Siūlo darbą? Prašykite neprotingai didelio atlyginimo  (17)

Jei jums pasiūlė darbą, iš pradžių pasidžiaukite sėkme, rašo „Time“ apžvalgininkas Brad’as Tuttle’as, nes su darbais dabar sunku. O kai prasidės derybos dėl atlyginimo, pasakykite didžiulę sumą, rekomenduoja straipsnio autorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pageidavimas gali nuskambėti tarsi pokštas (100 tūkst. administratoriaus padėjėjui? Cha cha), bet, kaip rodo faktai, padės gauti didesnį atlyginimą“, – tvirtina B. Tuttle’as.

Bent jau tokią išvadą padarė Aidaho universiteto psichologas Toddas Torsteinssonas.

Jis neseniai išpublikavo savo tyrimo rezultatus žurnale „Journal of Applied Social Psychology“. Tyrime dalyvavę savanoriai inscenizavo ieškančius darbo ir darbdavius. Psichologas pavedė kai kuriems ieškantiems darbo prašyti 100 tūkst. dolerių (252 830 Lt) metinio atlyginimo. Jiems pasiūlė atlyginimą 9 %didesnį, negu tiems, kas sąžiningai prašė realios sumos.

„Žinoma, neįmanoma nuspėti, kaip darbdavys reaguos į didžiulio atlyginimo reikalavimus, nors tai ir nuskambėtų kaip pokštas. Tačiau eksperimentas šį tą parodė apie žmogaus prigimtį ir derybų mechanizmą“, – rašoma straipsnyje.

Psichologas pabrėžė, kad įprastai derybose galutine suma tampa iš pradžių įvardinta suma. Net ir tais atvejais, kai atskaitos suma – akivaizdus pokštas. Pavyzdžiui, mažmeninėje prekyboje užkėlus pradinę kainą, susidaro įspūdis, kad paskui padaroma didelė nuolaida, o pirkėjai laiko prekę geresne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (17)