Sukurtas geriausias Žemės kosminis portretas  (5)

Naujausias NASA palydovas, skirtas Žemės paviršiaus stebėjimams, iš orbitos padarė geriausiu iki šiol laikomą mūsų planetos fotoportretą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 4 dieną naujasis Žemės stebėjimui skirtas JAV palydovas „Suomi NPP“, anksčiau vadintas tiesiog NPP (National Polar-orbiting Operational Environmental Satellite System Preparatory Project), perdavė į Žemę daug ruožo formos mūsų planetos paviršiaus nuotraukų, iš kurių buvo sumontuotas kompozicinis Žemės atvaizdas, skelbia „Space.com“.

Pasak leidinio, naujos kartos fotokamera padaryta naujoji Žemės nuotrauka yra tokia įspūdinga, kad ji nenusileidžia kitiems garsiesiems mūsų planetos kosminiams portretams: 1972 m. į Mėnulį skridusio kosminio laivo „Apollo 17“ astronautų padarytai Žemės nuotraukai ir iš tolimojo kosmoso Žemę fotografavusių kosminių zondų „Voyager“ padarytiems atvaizdams.

Palydovas „Suomi NPP“ buvo paleistas į kosmosą 2011 m. spalio 28 dieną. Šis nedidelio automobilio dydžio kosminis aparatas turėtų veikti iki 2016 m. pabaigos.

„Suomi NPP“ sveria apie 2041 kg ir skrieja aplink Žemę maždaug 824 kilometrų aukščio orbita. Kiekvieną dieną šis palydovas į Žemę perduos po kone 4 TB jo mokslinių prietaisų surinktų duomenų. Toks jų kiekis atitinka 800 DVD talpą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)