoje, jei nepragėrei, turi gerokai daugiau) ir jau kitaip apie savo religiją šnekėti... : )))
sielinas 2012-01-04 07:24
Nebūtinai žmogus amžiuje ir daug patyręs šiuo klausimu gali būti teisus.