Kinija ruošiasi iškelti į orbitą pirmąjį kosminės stoties modulį  (6)

Pirmasis būsimosios Kinijos kosminės stoties modulis „Tiangong-1“ jau atgabentas į Jiuquano palydovų paleidimo centrą Gansu provincijoje, kur pradėti galutiniai jo patikrinimo darbai, pranešė „Space.com“. Kada 8500 kg masės modulis bus paleistas į kosmosą, neskelbiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tiangong-1“ yra modifikuotas pagrindinio Kinijos kosminio laivo „Shenzhou“ variantas, o „Shenzhou“ savo ruožtu yra nukopijuotas nuo rusiškų kosminių laivų „Sojuz“. „Tiangong-1“ orbitoje turėtų automatiškai susijungti su kitu Kinijos kosminiu laivu „Shenzhou-8“ ir tapti sudėtine Kinijos kosminės stoties dalimi. Ši stotis bus sudaryta iš 3 modulių, o jos masė sieks 60 tonų. Joje galės dirbti trys kinų astronautai (taikonautai).

Kinijos Pilotuojamų kosminių skrydžių valdyba (CMSEO) planuoja, kad orbitinė stotis veiks iki 2020 metų. Manoma, kad „Tiangong-1“ į kosmosą bus paleistas per du artimiausius mėnesius. Į orbitą jį iškels Kinijos raketa nešėja „LongMarch 2F“.

Įdomu, kad būsimosios Kinijos kosminės stoties ir Tarptautinės kosminės stoties (TKS) prisijungimo mechanizmai nesutampa, tad prireikus jos negalėtų susijungti ar naudotis tais pačiais krovininiais kosminiais laivais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)