Kinija kitąmet į Mėnulį atskraidins atominį mėnuleigį  (1)

Oficialūs Kinijos atstovai pranešė, kad vykdant nacionalinę Mėnulio tyrimų programą 2013 m. viduryje į kosmosą bus paleistas kosminis laivas su pirmuoju Kinijos mėnuleigiu „Chang'e 3“, skelbia „Discovery News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis mėnuleigis turės radioaktyviųjų izotopų energijos šaltinį, kuris tieks elektros energiją jo varikliams ir moksliniams prietaisams, sakoma pranešime. Pabrėžiama, kad „Chang'e 3“ nuleidimas į Mėnulio paviršių bus pirmasis „minkštas“ kosminio aparato atgabenimas į Mėnulį nuo pat 1976 metų, kai, naudojant stabdymą raketiniais varikliais, jo paviršiuje buvo nuleistas Sovietų Sąjungos kosminis aparatas „Luna 24“.

Kinija Mėnulio tyrimų programą pradėjo vykdyti 2007 metais paleidusi Mėnulio palydovą „Chang'e 1“. Po 3 metų į Mėnulio orbitą buvo išvestas antrasis palydovas „Chang'e 2“. Baigus tyrimų programą jis buvo nukreiptas Lagranžo taško L2 pusėn ir šiuo metu skrieja link asteroido 4179 „Toutatis“.

Pasak Kinijos atstovų, mėnuleigis „Chang'e 3“ vykdys Mėnulio paviršiaus žvalgymo ir tyrimų programą, kuri padės pasiruošti Kinijos astronautų (taikonautų) išsilaipinimui Mėnulyje. Galima šios ekspedicijos data nenurodoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)