Klimato kaitos pavojus – realus, teigia Vokietijos specialistai  (5)

Vokietijos meteorologijos tarnyba (DWD) išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad dėl besikeičiančio klimato Vokietijai gresia „rimtas pavojus“, ir perspėjo šalies politikus, jog šie nenutrauktų pastangų kovoti su klimato atšilimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nėra būtinybės perrašinėti klimato kaitos istorijos. Nepaisant kelionės vingių, klimato traukinio kryptis visiškai aiški. Jis kyla į kalną“, - Berlyne DWD surengtoje metinėje konferencijoje, skirtoje klimato kaitos problemoms, pareiškė Vokietijos meteorologijos tarnybos prezidentas Wolfgangas Kuschas.

Nors ši žiema buvo itin atšiauri, DWD duomenys liudija, kad vidutinė 2009 m. temperatūra – 9,2 laipsniai pagal Celsijų – yra 13 vietoje pagal šiltumą nuo pat 1881 metų. Ji taip pat 0,9 laipsnio viršija 1961 – 1990 metų vidurkį.

Pasak W. Kuscho, nors šis rodiklis nesumušė jokio rekordo, keleri metai be rekordiškai aukštų temperatūrų dar nereiškia stebimos atšilimo tendencijos pabaigos. Jis paragino ir toliau dėti visas pastangas mažinant vadinamųjų „šiltnamio dujų“ emisijas ir jau dabar ruoštis pasikeitusio klimato pasekmėms.

Komentuodamas visuomenės nepasitikėjimą klimato atšilimo teoriją sustiprinusias Jungtinių Tautų Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos ekspertų klaidas, DWD vadovas sakė, kad nors kai kurios jiems adresuojamos pretenzijos yra pagrįstos, tai dar nereiškia, kad yra pagrindo abejoti visos mokslo bendruomenės sukauptais duomenimis.

„Taip, klaidų išvis neturėtų būti, o jau padarytas privalu ištaisyti, tačiau naujausio Tarpvyriausybinės komisijos tyrimo rezultatai yra pagrįsti – mes privalome veikti“, - sakė jis.

Vokietijos meteorologijos tarnybos vadovas konferencijoje pranešė, kad bus plečiami tyrimai naujajame DWD Klimato duomenų centre, be to, bus ruošiamas naujas „klimato atlasas“, kuris specialistams padės modeliuoti praeities, dabarties ir ateities klimato scenarijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)