Programišius per „Facebook“ surado riaušių Londone metu iš jo pavogtą kompiuterį  (14)

Vyras, kurio nešiojamasis kompiuteris buvo pavogtas per neramumus Londone, nesunkiai susekė plėšiką. „Negalima apiplėšinėti profesionalaus programišiaus“, – vėliau sakė programavimo specialistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę iš kompiuterių saugumo specialisto namų Londone buvo pavogtas nešiojamasis kompiuteris „Macbook Pro“ ir keli kiti daiktai. Vagis nežinojo, kad vyras kompiuteryje buvo įdiegęs programą, kuria naudodamasis galėjo sekti jame atliekamus veiksmus.

Taigi, nusikaltėliui pavogus kompiuterį, informacinių technologijų specialistas ėmė sekti, ką įsilaužėlis veikia su juo. Paaiškėjo, kad per pirmas dvi valandas jis peržiūrinėjo religinio pobūdžio vaizdo įrašus, paskui žiūrėjo aukščiausios klasės „Mercedes“ automobilių nuotraukas, o vėliau prisijungė prie „Facebook“. Tai ir buvo lemiama jo klaida. Netrukus kompiuterio savininkas išsiaiškino vagies vardą, jo gyvenamąją vietą bei išsisaugojo jo nuotraukas.

Šiuos duomenis vyras perdavė policijai, kuri ir suėmė nusikaltėlį. Penktadienį jis stos prieš teismą. „Pagavau niekšą. Negalima apiplėšinėti profesionalaus programišiaus“, – rašė jis „Facebook“ tinkle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)