Niūrios prognozės: japonams gresia išnykimas  (8)

Per ateinantį 1 000 metų japonų tauta gali išnykti. Tokias niūrias prognozes paskelbė mokslininkai, ištyrę šalies gimstamumo tendencijas. Šiuo metu japonų, kurie yra iki 14 metų amžiaus, gyvena apie 16,6 mln., tačiau gimstamumas kelia didelius nuogąstavimus, tikina mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dailymail.co.uk rašo, kad jei gimstamumo rodikliai nepadidės, per ateinantį tūkstantmnetį Japonijoje nebeliks vaikų ir paauglių.

„Jei gimstamumas ir toliaus smuks, tuomet 3011 metų gegužės 5-ąją, kuomet šalyje minima Vaikų diena, mes turėsime tik vieną vaiką“, – naujienų agentūrai AFP sakė Tohoku universiteto ekonomikos profesorius Hiroshi Yoshida.

Mokslininkas taip pat sakė, kad japonų tautos nykimas prasidėjo dar 1975 metais, o norėdamas, kad ši problema būtų kuo greičiau pradėta spręsti, H.Yoshida sukūrė specialų japonų populiaciją atspindintį laikrodį.

Japonijos Vyriausybė planuoja, kad per ateinančius 50 metų vienai moteriai teks 1,35 pagimdyto vaiko.

Japonija ateityje aip pat susidurs su sparčiai senstančios visuomenės išlaikymu. Skaičiuojama, kad japonų gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje. 2010 metais japonės moterys vidutiniškai gyvendavo 86 metus, tuo tarpu 2060 metais šis amžiaus vidurkis turėtų pasiekti apie 90. Vyrai 2010 metais vidutiniškai gyvendavo 79 metus, o 2060 metais turėtų gyventi iki 84 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)