„Geriausios naktinio dangaus nuotraukos 2011“ – nugalėtojai ir laureatai (FOTO)  (0)

Kai kurie iš šių laike sustingusio naktinio dangaus vaizdų atrodo beveik nerealūs – argi tai galima pamatyti būnant Žemėje? Pasirodo, galima ne tik pamatyti, bet ir nufotografuoti. Jūsų dėmesiui – projekto „The World At Night“ (TWAN - „Pasaulis naktį“) rengto konkurso „Best Night-Sky Pictures 2011“ („Geriausios naktinio dangaus nuotraukos 2011“) įspūdingiausi epizodai, bylojantys, kaip nuostabiai gražu mūsų planetoje būna ir nuo sutemų ligi aušros...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkurse dalyvavo apie 240 dalyvių iš 30 pasaulio valstybių (Argentinos, Airijos, Australijos, Austrijos, Čilės, Graikijos, Indijos, Indonezijos, Irano, Islandijos, Ispanijos, Italijos, JAV, JK, Kambodžos, Kinijos, Kolumbijos, Malaizijos, Portugalijos, Slovakijos, Šveicarijos, Turkijos, Venesuelos Vengrijos, Vokietijos.), Beveik 25 proc. konkursinių fotografijų sulaukta iš JAV. Kitos šalys, iš kurių sulaukta labai daug nuotraukų, yra Iranas, Vokietija ir Kinija.

Esminis konkursinių fotografijų kriterijus – fotokadras turi tikti temai „Kraštovaizdinė astrofotografija“). Kitaip tariant, fotografijoje turi būti užfiksuoti kraštovaizdžio su naktiniu dangumi vaizdai. Rengdami tokį konkursą, organizatoriai siekė sumažinti atotrūkį tarp gamtos ir žmogaus kurtos aplinkos.

Fotografijos buvo suskirstytos į dvi kategorijas: „Dark Sky Importance“ („Naktinio dangaus didybė“) ir „Against the Lights“ („Prieš šviesą“). Pastarosios kategorijos kadruose atsispindi naktinio dangaus taršos šviesomis problema.

Visas nuotraukas ir konkurso rezultatus rasite projekto TWAN tinklalapyje.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)