Didžiosios Britanijos mokslininkai: šiuolaikinės technologijos daro žmogų laimingesnį  (14)

„The Chartered Institute for IT“ organizacijos užsakymu bendrovės „Trajectory Partnership“ atlikta apklausa parodė, kad aukštosios technologijos didina žmonių laimės pojūtį. Apklausoje dalyvavo 35 tūkstančiai žmonių iš įvairių šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio tyrimo duomenys prieštarauja daugelio psichologų nuomonei, kad aukštosios technologijos žmones veikia neigiamai.

Net pats „Trajectory Partnership“ ekspertas Polas Flattersas teigia, kad jo atlikto tyrimo rezultatai kiek nelogiški. „Mes kiek sutrikę dėl to, kiek žmonės yra prisirišę prie informacinių technologijų, tačiau su tuo nieko nepadarysi...“ – sakė jis žurnalistams.

Be to, apklausa parodė, kad besivystančių šalių moterys ir abiejų lyčių žmonės su žemu pajamų arba išsilavinimo lygiu emocionaliausiai žiūri į IT, ypač į ryšio priemones.

Polas Flattersas iš dalies tai sieja su moterų siekimu atlikti svarbesnį vaidmenį šeimoje ir kitose socialinėse grupėse. Damos iš besivystančių šalių dažnai yra socialiai apribotos, o šiuolaikinės technologijos suteikia joms daugiau emocinės naudos, nei kitiems žmonėms.

Taip pat paaiškėjo, jog amžius neturi įtakos požiūriui į informacines technologijas. „Jauni ar seni, visi mes esame socialinėmis būtybėmis, mums visiems reikalingi bendravimą palengvinantys įrankiai“, - žurnalistams paaiškino Flatersas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)