NASA zondas "Messenger" užfiksavo Žemę ir Mėnulį 183 milijonų kilometrų atstumu  (12)

Kairiojoje apatinėje šios nuotraukos dalyje matoma Žemė, o šalia jos, dešinėje - gerokai mažesnis Mėnulis. Kai NASA zondas "Messenger" užfiksavo šią nuotrauką, jį ir Žemę skyrė 183 milijonai kilometrų. Norint geriau įsivaizduoti šį atstumą, pakanka prisiminti, jog nuo mūsų planetos iki Saulės yra apie 150 milijonų kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tai yra nuostabi gilias mintis žadinanti nuotrauka, pasižiūrėjimas į mūsų planetą iš toli nebuvo pagrindinė priežastis, kodėl NASA planavo šią misiją. Žemė ir Mėnulis į ją pakliuvo, galima sakyti, beveik atsitiktinai. Zondas aplinkinius kosmoso vaizdus registruoja siekdamas aptikti vulkanoidų - mažų uolinės kilmės objektų, kurie pagal astronomų iškeltą teoriją turėtų egzistuoti tarp Merkurijaus ir Saulės.

Nors kol kas neaptiktas nei vienas vulkanoidas, erdvėlaivis "Messenger" šiuo metu skrieja išskirtinai patogioje tokioms paieškoms pozicijoje. Tikimasi, jog aparato padėtis leis aptikti mažesnius ir sunkiau aptinkamus objektus, lyginant su ankstesnėmis techninėmis galimybėmis. Tokios nuotraukos kaip šį daromos tada, kai zondas skrieja perihelyje - artimiausiame Saulei jo orbitos taške. Naujausias vaizdų rinkinys užfiksuotas rugpjūčio 17 dieną. Kas žino, galbūt jose bus aptikti greta Saulės tūnantys hipotetiniai asteroidai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai (12)