Su šypsena. Australijoje būriai laukinių paukščių ėmė kartoti žmonių kalbą  (3)

„Mums skambina žmonės, manydami, kad kraustosi iš proto arba jiems buvo ko nors primaišyta į gėrimus, nes jie išeina į savo kiemą pasižiūrėti būrio paukščių ir išgirsta visus tariant kažką panašaus į „Kas gi šis gražuolis?“ - Martyną Robinsoną iš Australų muziejaus Sidnėjuje cituoja „The Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamtininkai paskelbė, jog tokie paukščiai kaip laukinės rožinės kakadu, didžiosios geltonkuodės kakadu ir mažosios korelos buvo išgirsti plepantys medžiuose ir manoma, kad to išmoko iš gentainių, kurie anksčiau gyveno namuose, bet vėliau buvo paleisti arba paspruko į laisvę.

Žmonių vartojamus žodžius išmoksta jaunesni paukščiukai, kurie linkę kartoti, ką išgirsta.

Anot M. Robinsono, Sidnėjus dabar tapo namais daugeliui laukinių paukščių, kurie pasitraukė iš vakarinių regionų dėl ilgos sausros.

„Jie nutarė pasilikti mieste ir net ėmė daugintis, o jei namuose laikytas jų rūšies paukštis pasprunka iš narvo ar būna paleistas, nes šeimininkai nutaria kraustytis ir panašiai, jis natūraliai prisijungia prie laukinių gentainių“, – aiškino jis.

„Šie paukščiai yra labai protingi paukščiai – ir labai socialūs, jiems svarbus tarpusavio bendravimas ir ryšys“, – teigė M. Robinsonas.

Jis pridūrė galįs tik tikėtis, kad „naminiai paukščiai, kurie buvo išmokyti nešvankių žodžių, prie laukinių neprisijungs, nes niekas nenori girdėti tokių dalykų savo kieme“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)