Vaistai nuo depresijos tinka ir priklausomybei nuo žaidimų gydyti?  (11)

Pietų Korėjos psichiatrai teigia, kad nuo depresijos naudojamas vaistas „Bupropion“ sėkmingai padeda išgyti ir nuo kompiuterinių žaidimų priklausomybės. Praktinis šio vaisto poveikio tyrimas buvo atliktas Pietų Korėjos „Chung Ang“ universitete, Psichiatrijos departamente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime dalyvavo 11 savanorių, kuriems buvo nustatyta „priklausomybė nuo internetinių žaidimų“. Jie vidutiniškai praleisdavo 4 valandas per dieną žaidžiant žaidimą „Starcraft“. Dėl šio įpročio šeši iš jų jau du mėnesius nesilankė mokykloje, tuo pačiu kiti du savanoriai buvo priversti skirtis, nes per daug laiko praleido žaidžiant internetu.

Šiai grupei buvo duodama „Bupropion“ - vaistų nuo depresijos ir nuo rūkymo priklausomybės. Tyrimo pabaigoje išaiškėjo, kad šios savanorių grupės troškimas žaisti „Starcraft“ sumažėjo 23.6 procento, dalyviai praleido 35.5 procentais mažiau laiko žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Tyrimo metu taip pat buvo naudojamas magnetinio rezonanso tomografas. Jis atskleidė, kad pradėjus naudoti vaistus, pasikeitė dalyvių smegenų reakcija į Starcraft nuotraukas.

Priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų – Korėjoje gana dažnai pasitaikanti problema. Pasak Pietų Korėjo valdžios, apie du milijonai korėjiečių yra tapę priklausomi nuo interneto. Įdomu tai, kad tyrime dalyvavo ne labiausiai "užkietėję" kompiuterinių žaidimų fanai - pasaulyje (neabejotinai ir pačioje Pietų Korėjoje) yra žmonių, kurie tokio tipo pramogoms skiria vidutiniškai 12 valandų per dieną ir netgi daugiau. Kitas klausimas kyla dėl pačių vaistų poveikio - ne paslaptis, jog pasaulyje netyla kalbos apie neigiamą antidepresantų įtaką žmogaus organizmui. Bet kuriuo atveju, priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų, interneto ir paties kompiuterio šiandieniniame pasaulyje taip pat yra nuolat aštrėjanti problema, ir priklausomybių nuo žaidimų bei interneto klinikos jau yra įsikūrusios ne vienoje valstybėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)